reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Oo proszę, to wypije również Jego zdrówko bezalkoholowym po udanych badaniach![emoji28]
Noooo.. mega zleciało, sama w to nie wierzę..
Także Tatuś happy na maxa[emoji3059][emoji28]
Ale ładnie Księżniczka rośnie [emoji3059][emoji3059] o połówkowe masz w urodziny mojego narzeczonego [emoji3526] I już połówkowe jak to zleciało [emoji15][emoji3526] to tatuś miał piękny prezent na urodziny usłyszeć serduszko swojej Królewny [emoji3531][emoji3531]

reklama
Uuu te końcówki ciąży są naprawdę uciążliwe Twój mąż ma rację ☺️ Ja odpukać skurczy łydek nie mam choć ostatnio miałam wrażenie że jakby mnie łapał ale chyba zrezygnował 😂 a przed ciążą mialam często potrafiłam w nocy usiąść i masować łydkę bo tak bolało a teraz chyba przez to że biorę 6 tabletek magnezu i nie piję kawy to jest ok w ogóle mówię że ciąża chyba mi służy bo TSH na poziomie 0,7 jak nigdy ☺️ I właśnie tak samo mam jak Ty jak za długo leżę na jednym boku to całe biodro mnie drętwieje i się przekręcam w nocy z boku na bok też tak masz ? ☺️ A co używasz na zgagę masz jakieś sposoby? Ja też nie wiem narazie co to zgaga . To już Kochana odliczasz to cięcia ale to leci szybko . Ja mam wrażenie że teraz jakby czas przyspieszył a jeszcze tyle rzeczy trzeba kupić . I pokój odmalować a w ogóle remont nie zaczęty bo na drzwi czekamy . Ty już pewnie wszystko masz gotowe na cacy 🥰🥰
No ja właśnie zaczynam prać ciuszki i powoli ogarniam torbę do szpitala. Zdaję sobie sprawę że teraz to już się może wszystko zdarzyć więc trzeba być przygotowanym 😉 ja też w nocy raz na jednym raz na drugim boku. Mąż się śmieje ze jak sie przewracam to z całym łóżkiem 🤣 a na zgagę pomaga mi mleko i leżenie na lewym boku. Migdały też pomagają.

Oo proszę, to wypije również Jego zdrówko bezalkoholowym po udanych badaniach![emoji28]
Noooo.. mega zleciało, sama w to nie wierzę..
Także Tatuś happy na maxa[emoji3059][emoji28]
A my wypijemy za zdrowie Waszej Księżniczki 😘 oczywiście ja też bezalkoholowym 😁 Zobaczysz jak po połówkowych Ci poleci ,szok ☺️ To super, że tata zadowolony i mama też 😘

No ja właśnie zaczynam prać ciuszki i powoli ogarniam torbę do szpitala. Zdaję sobie sprawę że teraz to już się może wszystko zdarzyć więc trzeba być przygotowanym 😉 ja też w nocy raz na jednym raz na drugim boku. Mąż się śmieje ze jak sie przewracam to z całym łóżkiem 🤣 a na zgagę pomaga mi mleko i leżenie na lewym boku. Migdały też pomagają.
Hehe no te przekręcanie to tylko wybudza ze snu łóżko po ciąży do wymiany - oczywiście taki żarcik 😁 Ja też czekam aż zacznie się remont i zarazem skończy i powoli się zabieram za pranie ciuszków ☺️

No to mamy umowę! [emoji16]
Mam właśnie plan po polowkowych robić powoli zakupy to chyba dobry czas?
Tak Kochana nie ma co zostawiać na ostatnią chwilę a jest tego do kupienia tyle że lepiej rozłożyć sobie na raty ☺️ My już mamy wózek, przewijak, różek, ciuszki , butelki , pieluchy tetrowe i kilka muślinowych, monitor oddechu, takie łóżeczko jeżdżące przenośne będę go używała np. jak Mały będzie spał w dzień żeby go mieć przy sobie jak będę w innym pokoju wczoraj doszedł laktator, smoczki też są , zamówiłam pierwsza koszule do karmienia ale i tak jeszcze masa rzeczy bo zwykle łóżeczko, materac, wyprawka dla mnie do szpitala itd.

A Jeszcze pytanko co do wyprawki , w czym będą spały Twoje Dzieciaczki czy kupujesz bądź kupiłaś jakieś kołderki czy coś . Ja cały czas się zastanawiam na początku nie chciałam żadnej kołderki bo niby nie są zalecane. Chciałam przykrywać jakimś cienkim kocykiem . Ostatnio przeczytałam że niemowlęta lubią ciasno żeby w pierwszych dniach czuły się jak u mamy w brzuchu. Mam też różek dosyć cienki nie wiem czy w tym kłaść dziecko do spania czy jakiś śpiworek czy po prostu ten sam kocyk czy kołderka w tym jestem zielona. Kołderkę pewnie kupię ale nie wiem czy będę używać od razu czy jak Maluch trochę podrośnie .

O kurde, faktycznie tego jest trochę.. U nas niebawem targi dziecięce, to chyba się wybiorę.. [emoji16]
A jakie to mobilne łóżeczko?
Tak Kochana nie ma co zostawiać na ostatnią chwilę a jest tego do kupienia tyle że lepiej rozłożyć sobie na raty [emoji3526] My już mamy wózek, przewijak, różek, ciuszki , butelki , pieluchy tetrowe i kilka muślinowych, monitor oddechu, takie łóżeczko jeżdżące przenośne będę go używała np. jak Mały będzie spał w dzień żeby go mieć przy sobie jak będę w innym pokoju wczoraj doszedł laktator, smoczki też są , zamówiłam pierwsza koszule do karmienia ale i tak jeszcze masa rzeczy bo zwykle łóżeczko, materac, wyprawka dla mnie do szpitala itd.

A Jeszcze pytanko co do wyprawki , w czym będą spały Twoje Dzieciaczki czy kupujesz bądź kupiłaś jakieś kołderki czy coś . Ja cały czas się zastanawiam na początku nie chciałam żadnej kołderki bo niby nie są zalecane. Chciałam przykrywać jakimś cienkim kocykiem . Ostatnio przeczytałam że niemowlęta lubią ciasno żeby w pierwszych dniach czuły się jak u mamy w brzuchu. Mam też różek dosyć cienki nie wiem czy w tym kłaść dziecko do spania czy jakiś śpiworek czy po prostu ten sam kocyk czy kołderka w tym jestem zielona. Kołderkę pewnie kupię ale nie wiem czy będę używać od razu czy jak Maluch trochę podrośnie .
Ja kupiłam kołderkę, taką całoroczną, nie za gruba nie za chuda😉 mam zamiar na początku nią dzieci przykrywać. Mam też kocyki grube i cienkie także coś napewno się przyda

reklama
Drogie Mamusie przyszłe i obecne 🥰 Pisze z takim zapytaniem jaki płyn do kąpieli dla niemowląt i oliwkę będziecie używać lub używacie dla Waszych pociech ? Za niedługo chce się wybrać właśnie do apteki bo różne rzeczy ale co do płynu i oliwki nie mam pojęcia. Co czytam to każdy inaczej poleca. Dlatego Was tutaj zapytam 😘
My używamy hippa oraz olej z migdałów z rosmana :-) A do pupki tylko alantan niebieski. Idą tego niezliczone ilości 🤣

Do góry