reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Hej Pięknoty!
Wizyta udana, moja Gwiazda ma już całe 204g [emoji3059][emoji3059]! Wszystkie pomiary prawidłowe, jak na wiek ciazy. Lozysko dobrze umiejscowione, co mnie mega cieszy, bo miałam jakaś paranoje na tym punkcie.[emoji848]
Teraz czekamy na połówkowe 25 marca!
Dzis jeszcze Doktor pomogła mi nagrać bicie serduszka, bo Tatusiek ma urodziny, a nie mógł być na wizycie.
Także.. biorąc pod uwagę ciężki czas wokół, to był cudny element dnia! Dziekuje za kciuki jak zawsze na medal![emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji8]
Cudownie!❤❤

reklama
A Jeszcze pytanko co do wyprawki , w czym będą spały Twoje Dzieciaczki czy kupujesz bądź kupiłaś jakieś kołderki czy coś . Ja cały czas się zastanawiam na początku nie chciałam żadnej kołderki bo niby nie są zalecane. Chciałam przykrywać jakimś cienkim kocykiem . Ostatnio przeczytałam że niemowlęta lubią ciasno żeby w pierwszych dniach czuły się jak u mamy w brzuchu. Mam też różek dosyć cienki nie wiem czy w tym kłaść dziecko do spania czy jakiś śpiworek czy po prostu ten sam kocyk czy kołderka w tym jestem zielona. Kołderkę pewnie kupię ale nie wiem czy będę używać od razu czy jak Maluch trochę podrośnie .
Mogę Wam podpowiedzieć, że my na początku spaliśmy w rożku i przykrywaliśmy kocykiem.
Na chwilę obecną śpimy w kokonie. Mała dalej pod kocykiem, a mały pod kolderka, ale trzeba bardzo uważać. Zabezpieczamy z każdej strony, żeby nie miał możliwości się nakryć nia ;)

My używamy hippa oraz olej z migdałów z rosmana :-) A do pupki tylko alantan niebieski. Idą tego niezliczone ilości 🤣
współczuje mój nie wie co to krem na pupie i zero odparzeń. Przy zębach zaczęło się coś robić ale używałam sudocrem albo mąkę ziemniaczana i wszystko pięknie sie goi. Kupiłam wiele kosmetyków a używam jednego 🤦🏻‍♀️ i niby sudocrem nie zalecany a tylko on pomaga gdy podczas ząbkowania kupy są kwaśne i robią ranki

współczuje mój nie wie co to krem na pupie i zero odparzeń. Przy zębach zaczęło się coś robić ale używałam sudocrem albo mąkę ziemniaczana i wszystko pięknie sie goi. Kupiłam wiele kosmetyków a używam jednego 🤦🏻‍♀️ i niby sudocrem nie zalecany a tylko on pomaga gdy podczas ząbkowania kupy są kwaśne i robią ranki
Nie ma czego wspolczuc 😉 trzeba sie cieszyc, że nie macie odparzen 😉
To fakt. Sudocrem używaliśmy po kwasnej kupce po antybiotykach po operacji. Pół dnia i pupka wróciła do siebie 🙃🙃

O kurde, faktycznie tego jest trochę.. U nas niebawem targi dziecięce, to chyba się wybiorę..
emoji16.png

A jakie to mobilne łóżeczko?
Oo fajnie takie targi dziecięce ☺️ Wpisz sobie Chicco baby hug 4w1 potem można z tego krzesełko zrobić są pasy więc wszystko bezpieczne . Najbardziej chodzi mi właśnie o początki żeby mieć małego na oku . Na allegro nowe kosztuje ok . 800-1000 zł my kupiliśmy używane za 450 zł ☺️

Mogę Wam podpowiedzieć, że my na początku spaliśmy w rożku i przykrywaliśmy kocykiem.
Na chwilę obecną śpimy w kokonie. Mała dalej pod kocykiem, a mały pod kolderka, ale trzeba bardzo uważać. Zabezpieczamy z każdej strony, żeby nie miał możliwości się nakryć nia ;)
No właśnie też myślałam żeby na początku w rożku owijać i cienkim kocykiem przykryć .

reklama
HiPP to płyn do kąpieli czy oliwka ? Czy ten olej z migdałów to oliwka ? ☺️Używacie od początku to ?
Od samiutkiego początku 😀 hipp krem do ciała i twarzy, szampon, oliwka hippa do smarowania czasami ciałka. A do kąpieli właśnie z rosmana olej z migdalow❤.
Kołderke zabezpieczam po bokach wkładając pod kokon.
Naprawdę uważam kokon za obowiązkowa pozycje w wyprawce dla dziecka. Nie ma w nim możliwości żeby dziecko np przekręciło się i leżało w poprzek łóżeczka 😀 a mój jeden mały aparat już tak probowal robic 🤣

Do góry