reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja biorę dziś ovitrelle i boję się że może fałszować wynik. Ja też myślałam o jednej ale wyszło że dwie, poniosło mnie 😁😃
No to faktycznie musisz być cierpliwa 😉 wiem, że innym dziewczynom przy takich dniach weryfikacji juz widać czy ta beta z 6dpt jest TĄ beta czy zastrzykiem

reklama
Mysle ze moze byc slad po zastrzyku ale w przypadku ciazy beta bylaby duzo wyzsza, tak mi sie wydaje przynajmniej :) ten tydzien pewnie bedzie sie dluzyl bardzo ale z 2 strony to tylko 7 dni :) :)
Na szczęście w pracy trochę głowę mogę wyłączyć i po prostu robić to co do mnie należy 😉 dlatego ten tydzień szybko mi zleci 😃

Dziewczyny mam tez do Was pytanie.. Raczej prosbe o rade, chociaz wiem ze to indywidualna decyzja kazdego, ale znowu zaczelismy sie zastanawiac czy od razu mowic ze chcemy dawczynie jajeczek czy moze znowu spróbować ostatni raz stymulacji..
Z 1 strony boje sie bardzo kolejnej porazki, wiem ze to znowu sie wszystko przeciągnie i ze jest duże prawdopodobieństwo ze albo nic nie bedzie na punkcji albo zarodka zadnego lub obumrą a z drugiej sobie mysle ze moze jakins cudem by sie udalo.. Im blizej wizyty tym bardziej mam metlik w glowie, przed ostatnia porazka od razu mowilismy ze jak sie nie uda to dawczyni a teraz w sumie juz sama nie wiem...

Dziewczyny mam tez do Was pytanie.. Raczej prosbe o rade, chociaz wiem ze to indywidualna decyzja kazdego, ale znowu zaczelismy sie zastanawiac czy od razu mowic ze chcemy dawczynie jajeczek czy moze znowu spróbować ostatni raz stymulacji..
Z 1 strony boje sie bardzo kolejnej porazki, wiem ze to znowu sie wszystko przeciągnie i ze jest duże prawdopodobieństwo ze albo nic nie bedzie na punkcji albo zarodka zadnego lub obumrą a z drugiej sobie mysle ze moze jakins cudem by sie udalo.. Im blizej wizyty tym bardziej mam metlik w glowie, przed ostatnia porazka od razu mowilismy ze jak sie nie uda to dawczyni a teraz w sumie juz sama nie wiem...
Kochana a powiedz w skrócie ile miałaś stymulacji, ile zarodków uzyskałas, ile do blastki przetrwało. Tyle nas jest że nie ogarniam 🤪

Kochana a powiedz w skrócie ile miałaś stymulacji, ile zarodków uzyskałas, ile do blastki przetrwało. Tyle nas jest że nie ogarniam 🤪
Dwie, pierwsza punkcja puste lub niedojrzale wiec transferu nie bylo, druga 4 zaplodnione, w 5 dniu transfer 1 zarodka (wczesna blastocysta wiec w 5 dniu i tak powinna byc dojrzalsza), dwa umarly chyba w 2 czy 3 dobie, a ostatni wolno sie rozwijal i w 6 dobie jeszcze w stadium moruli obumarl wiec nie nadawal sie do zamrożenia... Maz ma bardzo dobre parametry więc problemem jest bardzo slaba jakosc komorek no i moje 1,29 amh. Ogolnie na usg zawsze widac bylo ok 10 duzych pecherzykow, a wczesniej przy IUI zawsze mialam 3 pecherzyki więc tak sobie mysle ze pewnie one tez były puste wtedy

reklama
Dwie, pierwsza punkcja puste lub niedojrzale wiec transferu nie bylo, druga 4 zaplodnione, w 5 dniu transfer 1 zarodka (wczesna blastocysta wiec w 5 dniu i tak powinna byc dojrzalsza), dwa umarly chyba w 2 czy 3 dobie, a ostatni wolno sie rozwijal i w 6 dobie jeszcze w stadium moruli obumarl wiec nie nadawal sie do zamrożenia... Maz ma bardzo dobre parametry więc problemem jest bardzo slaba jakosc komorek no i moje 1,29 amh. Ogolnie na usg zawsze widac bylo ok 10 duzych pecherzykow, a wczesniej przy IUI zawsze mialam 3 pecherzyki więc tak sobie mysle ze pewnie one tez były puste wtedy
Hmmmm.... Kurcze, ciężka sprawa. Niby mowi się że do 3 razy sztuka . Ale z drugiej strony jest duże ryzyko że kolejna stymulacja nie da oczekiwanych efektów. Rozmawiałas z lekarzem na temat kolejnej próby? Ma jakiś plan stymulacji, chce coś zmienić, może jakieś nowe suplementy? Bo jeśli lekarz nie ma nowego pomysłu co by tutaj jeszcze pokombinować to ja bym zdecydowała się na dawczynię komórek.

Do góry