reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Robiłam właśnie już 3x betę - pierwsza 12,60, potem po 2 dniach 72 i po kolejnych 3 dniach 281 więc przyrasta chyba ok, może zrobie za kilka dni kontrolnie jeszcze raz i odpuszczę już :)
Hmm to dlaczego skoro praktycznie nic nie widać to lekarz każe przychodzic na pierwsze usg tak wcześnie czyli 10-14 dni po iui? I później znowu za 2 tyg żeby usłyszeć serduszko? Czy takie częste usg są wskazane w ogóle?
Trzeba sprawdzić czy jest pęcherzyk ciążowy, później czy jest zarodek itd. Lepiej więcej wizyt niż mniej, a później są rzadziej jeżeli jest wszystko w porządku 😉

reklama
Hej dziewczyny! 😉
Zniknęłam na chwile z forum ale wracam z updatem. Podeszlismy do kolejnej IUI, już 3, zrobiłam test i znowu wyszła cienka kreska. Pierwsza beta 12.80, o drugą drżałam po ostatnich przeżyciach ale skoczyła do 72!
Dziś 14 dpo i zauważyłam, że mam zabarwiony śluz na taką kawe z mlekiem. Czy to normalne bo znowu zaczęłam się bać, że będzie powtórka... I że coś nie gra. Dodam, że biorę progesteron ale zapomniałam go wziąć na wyjazd służbowy i nie wzięłam 4 dawek, czy to może mieć wpływ?
Myślicie żeby robić w poniedziałek jeszcze jedną betę?
Gratulacje 😀
Jakiekolwiek plamienia zglaszaj lekarzowi, u mnie zwiastowały krwotok i odklejenie kosmowki- żywa krew, ale na szczecin dobrze się skończyło:)

Cześć
Zwykle jestem maniakalnym czytaczem wpisów na forach, ale tym razem postanowiłam dołączyć do wątku ;) w piatek podeszlam do I inseminacji po 2 latach leczenia i 1 ciąży biochemicznej. Termin testowania wypada przed samymi świętami, także zbytnio się nie nakrecam ale mam cicha nadzieje że to w końcu będzie ten rok😋
Trzymamy kciuki :)

Gratulacje 😀
Jakiekolwiek plamienia zglaszaj lekarzowi, u mnie zwiastowały krwotok i odklejenie kosmowki- żywa krew, ale na szczecin dobrze się skończyło:)
A powiedz mi czy krwawiłaś całą ciążę? Moja siostra ma właśnie krwiaka i kosmówkę odklejoną, od października leży w domu, a od kilku dni krwawi dwa razy w ciągu dnia. Lekarz mówi że tak może być, ona świruje ze stresu. Niby z małym wszystko ok. Jest w 21 tc.

A powiedz mi czy krwawiłaś całą ciążę? Moja siostra ma właśnie krwiaka i kosmówkę odklejoną, od października leży w domu, a od kilku dni krwawi dwa razy w ciągu dnia. Lekarz mówi że tak może być, ona świruje ze stresu. Niby z małym wszystko ok. Jest w 21 tc.
Wiesz co, ja miałam na początku plamienia i to jasna krew, nie żadne brunatne uplawy. A później chyba w 7tc mega krwotok. Leżałam do czasu aż kosmowka się dokleiła i krwiak zniknął, nie miałam już później żadnych plamien czy krwawien, ale Doktor uprzedzała, że nogą wystąpić.
A z łożyskiem u Niej wszystko ok, w sensie nie ma cech odklejenia?

Wiesz co, ja miałam na początku plamienia i to jasna krew, nie żadne brunatne uplawy. A później chyba w 7tc mega krwotok. Leżałam do czasu aż kosmowka się dokleiła i krwiak zniknął, nie miałam już później żadnych plamien czy krwawien, ale Doktor uprzedzała, że nogą wystąpić.
A z łożyskiem u Niej wszystko ok, w sensie nie ma cech odklejenia?
Na szczęście łożysko ok. Dziś była na wizycie i odklejenie z 1 cm zmniejszyło się do 4 mm. A krwiak na tą chwilę ma 6 cm. Więc pewnie jeszcze trochę tych krwawień będzie 😔

reklama
Do góry