reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Dla mnie najbardziej stresujące było ile będzie zarodków no i oczywiście beta. Sam transfer podobny do IUI tylko w trakcie robione jest usg przez powłoki brzuszne i widać jak zarodek jest wpuszczany :)
U mnie pierwszy transfer nieudany.
Ja na pewno tez będę intensywnie o tym myślała bo to sie nie da wyłączyć myślenia o tym. Teraz będziesz miała drugie invitro? Szkoda ze było u Cb nie udane :( Czy związane to jest z wieloma wizytami? Ciekawe co tym razem w pracy wymyślę....

reklama
Ja na pewno tez będę intensywnie o tym myślała bo to sie nie da wyłączyć myślenia o tym. Teraz będziesz miała drugie invitro? Szkoda ze było u Cb nie udane :( Czy związane to jest z wieloma wizytami? Ciekawe co tym razem w pracy wymyślę....
Ja powiedziałam szefowi prawdę 😉

No jest tych wizyt trochę, bo doktor kontroluje ilość i wielkość pęcherzyków i dokłada odpowiednie dawki zastrzyków, plus na punkcję myśle ze trzeba wziąć zwolnienie/urlop. Na razie nie podchodzę do kolejnego transferu. W przyszłym tygodniu mam biopsje endometrium w poszukiwaniu przyczyny niepowodzeń :)

Długi protokół zaczynasz od przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych na cykl przed stymulacja, później czekasz na miesiączkę i zaczynasz stymulację zastrzykami. A w protokole krótkim od razu masz stymulację bez antykoncepcji
Ja się dowiem wszystkiego na wizycie z Panią doktor w takim razie jeszczee nie wiem czy będzie ta krotszA czy dłuższa wersja.

No jest tych wizyt trochę, bo doktor kontroluje ilość i wielkość pęcherzyków i dokłada odpowiednie dawki zastrzyków, plus na punkcję myśle ze trzeba wziąć zwolnienie/urlop. Na razie nie podchodzę do kolejnego transferu. W przyszłym tygodniu mam biopsje endometrium w poszukiwaniu przyczyny niepowodzeń :)
Jak będziesz pamiętała dasz znać jak z endometrium po badaniu? Mam nadzieje ze wszystko dobrze będzie.

A czemu musisz coś wymyślać? Nie bardzo rozumiem. Ja z moją dyr od razu rozmawiałam szczerze. Dostawałam od lekarza zwolnienie 1 dniowe jeśli akurat wizyta wypadała w trakcie pracy. Ja myślę że to jest kwestia priorytetów i nastawienia się na to co najważniejsze. Rozumiem rozterki, ale do tego naprawdę trzeba podejść z wersją - trzeba to zrobić, musi się udać a wszystko inne się z czasem jakoś poukłada.

reklama
Do góry