reklama
Hej dziewczyny,
Mialam dzisiaj wizytę, dzidzius waży juz 345 gram, lekarz 3 raz potwierdził dziewczynkę i z dzidziusiem wszystko ok. Zaczęłam tez juz codziennie czuć ruchy
Natomiast ja mam krotka szyjkę tylko 28mm ( 19+5) , dostałam progesteron i mam prowadzić bardzo spokojny tryb życia... za 2 tyg mam połówkowe wiec sprawdzi czy się skraca , lekarz twierdził ze 1 raz byla mierzona wiec może taka moja anatomia, i dopiero na kolejnej wizycie bedzie można to zweryfikować, ale ja i tak się mega stresuje
@Asia34 możesz mnie wpisać do kalendarza 28.04 prenatalne 2 trymestr i 17.05 wizyta
Mialam dzisiaj wizytę, dzidzius waży juz 345 gram, lekarz 3 raz potwierdził dziewczynkę i z dzidziusiem wszystko ok. Zaczęłam tez juz codziennie czuć ruchy
Natomiast ja mam krotka szyjkę tylko 28mm ( 19+5) , dostałam progesteron i mam prowadzić bardzo spokojny tryb życia... za 2 tyg mam połówkowe wiec sprawdzi czy się skraca , lekarz twierdził ze 1 raz byla mierzona wiec może taka moja anatomia, i dopiero na kolejnej wizycie bedzie można to zweryfikować, ale ja i tak się mega stresuje
@Asia34 możesz mnie wpisać do kalendarza 28.04 prenatalne 2 trymestr i 17.05 wizyta
Hankaa
Fanka BB :)
Nie stresuj się i oszczędzaj. Trzyma. Mocno kciuki gratuluję dziewczynki najważniejsze że z dzidzia wszystko dobrzeHej dziewczyny,
świetnie, że z Twoja Księżniczka wszystko dobrze!Hej dziewczyny,
Ruchy działają, jak melisa..
Co do szyjki, ja też mam bez szału i tez mam progesteron i oszczędzanko. Grunt, żeby się nie skracała.. na spokojnie, chociaż Cie rozumiem, bo sama spanikowałam, jak usłyszałam.
A połówkowe masz u tego samego lekarza? Bo pamietaj, że mogę być rozjazd w pomiarze, jak bada inny lekarz.
Moze być taka Twoja uroda, nie martw się To następna gwiazdeczka rośnie SuperHej dziewczyny,
KALENDARZ
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!”
Trzymamy kciuki:
26.04. @Hankaa - wizyta, USG
27.04. @hername - wizyta, USG
27.04. @OnaGośka - wizyta, USG
28.04. @Fok123 - USG prenatalne II trymestr
17.05. @Fok123 - wizyta, USG
10.06. @OnaGośka - TERMIN PORODU
23.06. @Hankaa - TERMIN PORODU
05.08. @hername - TERMIN PORODU
08.09. @Fok123 - TERMIN PORODU
Gratulujemy:
2021 r.
30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama córeczka Maja
08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama córeczka Gaja
25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama córeczka Julia
30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama synuś Szczepan
26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama córeczka Alicja
15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama córeczka i synuś
16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama
synuś Jeremi
2022 r.
16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama
synuś Milan
05.04. @eij - Szczęśliwa Mama
córeczka Dagmara i synuś Dominik
„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. Na Ciebie."
—————————————————————
Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki
—————————————————————
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj!”
Trzymamy kciuki:
26.04. @Hankaa - wizyta, USG
27.04. @hername - wizyta, USG
27.04. @OnaGośka - wizyta, USG
28.04. @Fok123 - USG prenatalne II trymestr
17.05. @Fok123 - wizyta, USG
10.06. @OnaGośka - TERMIN PORODU
23.06. @Hankaa - TERMIN PORODU
05.08. @hername - TERMIN PORODU
08.09. @Fok123 - TERMIN PORODU
Gratulujemy:
2021 r.
30.03. @Asia34 - Szczęśliwa Mama córeczka Maja
08.04. @PałkaZapałka - Szczęśliwa Mama córeczka Gaja
25.04. @grawer - Szczęśliwa Mama córeczka Julia
30.04. @Claudia2405 - Szczęśliwa Mama synuś Szczepan
26.07. @kolor nadzieji - Szczęśliwa Mama córeczka Alicja
15.09. @margaretka25 - Szczęśliwa Mama córeczka i synuś
16.10. @dar20 - Szczęśliwa Mama
synuś Jeremi
2022 r.
16.02. @Evelyn1919 - Szczęśliwa Mama
synuś Milan
05.04. @eij - Szczęśliwa Mama
córeczka Dagmara i synuś Dominik
„Zaczekam jeszcze chwilę, I każdą następną chwilę Też zaczekam. Na Ciebie."
—————————————————————
Kogo dopisać ? Jakieś wizyty, testowania, transfery, monitoringi… Piszcie, będziemy mobilizować kciuki
Polowkowe mam u tego samego, właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie umówić się na jakas wizytę np w luxmedzie żeby mi zmierzył szyjke inny lekarzświetnie, że z Twoja Księżniczka wszystko dobrze!
Ruchy działają, jak melisa..
Co do szyjki, ja też mam bez szału i tez mam progesteron i oszczędzanko. Grunt, żeby się nie skracała.. na spokojnie, chociaż Cie rozumiem, bo sama spanikowałam, jak usłyszałam.
A połówkowe masz u tego samego lekarza? Bo pamietaj, że mogę być rozjazd w pomiarze, jak bada inny lekarz.
szczerze to nie wiem czy jest sens. Ja miałam badana na polowkowych, przez brzuch U INNEJ Doktor i miałam 3.38, moja Doktor mówi że nawet się wydłużyła bo miałam pocztkowo 3.2. Po czym po 2 tyg poszłam do swojej Doktor, badała dopochwowo i średnia pomiaru 3. Teraz idę za tydzień po 3 tyg i zobacze co się dzieje, bo grunt żeby się nie skracała. Pomiar pomiarowi nie równy. A lepiej żeby Ci wyhaczyl niższa wartość i stosował profilaktykę niż zmierzył więcej niż powinien, nie zareaguje i wtedy zacznie się kłopot.Polowkowe mam u tego samego, właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie umówić się na jakas wizytę np w luxmedzie żeby mi zmierzył szyjke inny lekarz
pamiętaj, że norma jest powyżej 2.5Polowkowe mam u tego samego, właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie umówić się na jakas wizytę np w luxmedzie żeby mi zmierzył szyjke inny lekarz
reklama
Tak no właśnie mowil ze w normie jest jeszcze i zobaczymy za 2 tyg, ale i tak standardowo się denerwuje... chociaż jeszcze nie czytam tak bardzo internetowpamiętaj, że norma jest powyżej 2.5
Szkoda mi trochę zajec bo zapisałam się na zajecia oddechowe i trening miesni dna miednicy a ciężko było się na nie dostać i narazie nie mogę na nie chodzić, ale zobaczymy po tych polowkowych , może się nie będzie skracac
Podziel się: