reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Intymnie po ciąży

Widzę, że nie jestem sama z tą sklerozą;)
MADLEIN - ten NuvaRing ma jakieś skutki uboczne (poza tyciem)? Jak się czujesz podczas jego stosowania? Bo mnie te kwestie najbardziej przerażają zazwyczaj...

reklama
Ja tabletki będę brać, bo jakoś z gumką nie lubię;) Tabletki brałam przed ciążą jakieś 8 lat i po odstawieniu nie było problemu z zajściem w ciążę. Zastanawiam się też nad spiralą, ale jestem po CC to tak od razu chyba nie można jej zakładać. Do gin idę dopiero 15 grudnia. Nie wiem jak to jest u Was, ale jestem 5 tyg po CC i nadal krwawię. Trochę długo to trwa;/

ja dzisiaj byłam na pierwszym przegladzie;D niestety.... zielone światło dla męża;))) on uchachany a ja kombinuje jak mu to wybić z głowy (czy główki?;))) cytologia pobrana, a jak mi ten wziernik zamontowała to myslałam że zejdę z fotela i wyjdę z siebie...:///

Ja tabletki będę brać, bo jakoś z gumką nie lubię;) Tabletki brałam przed ciążą jakieś 8 lat i po odstawieniu nie było problemu z zajściem w ciążę. Zastanawiam się też nad spiralą, ale jestem po CC to tak od razu chyba nie można jej zakładać. Do gin idę dopiero 15 grudnia. Nie wiem jak to jest u Was, ale jestem 5 tyg po CC i nadal krwawię. Trochę długo to trwa;/
rozmawiałąm na ten temat ze swoja dzisiaj i można jak najbardziej tylko musisz mieć aktualna cytologię, a przed założeniem jeszcze robi sie usg i test ciążowy(!) bo mirena nie powoduje poronienia i coś tam coś tam, więc trzeba byc pewna ze nie jest sie znowu w stanie "błogosławionym". zastanawiam sie nad spiralą bo mimo ze normalnym tabletkom ufam (6 lat prawie, ciaża w drugim podejsciu po odstawieniu), ale tym dla karmiącym z konieczmością BARDZO REGULARNEGO brania to juz niekoniecznie... dostałam receptę na Azalię, ale nawet JEŚLI się ugne naciskom mojego samczyka to gumka do tego na 100% będzie...

dziewczyny, po tych tabletkach kiedy można coś kombinować z mężem? tzn kiedy działanie jest juz pewne? orientujecie się?

aha, guzik, mi przestało się czerwienić dosłownie kilka dni temu, a jutro mija 8 tygodni!!!

a ja pierwszy raz w zyciu biore od tygodnia tabletki anty. Dzis zjadam ostania z listka wiec sie szykuje okres. Tak fajnie było bez niego hehe.Najgorsze ze na poczatek dostałam recpte na dwa opakowania w tym miesiacu bede musiała przebijac sie przez poł wawy do lekarza. Jak byłam w ciazy to jezdziam pociagiem i 30 minut od wyjscia juz byłam ale z wózkiem jade autobusem godzine. tragedia.
Wozek jest za ciezki aby go wciagnac na peron a potem do pociagu i tak samo przy wysiadaniu i wyjsciu z peronu. Moja stacja jest pierwsza pob blokiem wiec czesto nie ma ludzi i nikt moze nie pomoc ani na schodach ani przy wsiadaniu do pociagu. Dodatkowo dowiedziałam sie ze jak sie ma wozek albo nosidełko z dzieckiem to mimo ze sie nie płaci to trzeba przy kasach pobrac jakis bilet zero bo inaczej moze konduktor wlepic mandat. Juz raz jechałam z fotelikiem pociagiem do kolezanki i mnie konduktor poinformował ze powinnen kare mi wypisac ale mnie pouczy. W zyciu bym nie wiedziała ze tak trzeba. A zołza z okienka widziala jak kupowałam biet dla siebie ze jestem z dzieckiem i nie powiedziała powinnam bilet zero od nie pobrac.

MADLEIN - ten NuvaRing ma jakieś skutki uboczne (poza tyciem)? Jak się czujesz podczas jego stosowania? Bo mnie te kwestie najbardziej przerażają zazwyczaj...

Makuć na początku czułam jeszcze mrowienie w nogach, ale to tylko reakcja mojego organizmu, tak samo było przy próbie brania yasminelle parę lat temu. Po jakimś tygodniu to przeszło. No i plamiłam od 2tyg stosowania, ale często się tak zdarza przy pierwszym krążku. We wtorek będę zakładać drugi i mam nadzieję, że to już się nie powtórzy.
A samopoczucie totalnie bez zmian, żadnych bólów głowy, płaczliwości, bólów piersi, depresji...
Jeśli chodzi o hormony to zawsze trzeba dać sobie trzy cykle, bo w tym czasie organizm przystosowuje się do nowej sytuacji.

reklama
Ja po wizycie u gin, dostałam Azalię i zielone światło ale jakoś ostatnio próbowaliśmy i bolało mnie :( kiedy to przejdzie?

Do góry