reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
38 lat to nie koniec świata.. [emoji854]
Robiłaś badanie Amh?
Jeśli za pół roku masz dopiero podejście to masz czas, żeby się trochę podsuplementowac witaminami, które wspomagają jakosc komorek.
Sukces punkcji jest też zależny od sukcesu stymulacji, jeśli jest dobrze dobrana i jajeczek jest dużo to szanse są większe. Jeśli są słabe to oczywiście można zrobić kolejne podejście i kolejny rzut może okazać się dużo lepszy.
Jeszcze nie koniec, ale już myślę o czterdziestce :-D
W moim badaniu AMH wynik to 3,15 ng.
Rzeczywiście, zabiorę się za jakąś dobrą suplementację... Stymulacja w sumie też mnie zastanawia, bo robiłam zastrzyki z Gonalu przed inseminacją, 75-100 jednostek, i w rezultacie miałam zawsze tylko 1 pęcherzyk. To zawsze coś, ale czy to znaczy, że słabo reaguję na stymulację? Czy dawka jest po prostu niska?

reklama
To nie jest zły wynik, wiec jest tam w czym pogrzebać.. [emoji28][emoji28]
Witaminki mogą sporo zdziałać, nie w ilości ale w jakości, wiec wykorzystasz czas porządnie!
Stymulacja jest prowadzona z uwzględnieniem Twoich wyników i odpowiedni protokół dobiera Doktor. W trakcie stymulacji masz kontrole i Doktor widzi jak odpowiadasz na stymulacje, zawsze w trakcie można coś zmienić/dołożyć i wydłużyć czas stymulacji.
Rzeczywiście, zabiorę się za jakąś dobrą suplementację... Stymulacja w sumie też mnie zastanawia, bo robiłam zastrzyki z Gonalu przed inseminacją, 75-100 jednostek, i w rezultacie miałam zawsze tylko 1 pęcherzyk. To zawsze coś, ale czy to znaczy, że słabo reaguję na stymulację? Czy dawka jest po prostu niska?

Muszę zrobić badania białka c i s oraz antytrombine a biorę acard. Wiecie może czy muszę go odstawić czy on nie wpływa na badania?

Dziękuję! 🌷Trochę się właśnie tego obawiam, że w moim wieku (38) komórki są już w nie najlepszym stanie i stąd nasz problem... Najgorsze chyba, że dowiem się o tym wszystkim dopiero za pół roku, bo tyle u nas czeka się na in vitro... A czy po jednym takim rezultacie rezygnuje się z dalszych prób, tzn.uznaje się, że już nic się nie da zrobić, czy jednak można próbować dalej?
U mnie mimo mlodszego wieku bo 31 lat mialam przy 1 stymulacji i punkci nie ppbrali zadnego jajeczka nadającego sie do zaplodnienia:( wszystko bylo puste lub niedojrzale, przy drugiej pobrali chyba 4 czy 6 (juz nie pamietam) i z tego do 5 doby wytrwała tylko 1 wczesna blastka. A reszta albo sie nie zaplodnila albo obumarla.
Przy trzeciej procedurze byly 2 zaplodnione, do 5 doby wytrwal jeden. Zarodek byl slaby bo ocenili go na 5.2.3 ale jakims cudem z tego wyszla ciaza wiec dla mnie warto walczyc i nie poddawac sie o ile sa na to fundusze bo wiadomo ze to wszystko mega drogie jest :)

Kobieto, masz lepsze AMH niż ja w wieku 29 lat :D po raz kolejny wrzucam suplementacje z książki it starts with the egg. U mnie pomogło, nie pomogło, nie wiem, ale mój szkrab ma juz 3 tygodnie :) I mamy stwierdzoną niepłodność idiopatyczną wtórną wiec wychodzę z założenia, że pomogło :D zaczęłam brać przed drugim podejściem. Pierwsze zakończone poronieniem i nieudanym transferem. Z drugiej mamy synka i jeszcze 3 ❄

Załączniki

• Screenshot_20220308-135657_Gallery.jpg
    Screenshot_20220308-135657_Gallery.jpg
    296,7 KB · Wyświetleń: 31
Super masz amh😁😁, ja przed wszystkimi procedurami mialam 1,29, a u Was problem to wiek i ewentualne slabe jajeczka czy z nasieniem tez cos nie tak? Przepraszan jesli juz pisalas ale sporo osob na forum i nie pamietam.
Bo tak jak dziewczyny pisza w pol roku mozna sporo zrobic z suplementacja, dieta, ruchem zarowno u kobiety jak i u mezczyzny :)

U mnie mimo mlodszego wieku bo 31 lat mialam przy 1 stymulacji i punkci nie ppbrali zadnego jajeczka nadającego sie do zaplodnienia:( wszystko bylo puste lub niedojrzale, przy drugiej pobrali chyba 4 czy 6 (juz nie pamietam) i z tego do 5 doby wytrwała tylko 1 wczesna blastka. A reszta albo sie nie zaplodnila albo obumarla.
Przy trzeciej procedurze byly 2 zaplodnione, do 5 doby wytrwal jeden. Zarodek byl slaby bo ocenili go na 5.2.3 ale jakims cudem z tego wyszla ciaza wiec dla mnie warto walczyc i nie poddawac sie o ile sa na to fundusze bo wiadomo ze to wszystko mega drogie jest :)
Pięknie ! Więc przyjmujemy, że działa :-D Dzięki za listę!

reklama
Super masz amh😁😁, ja przed wszystkimi procedurami mialam 1,29, a u Was problem to wiek i ewentualne slabe jajeczka czy z nasieniem tez cos nie tak? Przepraszan jesli juz pisalas ale sporo osob na forum i nie pamietam.
Bo tak jak dziewczyny pisza w pol roku mozna sporo zrobic z suplementacja, dieta, ruchem zarowno u kobiety jak i u mezczyzny :)
Nie nie, jestem tu w miarę nowa ;-) Nasienie jest bez zarzutu (szczęściarz... ;-)), mnie usunięto niedawno polip. Staram się działać od jakiegoś czasu, straciłam na wadze dla poprawy kondycji... ale nie zagłębiłam się jeszcze w supple właśnie. Co niniejszym zamierzam uczynić :-) Dzięki!

Do góry