reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
Zgadzam sie w 100% z tym. Ja podeszlam na szczecie tylko do 2 iui. Mam niskie amh ale wszystko inne (z wyjatkiem trochę podwyzszonej prolaktyny ok). Lekarz byl ciagle w dobrym nastawieniu, do iui zawsze mialam 3 ladne duze pecherzyko, ale dopiero przy inv wyszlo że sa slabej jakosci. Przy 1 punkcji z 10 pecherzykow nic nie pobrali bo byly puste, a w drugim podejsciu mialam tylko 1 zarodek, reszta nie dotrwala do 5 doby i transfer tez nie wyszedl. Wiec ja bym od razu w Inv szla, szkoda czasu wg mnie na iui
dzieki @Fok123, dzieki dziewczyny! 🙏
To co piszecie ma calkowity sens i uklada mi to wszystko w glowie!
Plan B gotowy! No chyba ze mi lekarka okoniem stanie 😜 i nie pozwoli. Choc watpie.
Bardzo bym chciala zebyscie wy tez nie musialy myslec o kosztach tych zabiegow. Walka o wymarzone bejbiki jest sama w sobie trudna i finanse nie powinny grac tu roli. Nie powinno tak byc ze pomoc dostaja tylko ci ktorych stac. Oby w niedalekiej przyszlosci leczenie nieplodnosci znow bylo darmowe 🤞

Teraz mam dopiero chwilę żeby napisać ☺️ Otóż endometrium ładnie podrosło bo dziś wynosiło 10,7 mm a poniedziałek wynosiło 6,5 mm więc urosło bardzo ładnie ☺️ Pęcherzyk miał 22 mm , lekarz mówił że dziś wieczorem lub jutro rano powinien pęknąć . Powiedział, że bardzo ładnie wszystko wygląda , więc zobaczymy ☺️
brawo brawo brawo 👏👏👏👏👏
Stres okazal sie niepotrzebny.
Kciukasy juz zacisniete za przyszle 2 kreski 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Ja dzis 4dc, drugi z zastrzykami Ovaleap. 22go monitoring i pewnie 23go trzecia iui.
Tak sie zastanawiam i mysle nad dalszym planem… moze wy mi podpowiecie co robic gdyby 3 iui nie wyszlo.
Dr zapowiedziala mi 6 iui a potem in vitro. Jestem w NL wiec tu wszystko na ubezpiwczenie. Mam (od kilku dni😂) 39 lat. Regularne owulacje, drozne jajowody, hormony (oprocz skaczacego od niedawna TSH i wysokiego Andy-TG). Nasienie milego superanckie.
Jak myslicie, podchodzic dalej do iui, prosic o invitro czy szukac glebiej przyczyny problemu. Staramy sie ponad 1,5 roku.
Hej, niestety od razu Ci powiem, że raczej nie uda Ci się wyprosić szybciej ivf bez dobrej przyczyny :/ tez to tutaj przechodziłam. Ja trochę grzebałam jeżeli chodzi o przyczynę, oczywiście w Polsce. Jedyne co wygrzebałam to Pai homo, które może powodować skrzepy ( ale wcale nie musi) jak przedstawiłam to w Holandii to zrobili wielkie oczy i mnie wyśmiali. Skończyło się na tym, że teraz jestem w ciąży po ivf I po cichu biorę heparynę. Od Polskiej ginekolog dostałam rady (prawie jak od ćpuna) gdzie mam się kłuć żeby nie było widać 😅 Cierpliwości i żebyś nie musiała w pełni wyczerpać holenderskiego programu leczenia niepłodności :)

Hej, niestety od razu Ci powiem, że raczej nie uda Ci się wyprosić szybciej ivf bez dobrej przyczyny :/ tez to tutaj przechodziłam. Ja trochę grzebałam jeżeli chodzi o przyczynę, oczywiście w Polsce. Jedyne co wygrzebałam to Pai homo, które może powodować skrzepy ( ale wcale nie musi) jak przedstawiłam to w Holandii to zrobili wielkie oczy i mnie wyśmiali. Skończyło się na tym, że teraz jestem w ciąży po ivf I po cichu biorę heparynę. Od Polskiej ginekolog dostałam rady (prawie jak od ćpuna) gdzie mam się kłuć żeby nie było widać 😅 Cierpliwości i żebyś nie musiała w pełni wyczerpać holenderskiego programu leczenia niepłodności :)

Nie strasz Evelyn 👀
Oby, oby tak nie bylo.
Mam nadzieje ze “podeszly” wiek bedzie na moja korzysc.
Moge spytac jak dlugo sie staralas i gdzie w PL szukalas pomocy?
Gratulacje z powodu ciazy 🤩👍 i duzo zdrowka!

reklama
Nie strasz Evelyn 👀
Oby, oby tak nie bylo.
Mam nadzieje ze “podeszly” wiek bedzie na moja korzysc.
Moge spytac jak dlugo sie staralas i gdzie w PL szukalas pomocy?
Gratulacje z powodu ciazy 🤩👍 i duzo zdrowka!
Dziękuję :) możliwe, że to zadziała i oby tak było, dla mnie te 6 iui to bezsens. Po pol roku poszłam tu do lekarza, bo już mam jedno "naturalne dziecko", a z ich pomocą wyszło prawie 3 lata. W Polsce poszłam do zwykłej pani ginekolog. Na szczęście ona wiedziała co z czym się je. Jak zobaczyła moj wynik tsh, prawie 4, to się za głowę złapała. Tu oczywiście powiedzieli, że jest w normie. Pierwszy transfer byl udany, ale na krótko, stąd heparyna przy kolejnej procedurze. No i dostałam od niej progesteron.Bardzo pomogło mi forum na Facebooku "in vitro w Polsce" trochę chaotycznie,ale mam nadzieję, że chociaż trochę z tego zrozumiesz :)

Do góry