reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Wydaje mi się, że krotki, moja Doktor niestety nie określiła jasno. Wg zalecen mam brać anty od 1 dnia cyklu, póki co tyle wiem i czekam- później rozpoczynamy sytumulacje. Z moich obliczeń wynika, że jak pójdzie zgodnie z planem, to miałabym 3-4 dzien zastrzykow na czas wesela. Impreza 15min od domu, wiec żaden problem z lodówka :)
Piękne dzięki.
Masz krótki protokol? Jak dla mnie to wesele w niczym nie przeszkadza, jedyne co to ze ciezko bedzie wstac rano żeby zrobic zastrzyki :) ewentualny monitoring gdyby mial byc w sobote to jesli to mozliwe mozna umowic rano przed slubem i tyle:) gorzej jakby punkcja wypadla wtedy co wesele ale jesli nie to jak dla mnie zastrzyki w niczym nie przeszkadzają. Jedynie kwestia gdzie bedziecie spac po weselu bo zastrzyki trzeba w lodowce trzymać...

reklama
Obstawiam krótki, skoro anty mam brać ok 5 dni. W pierwszym założeniu miałam brać anty od 1 dnia cyklu czyli 28.08, później stymulacja i ok 15-22.09 zakładała punkcję, ale się poprzesuwa wszystko, bo miesiączka raczej ok 11.09 będzie. Przy tych założeniach to krotki raczej dobrze myślę?
A masz długi protokó czy krótki?

Wydaje mi się, że krotki, moja Doktor niestety nie określiła jasno. Wg zalecen mam brać anty od 1 dnia cyklu, póki co tyle wiem i czekam- później rozpoczynamy sytumulacje. Z moich obliczeń wynika, że jak pójdzie zgodnie z planem, to miałabym 3-4 dzien zastrzykow na czas wesela. Impreza 15min od domu, wiec żaden problem z lodówka :)
Piękne dzięki.
Jeśli anty na początku to długi protokół więc przez miesiąc albo więcej będziesz na tabletach a później dopiero po kolejnej miesiączce stymulacja.

Obstawiam krótki, skoro anty mam brać ok 5 dni. W pierwszym założeniu miałam brać anty od 1 dnia cyklu czyli 28.08, później stymulacja i ok 15-22.09 zakładała punkcję, ale się poprzesuwa wszystko, bo miesiączka raczej ok 11.09 będzie. Przy tych założeniach to krotki raczej dobrze myślę?
A to ja już nie wiem 🤔 ja myślałam że jak anty to tylko długi protokół. Ale jak masz brać tylko 5 dni to już nie wiem. 🤪

No właśnie wychodzi na to, że nie, bo założenie było, że anty biorę od 28.08 a punkcja między 15 a 22.09, czyli pomiędzy juz będę miała stymulacje. Więc może to krotko-dlugi protokół [emoji28][emoji85]
Jeśli anty na początku to długi protokół więc przez miesiąc albo więcej będziesz na tabletach a później dopiero po kolejnej miesiączce stymulacja.

Ja też nie.. ale mam PCOS i wysokie AMH, wiec może tyle wystarczy na stymulacje.. Bóg wie, zapytam przy najbliższej wizycie, bo to jakaś czarna magia.[emoji3]
Ale dziękuję!
A to ja już nie wiem [emoji848] ja myślałam że jak anty to tylko długi protokół. Ale jak masz brać tylko 5 dni to już nie wiem. [emoji2957]

Hej Dziewczynki! Wrocilam z urlopu i od września ruszamy z i vitro, czekamy teraz na @, żeby zaczynać. Mam jednak mala zagwozdkę, gdyż mamy zaproszenie na wesele, przeciągamy odp do maxa i sama nie wiem, co robić. @ powinna wypaść za ok tydzień a wesele wypada za 2 tygodnie, czy gdybym miała już stymulacje, to myślicie, że będę w stanie na nie pójść i normalnie się bawić, czy raczej powinnam odpuścić? Byłby to raczej początek stymulacji, ale nie chciałabym się męczyć, więc może któraś z doświadczeniem doradzi?
Z góry dziękuję:)
Podczas stymulacji bylam na wakacjach. Funkcjonowałam normalnie. Bylam zszokowana ze tak dobrze znoszę zastrzyki. Myślę że możesz iść na wesele. Tylko załóż luźniejsza sukienkę bo wywala mega arbuza 😀

Ha ha ha...super.. piękne dzięki! Pojde zdecydowanie w oversize [emoji28][emoji28]
Podczas stymulacji bylam na wakacjach. Funkcjonowałam normalnie. Bylam zszokowana ze tak dobrze znoszę zastrzyki. Myślę że możesz iść na wesele. Tylko załóż luźniejsza sukienkę bo wywala mega arbuza [emoji3]

reklama
Hej dziewczyny!
Co u was slychac? Jak sie czujecie? Ktos dzis monitoruje/testuje?
Ja dzis 5dpo, 7dp Ovitrelle grzecznie czekam na wynik 2 inseminacji.
Tak sie zastanawiam co wciagnelo watek “kto po in vitro”, czy moze tylko ja go z jakiegos powodu nie widze 🧐

Do góry