reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
A ja mam pytanie do Was dziewczyny może wiecie coś na ten temat . Jak brać acard ? Cały cykl czy od owulacji? Boje się brać cały cykl bo niby może wpływać niekorzystnie na owulację i dużo dziewczyn podobno bierze od połowy cyklu inne cały . Lekarz zalecił brać cały cykl no ale jak to ja. Biorę już tyle tych witamin i tabletki na tarczycę, że też nie chce sobie zaszkodzić . Witaminy muszę brać no bo jak wiecie mam duży niedobór. Teraz jeszcze dołącza Acard. Może macie z tym lekiem jakieś doświadczenia jak brać ? ☺️
Ja biorę acard cały czas od jakichś 3 m-cy zawsze na wieczór. Łatwiej mi się robią siniaki i bardzo obfite miesiączki przy nim mam, ale nie wiem jak mogłabyś sobie nic zaszkodzić skoro ma on pomóc donosić ciążę i bierze go setki kobiet także spokojnie :) Ja też chciałbym zejść z niektórych leków zwłaszcza thyrozolu i metforminy, ale nie wiem czy mi się to uda. Wszystko zależy od wyników. Ja bym słuchała lekarza.

reklama
Ja biorę acard cały czas od jakichś 3 m-cy zawsze na wieczór. Łatwiej mi się robią siniaki i bardzo obfite miesiączki przy nim mam, ale nie wiem jak mogłabyś sobie nic zaszkodzić skoro ma on pomóc donosić ciążę i bierze go setki kobiet także spokojnie :) Ja też chciałbym zejść z niektórych leków zwłaszcza thyrozolu i metforminy, ale nie wiem czy mi się to uda. Wszystko zależy od wyników. Ja bym słuchała lekarza.
A jak tam u Ciebie Izo? Wszystko zgodnie z planem? Transfer koniec czerwca? 🙂

A jak tam u Ciebie Izo? Wszystko zgodnie z planem? Transfer koniec czerwca? 🙂
Mam nadzieję że tak :) Pojutrze szczepionka 2 dawka i obym się w miarę czuła bo w czw monitoring. Wg apki owu w sob i wtedy transfer ok 1-2.7. Im bliżej tym bardziej o tym myślę, ale remont i praca skutecznie mi zajmują myśli i mało czasu zostaje na cokolwiek innego :)

Hej dziewczyny,
W piątek mialam punkcje, tym razem sie udala:)
Dzisiaj dostalam info od embriologow ze jajeczka sie zapłodniły i dobrze sie zaczely rozkladac wiec w 5 dobie czyli w srode mam transfer :)
Ale powiem Wam ze jak od piątku czekalam na info z z laboratorium to mi czas tak sie dłużył...
Wczoraj mi powiedzieli ze dzis rano zadzwonia z info w ktorej dobie transfer to o 6 sie obudzilam i nie moglam sie doczelac, oczywiście czarne mysli, ze nie przetrwały, ze gorszej jakosci beda i bedzie trzeba w 3 dobii itp itd masakra ile to stresu z tym wszystkim
Ooo to pięknie ❤️ Tez się chyba tego najbardziej bałam 😓

A ja mam pytanie do Was dziewczyny może wiecie coś na ten temat . Jak brać acard ? Cały cykl czy od owulacji? Boje się brać cały cykl bo niby może wpływać niekorzystnie na owulację i dużo dziewczyn podobno bierze od połowy cyklu inne cały . Lekarz zalecił brać cały cykl no ale jak to ja. Biorę już tyle tych witamin i tabletki na tarczycę, że też nie chce sobie zaszkodzić . Witaminy muszę brać no bo jak wiecie mam duży niedobór. Teraz jeszcze dołącza Acard. Może macie z tym lekiem jakieś doświadczenia jak brać ? ☺️
Ja brałam cały cykl z wyłączeniem miesiączki :)

reklama
Do góry