Haha aa coś Ty kochana jeszcze chleb będę ograniczac co go sama robię z mąki orkiszowej ;p nie ma takiej opcji
mniam jest a nie mam nakitrane aż tak w głowie tym moim wynikiem badań bo zaledwie jest podwyższony , na dietę nie wiadomo jaką nie mogę sobie pozwolić ze względu na mój wczesniejszy stan...ja sobie ogólnie muszę dobrze zjeść i być najedzona , bo nie funkcjonuję wcale jak zjem lekko , dlatego też mam trochę zdanie w tym temacie swoje dla siebie
zmieniłam trochę jadłospis i produkty
...kochana gdybym ja była na diecie o niskim ig to bym zniknęła ...dużo kosztowało mnie uzykanie kilku kilo , byłam na diecie wysokokalorycznej , bo praca , stres itd i zleciałam bardzo z wagi dlatego też pytałam nawet kilka obcykanych osób to mi powiedziały , że ig kiedy nie ma się nadwagi nie wchodzi w grę raczej bo z czegoś ten budulec trzeba brać jednak ...z resztą jak poczyta się rózne artykuły czy wykłady to dieta przeczy diecie i to takie wszystko bez sensu... jedno leczy , drugie kaleczy
W diecie z IO głównie warzywa surowe , gdzie mi np. nie za bardzo na moje jelita , lekarz zalecał raczej gotowane i tak ciągle z wszystkim .
Dlatego postanowiłam jeść zdrowiej , pozamieniałam mąki ,cukry , ryże , makarony etc . ale nie skupiam się , że nie mogę tego czy tamtego , ograniczam ilości i unikam rzeczy przetworzonych czy słodkich , ale nie żeby nie jeść zupełnie . Z resztą na coś trzeba umrzeć , co to za życie jak zwierzęta lepiej jedzą hahaha ... co do wyrzutów insuliny taka zmiana i tak dla mnie będzie duża w jedzeniu , a tabletki i tak muszę dostać jeśli w ciążę będę chciała zajść
No i każda musi sobie dobrać żywienie dla siebie , bo każda z nas jest inna , ma inny organizm , inne problemy , wagę , metabolizm itd
... sytuacja się zmienia kiedy dziewczyny mają PCOS wtedy niestety dieta boli bo musi byc :/