reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
No to super sprawa. I to jest normalny kraj, nie to co w Polsce 🙄
No w jednym przodują ale za to w innych rzeczach nie jest łatwo. Np nie robią hcg, i nie mozesz jej zrobić sama bo lekarz musi wystawić skierowanie a na wynik czekasz kilka dni. Tylko testy tu obowiązują i jeśli test w 14dpt jest negatywny to odstawiasz leki.

U nas chyba dłuższa akcja, bo robimy badania kropkow i transfer będzie z mrożonych, także jeszcze sobie poczekam [emoji19]
O tyle fajnie, że będę wiedziala na czym stoję z jakością komórek, bo mnie to stresuje.
Nie bój się. Krótki protokół czyli zaraz będziesz po transferze [emoji6] Trzymam kciuki, jedne drzwi się zamykają ale drugie otwierają [emoji123][emoji3]

Dziewczyny odpowiadając tutaj w 1 poście
... ja wychodzę w sobote ze szpitala. Dzieciaczki są w inkubatorkach. Przyszły na świat w 31+1 tygodniu. Stan jest stabilny na chwilę obecną. Są na dodatkowym wspomaganiu oddychania. Corunia ma małą wagę.... bo 1060 gram tylko.. trzymajcie kciuki
Trzymam mocno kciuki za Maluszki. 🥰 Niech ładnie przybierają na wadze ♥️♥️ Duuużo zdrowia 😘

Ja robiłam 6 inseminacji i szczerze, żałuję że szybciej nie poszłam w in vitro. Mówisz że masz 39 lat, ja bym nie czekała tylko szła w in vitro. Tam masz poszerzoną diagnostykę a czas jest tutaj ważny, głównie chodzi o rezerwę jajnikową.
Zgadzam sie w 100% z tym. Ja podeszlam na szczecie tylko do 2 iui. Mam niskie amh ale wszystko inne (z wyjatkiem trochę podwyzszonej prolaktyny ok). Lekarz byl ciagle w dobrym nastawieniu, do iui zawsze mialam 3 ladne duze pecherzyko, ale dopiero przy inv wyszlo że sa slabej jakosci. Przy 1 punkcji z 10 pecherzykow nic nie pobrali bo byly puste, a w drugim podejsciu mialam tylko 1 zarodek, reszta nie dotrwala do 5 doby i transfer tez nie wyszedl. Wiec ja bym od razu w Inv szla, szkoda czasu wg mnie na iui

reklama
Dziewczyny odpowiadając tutaj w 1 poście
... ja wychodzę w sobote ze szpitala. Dzieciaczki są w inkubatorkach. Przyszły na świat w 31+1 tygodniu. Stan jest stabilny na chwilę obecną. Są na dodatkowym wspomaganiu oddychania. Corunia ma małą wagę.... bo 1060 gram tylko.. trzymajcie kciuki
Trzymam mocno kciuki!! Dzieciaczki poleza troche urosna i niedlugo razem bedziecie w domku :) a Ty jak sie czujesz, ok wszystko?

Do góry