reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A co do globulek zwanych przeze mnie czopkami ... z wyglądu bliżej im nawet do pocisku 🤣🤣 moze uda się wstawić zdjęcie wieczorem.

reklama
Zastanówcie się nad tym. Z doświadczenia wiem że będziecie szli na maksa w inseminacje bo ciężko jest odpuścić. Zastanówcie się i przeliczcie czy opłaca się ładować pieniądze w inseminacje która ma małą skuteczność. U mnie 6 inseminacji kosztowało o 6 tyś więcej jak in vitro 🙄
Jestem tego samego zdania. My zatrzymaliśmy się po trzeciej IUI, ciężko było z kasą ale zrezygnowaliśmy z urlopu i wielu innych rzeczy. Zanim porobilismy wszystkie badania to prawie trzy miesiące zleciało i zamiast przeznaczać te pieniądze na kolejne inseminacje poszliśmy w in vitro. Mam nadzieję, że tym razem się uda 😀

Zgadzam się z wypowiedziami dziewczyn, koszty iui nie są wcale małe i jak się podliczy wszystkie dojazdy, wizyty a w moim przypadku były jeszcze co chwilę testy na covid ( dramat to był) to zrezygnowaliśmy już po 2 próbach iui na rzecz ivf. Lekarz nawet nie próbował nas przekonywać. Warto przycisnąć trochę pasa ale też być świadomym że ivf to nie jest gwarancja 100% sukcesu chociaż szansę są większe .
No a potem przyjdą kolejne wydatki ale o wiele przyjemniejsze, jak wyprawka dla malucha, ale takiego wydatku życzę każdej z was ♥️😊

reklama
Do góry