reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Ja miałam powiększone jajniki obolały brzuch trochę spuchnięty i ogólnie tak mnie pobolewalo jak przy owu ale z dnia na dzien było coraz lepiej a do pełni zdrowia doszłam po ok 5-7 dniach. No i wiadomo trzeba było jeść lekko dużo wody i produktów z białkiem. I transfer mi odroczyli bo po hiperce niewskazane robić.
Jak objawiała się Hiperka Dawno mnie tu nie było kurcze mam do nadrobienia jakieś 70 sTron. Podlamac się idzie ciągle próby i nic niby mówią że wszystko ok u Nas a ciąży brak.

reklama
Hej dziewczyny. Do czterech razy sztuka miałam 4 inseminacje ( w tym z trzeciej zaciazylam ale poroniłam) dziś dowiedziałam się że czwarta jest nie udana i mam się podjąć invitro... Jak to jest z invitro? To prawda ze jest dużo zastrzyków? Czy przytyła któraś z Was po hormonach? Podlamana jestem
Przykro mi ze sie 4 nie udala:(
Przy in vitro indywidualnie sa dopierane leki.
Ja mialam raz krotki protokol i bralam 1 zastrzyk od 2 dnia gonal potem od 6 dnia 2 zastrzyki gonal plus cetrotide do ok 11-12 dnia (nie pamietam dokladnie) , potem ovitrelle i punkcja.
W drugim podejsciu mialam dlugi protokol i bralam przez miesiąc tabletki antykoncepcyjne od połowy cyklu 1 zastrzyk gonapeptyl dziennie plus od 1 dnia nowego cyklu 2 zastrzyki gonal i menopur no i gonapeptyl wiec jak widac to zalezy wszystko no i dawki tez indywidualnie sa ustalane

Ostatnia edycja:
A co do przytycia to tylko ja akurat tak miałam ze przy braniu tabletek czulam ze mi sie woda w organizmie zatrzymuje i cos tam przytyłam chyba:)

Hej dziewczyny. Do czterech razy sztuka miałam 4 inseminacje ( w tym z trzeciej zaciazylam ale poroniłam) dziś dowiedziałam się że czwarta jest nie udana i mam się podjąć invitro... Jak to jest z invitro? To prawda ze jest dużo zastrzyków? Czy przytyła któraś z Was po hormonach? Podlamana jestem
Bardzo mi przykro. Tez po 4 IUI podeszłam do IVF. Zastrzyków trochę jest, ale każdy przyjmuje inna ilość, wiec to do ustalenia z ginekologiem. Ja przez cała stymulację nie przytyłam, wręcz „schudłam” 1kg, ale nie jadłam praktycznie wgl słodyczy. Powodzenia! ✊🏻

Nie jestes sama :)!
Ja też 4iui nieudane i od września startuje z ivf, bo już serio nie mam sił. Mentalnie porywam dzieci znajomych :p

Kurde! Przykre to ze coraz wiecej osob in vitro i te inseminacje sie nie udaja :(
Niestety, chociaż patrząc z perspektywy czasu na statystyki inseminacji to trzeba mieć naprawdę kupę szczęścia żeby się udało 😔 szkoda że wtedy byłam głupio w to zapatrzona i próbowałam ile się da.... Ahhh bo cóż, było minęło, działamy dalej 😉

reklama
Do góry