reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Hej dziewczyny,
Mialam dzisiaj wizytę, dzidzius waży juz 345 gram, lekarz 3 raz potwierdził dziewczynkę i z dzidziusiem wszystko ok. Zaczęłam tez juz codziennie czuć ruchy :)
Natomiast ja mam krotka szyjkę tylko 28mm ( 19+5) , dostałam progesteron i mam prowadzić bardzo spokojny tryb życia... za 2 tyg mam połówkowe wiec sprawdzi czy się skraca , lekarz twierdził ze 1 raz byla mierzona wiec może taka moja anatomia, i dopiero na kolejnej wizycie bedzie można to zweryfikować, ale ja i tak się mega stresuje:(
@Asia34 możesz mnie wpisać do kalendarza 28.04 prenatalne 2 trymestr i 17.05 wizyta :)

Hej dziewczyny,
Mialam dzisiaj wizytę, dzidzius waży juz 345 gram, lekarz 3 raz potwierdził dziewczynkę i z dzidziusiem wszystko ok. Zaczęłam tez juz codziennie czuć ruchy :)
Natomiast ja mam krotka szyjkę tylko 28mm ( 19+5) , dostałam progesteron i mam prowadzić bardzo spokojny tryb życia... za 2 tyg mam połówkowe wiec sprawdzi czy się skraca , lekarz twierdził ze 1 raz byla mierzona wiec może taka moja anatomia, i dopiero na kolejnej wizycie bedzie można to zweryfikować, ale ja i tak się mega stresuje:(
@Asia34 możesz mnie wpisać do kalendarza 28.04 prenatalne 2 trymestr i 17.05 wizyta :)
Nie stresuj się i oszczędzaj. ✊😘😘 Trzyma. Mocno kciuki ✊ gratuluję dziewczynki 🤗🤗 najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrze 🤩

Hej dziewczyny,
świetnie, że z Twoja Księżniczka wszystko dobrze!
Ruchy działają, jak melisa.. 😁😁
Co do szyjki, ja też mam bez szału i tez mam progesteron i oszczędzanko. Grunt, żeby się nie skracała.. na spokojnie, chociaż Cie rozumiem, bo sama spanikowałam, jak usłyszałam.
A połówkowe masz u tego samego lekarza? Bo pamietaj, że mogę być rozjazd w pomiarze, jak bada inny lekarz.

Hej dziewczyny,
Moze być taka Twoja uroda, nie martw się 😘 To następna gwiazdeczka rośnie ❤️😍 Super 👍😁

KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!” 🙂✊💪🍀

Trzymamy kciuki:

26.04. @Hankaa - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

27.04. @hername - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

27.04. @OnaGośka - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

28.04. @Fok123 - USG prenatalne II trymestr 👣🔍🍀🍀✊✊

17.05. @Fok123 - wizyta, USG 👣✊✊🍀🍀🍀

10.06. @OnaGośka - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

23.06. @Hankaa - 💕TERMIN PORODU 💕🥰💪🍀

05.08. @hername - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

08.09. @Fok123 - 💕TERMIN PORODU💕🥰💪🍀

Gratulujemy:

2021 r.

30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Maja ❤️🍀

08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Gaja ❤️🍀

25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Julia ❤️🍀

30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama 🥰👶 synuś Szczepan 💙🍀

26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama 🥰👶 córeczka Alicja ❤️🍀

15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama 🥰👶👶 córeczka i synuś ❤️💙🍀

16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama 🥰
👶 synuś Jeremi 💙🍀

2022 r.

16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama
👶 synuś Milan 💙🍀

05.04. @eij - Szczęśliwa Mama 🥰
👶👶 córeczka Dagmara i synuś Dominik ❤️💙🍀

„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. 
Na Ciebie." 💚👣

—————————————————————

Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki 🙂

świetnie, że z Twoja Księżniczka wszystko dobrze!
Ruchy działają, jak melisa.. 😁😁
Co do szyjki, ja też mam bez szału i tez mam progesteron i oszczędzanko. Grunt, żeby się nie skracała.. na spokojnie, chociaż Cie rozumiem, bo sama spanikowałam, jak usłyszałam.
A połówkowe masz u tego samego lekarza? Bo pamietaj, że mogę być rozjazd w pomiarze, jak bada inny lekarz.
Polowkowe mam u tego samego, właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie umówić się na jakas wizytę np w luxmedzie żeby mi zmierzył szyjke inny lekarz

Polowkowe mam u tego samego, właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie umówić się na jakas wizytę np w luxmedzie żeby mi zmierzył szyjke inny lekarz
szczerze to nie wiem czy jest sens. Ja miałam badana na polowkowych, przez brzuch U INNEJ Doktor i miałam 3.38, moja Doktor mówi że nawet się wydłużyła bo miałam pocztkowo 3.2. Po czym po 2 tyg poszłam do swojej Doktor, badała dopochwowo i średnia pomiaru 3. Teraz idę za tydzień po 3 tyg i zobacze co się dzieje, bo grunt żeby się nie skracała. Pomiar pomiarowi nie równy. A lepiej żeby Ci wyhaczyl niższa wartość i stosował profilaktykę niż zmierzył więcej niż powinien, nie zareaguje i wtedy zacznie się kłopot.

reklama
pamiętaj, że norma jest powyżej 2.5 :)
Tak no właśnie mowil ze w normie jest jeszcze i zobaczymy za 2 tyg, ale i tak standardowo się denerwuje... chociaż jeszcze nie czytam tak bardzo internetow:p
Szkoda mi trochę zajec bo zapisałam się na zajecia oddechowe i trening miesni dna miednicy a ciężko było się na nie dostać i narazie nie mogę na nie chodzić, ale zobaczymy po tych polowkowych , może się nie będzie skracac:)

Do góry