reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Witam Kobietki.. :)
Wczoraj byłam na usg połówkowym, Mała Lala zdrowa, jak rybka. Wszystkie parametry w normie, 470g szczęścia.. [emoji3060][emoji3060][emoji3060]
Co do mnie Doktor zwróciła uwagę na grubość szyjki, bo mam 34mm, ale stwierdziła, że Mala będąc glowa do dołu uciska na szyjke i może powodować jej skracanie. Zalecila polegiwac w pracy (praca biurowa) Za 1.5 tyg mam konsultacje u swojej Doktor i zapytam czy mam się czym martwić?!
Według norm na ten czas ciazy nie zaleca się profilaktyki, może miałyście podobna sytuację? [emoji8]

reklama
Witam Kobietki.. :)
Wczoraj byłam na usg połówkowym, Mała Lala zdrowa, jak rybka. Wszystkie parametry w normie, 470g szczęścia.. [emoji3060][emoji3060][emoji3060]
Co do mnie Doktor zwróciła uwagę na grubość szyjki, bo mam 34mm, ale stwierdziła, że Mala będąc glowa do dołu uciska na szyjke i może powodować jej skracanie. Zalecila polegiwac w pracy (praca biurowa) Za 1.5 tyg mam konsultacje u swojej Doktor i zapytam czy mam się czym martwić?!
Według norm na ten czas ciazy nie zaleca się profilaktyki, może miałyście podobna sytuację? [emoji8]
Hejka 😘 Super ,że Malutka zdrowa to najważniejsze ♥️ a co do długości szyjki to ja na ostatniej wizycie miałam długa bo 4,7 cm ale Mały był też już ułożony główką w dół . I czuje nie raz jak napiera na pęcherz takie mam wrażenie ale dokładnie nie wiem więc zobaczymy czy się szyjka nie skróciła na następnej wizycie . Oby nie . Kochana 3,4 cm Twoja długość nie jest jeszcze taka zła ale Pani Doktor ma rację że lepiej się oszczędzać. Będzie dobrze 😘

4,7 to ładnie, bo ja jednak jestem na wcześniejszym etapie niż Ty, zaczynam dzis 22 tydzień.
Oszczędzać się oszczędzam, ale mam nadzieję, że nie będę musiała znowu lezec.. [emoji849]
Hejka [emoji8] Super ,że Malutka zdrowa to najważniejsze [emoji3531] a co do długości szyjki to ja na ostatniej wizycie miałam długa bo 4,7 cm ale Mały był też już ułożony główką w dół . I czuje nie raz jak napiera na pęcherz takie mam wrażenie ale dokładnie nie wiem więc zobaczymy czy się szyjka nie skróciła na następnej wizycie . Oby nie . Kochana 3,4 cm Twoja długość nie jest jeszcze taka zła ale Pani Doktor ma rację że lepiej się oszczędzać. Będzie dobrze [emoji8]

4,7 to ładnie, bo ja jednak jestem na wcześniejszym etapie niż Ty, zaczynam dzis 22 tydzień.
Oszczędzać się oszczędzam, ale mam nadzieję, że nie będę musiała znowu lezec.. [emoji849]
No rozumiem tym bardziej że teraz wiosna to człowiek nie uleżałby . Ale wiadomo jak będzie trzeba to i będzie się leżeć . Trzymam kciuki żeby jednak tak nie było ✊✊😘

A ja dziewczynki jestem w szpitalu dziś przyjechałam i mnie zostawili. Słabo czułam ruchy gdzie w zeszły weekend aż mnie brzuch bolał bo Mały tak kopał a od kilku dni te ruchy były znikome. No ale okazało się że Mały obrócił się znowu twarzą do kręgosłupa a nóżkami w dół i waży 1500 g stąd że jest taki duży mogę czuć słabiej te ruchy . Miałam robione KTG i muszę na kartce zapisywać ruchy.

A ja dziewczynki jestem w szpitalu dziś przyjechałam i mnie zostawili. Słabo czułam ruchy gdzie w zeszły weekend aż mnie brzuch bolał bo Mały tak kopał a od kilku dni te ruchy były znikome. No ale okazało się że Mały obrócił się znowu twarzą do kręgosłupa a nóżkami w dół i waży 1500 g stąd że jest taki duży mogę czuć słabiej te ruchy . Miałam robione KTG i muszę na kartce zapisywać ruchy.
Napewno wszystko będzie dobrze, ważne że jesteś pod kontrolą. Czasami tak jest że częściej się czuje, czasami rzadziej. Ale zawsze warto reagować jak coś nas niepokoi. Trzymam kciuki 😀❤️

Napewno wszystko będzie dobrze, ważne że jesteś pod kontrolą. Czasami tak jest że częściej się czuje, czasami rzadziej. Ale zawsze warto reagować jak coś nas niepokoi. Trzymam kciuki 😀❤️
Dziękuję 😘 no dokładnie w domu siedziałabym i tylko myślałam tak to sprawdziłam trudno poleżę trochę myślę że jak jest wszystko dobrze to w poniedziałek wyjdę ale najważniejsza spokojna głowa ☺️

reklama
Dobrze, że pojechałaś, przynajmniej jesteś spokojna i zaopiekowana 👍❤️ trzymam kciuki za szybki powrót do domku 😘

Do góry