kasienka862
Fanka BB :)
No właśnie jakoś mnie odrzuciło od mięsa trochę szynki szwarcwaldzkiej zdarzy mi się zjeść i w niedzielę jakiś filet z indyka, ale to tyle [emoji846]Wow, super wygląda [emoji2956][emoji2956] jakiej mąki dałaś? Przepisik proszę [emoji120][emoji120][emoji120]
1 szklanka maki ( ja dodalam pol owsianej i pol pszennej z pelnego przemialu typ1850)
3 łyżki zmielonego siemienia lnianego.( ja dalam len mielony)
5żółtek
5białek
5łyżek ziaren( dowolne , ja dalam słonecznik sezam i pestki z dyni)
1łyżeczka soli( lepiej dac mniej.. dla mnie bylo lekko slonawe)
Poł łyżeczki proszku do pieczenia
Dowolne przyprawy...
Zalac wczesniej zmielone siemie lniane ciepla woda.. po chwili gdy napecznieje dodac do maki, zoltek, nasion i soli.. wymieszac...( ja to zrobilam mikserem)
Ubić na sztywno białka. Dodac pod koniec do bialek proszek do pieczenia( wtedy zamiast nasypac pol syplo mi sie cala lyzeczke) ubita piane dodawac lyzka do masy z maki. Piec w180stopniach gora dol 35 min. Ja pieklam 45 .. wyszedl fajny.. wilgotny i bardzo smaczny :-) a w przyprawach dalam kurkume, bazylie czubryce i oregano :-)