reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja miałam powiększone jajniki obolały brzuch trochę spuchnięty i ogólnie tak mnie pobolewalo jak przy owu ale z dnia na dzien było coraz lepiej a do pełni zdrowia doszłam po ok 5-7 dniach. No i wiadomo trzeba było jeść lekko dużo wody i produktów z białkiem. I transfer mi odroczyli bo po hiperce niewskazane robić.
Jak objawiała się Hiperka Dawno mnie tu nie było kurcze mam do nadrobienia jakieś 70 sTron. Podlamac się idzie ciągle próby i nic niby mówią że wszystko ok u Nas a ciąży brak.

reklama
Hej dziewczyny. Do czterech razy sztuka miałam 4 inseminacje ( w tym z trzeciej zaciazylam ale poroniłam) dziś dowiedziałam się że czwarta jest nie udana i mam się podjąć invitro... Jak to jest z invitro? To prawda ze jest dużo zastrzyków? Czy przytyła któraś z Was po hormonach? Podlamana jestem
Przykro mi ze sie 4 nie udala:(
Przy in vitro indywidualnie sa dopierane leki.
Ja mialam raz krotki protokol i bralam 1 zastrzyk od 2 dnia gonal potem od 6 dnia 2 zastrzyki gonal plus cetrotide do ok 11-12 dnia (nie pamietam dokladnie) , potem ovitrelle i punkcja.
W drugim podejsciu mialam dlugi protokol i bralam przez miesiąc tabletki antykoncepcyjne od połowy cyklu 1 zastrzyk gonapeptyl dziennie plus od 1 dnia nowego cyklu 2 zastrzyki gonal i menopur no i gonapeptyl wiec jak widac to zalezy wszystko no i dawki tez indywidualnie sa ustalane

Ostatnia edycja:
A co do przytycia to tylko ja akurat tak miałam ze przy braniu tabletek czulam ze mi sie woda w organizmie zatrzymuje i cos tam przytyłam chyba:)

Hej dziewczyny. Do czterech razy sztuka miałam 4 inseminacje ( w tym z trzeciej zaciazylam ale poroniłam) dziś dowiedziałam się że czwarta jest nie udana i mam się podjąć invitro... Jak to jest z invitro? To prawda ze jest dużo zastrzyków? Czy przytyła któraś z Was po hormonach? Podlamana jestem
Bardzo mi przykro. Tez po 4 IUI podeszłam do IVF. Zastrzyków trochę jest, ale każdy przyjmuje inna ilość, wiec to do ustalenia z ginekologiem. Ja przez cała stymulację nie przytyłam, wręcz „schudłam” 1kg, ale nie jadłam praktycznie wgl słodyczy. Powodzenia! ✊🏻

Nie jestes sama :)!
Ja też 4iui nieudane i od września startuje z ivf, bo już serio nie mam sił. Mentalnie porywam dzieci znajomych :p

Kurde! Przykre to ze coraz wiecej osob in vitro i te inseminacje sie nie udaja :(
Niestety, chociaż patrząc z perspektywy czasu na statystyki inseminacji to trzeba mieć naprawdę kupę szczęścia żeby się udało 😔 szkoda że wtedy byłam głupio w to zapatrzona i próbowałam ile się da.... Ahhh bo cóż, było minęło, działamy dalej 😉

reklama
Do góry