reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja wyników beta HCG

@pchelka10.05 tak tak, jutro idę powtórzyć. I właśnie martwi mnie to że u mnie jest taka niska, u ciebie jak napisałaś to przed miesiączka miałaś już prawie 80, a ja po tylu dniach spóźnienia mam taką niską. No jeszcze istnieje opcja, że owulacja mi się przesunęła

reklama
@pchelka10.05 tak tak, jutro idę powtórzyć. I właśnie martwi mnie to że u mnie jest taka niska, u ciebie jak napisałaś to przed miesiączka miałaś już prawie 80, a ja po tylu dniach spóźnienia mam taką niską. No jeszcze istnieje opcja, że owulacja mi się przesunęła
Wszystko jest możliwe mi po 48h czyli 1 dzień przed okresem pięknie urósł do 217 więc wzrost o prawie 180 %
Więcej nie badalam bo już nie trzeba
Ważne żeby powtórzyć po 48h i zobaczyć jak przyrosla minimum 66%
Może u ciebie coś się opoznilo ale zobacz jaki będzie przyrost
Trzymam kciuki i daj znać jutro

Hej @pchelka10.05, zrobiłam dzisiaj rano ponownie betę i teraz otrzymałam wyniki i skoczyło mi z 16.12 na 86.94 czyli ponad o 500% po równych 48 godzinach może na początku miałam niższą wartość a teraz będzie nadrabiało, jak myślisz? Martwi mnie tylko to, że na wynikach są napisane normy takie, że poniżej 5 nie ma ciąży, a 1-10 tydzień jest w granicach 202-231000. Ja dalej nie mieszczę się w tym przedziale ale jednak chyba bez powodu by mi tak nie skoczyła wartość

Też jestem dobrej myśli ale jednak to troche dziwne że się nie mieszczę w tych ich normach wyznaczonych. Ale tak jak pisałam chyba bez powodu też by tak nie wzrosło A niby według wyliczeń to powinien być 5 tydzień ale widocznie mi sie troche przesunęło wszystko ale tak tez sie zdarza podobno za tydzień powtórzę badanie i jak wyjdą już fajniejsze wyniki to pewnie umówię się na wizytę. Dzięki za wsparcie

Zrobiłam dzisiaj 3-ci raz betę (po równym tygodniu od ostatniej) i wzrosła mi z 86,94 na 1647,43, prawie 19-krotnie! Tak się cieszę bo to już musi być dobry znak ❤️ I w końcu mieszczę się w normach laboratoryjnych

Hej. Bardzo prosze o pomoc. Beta w 24dc (9dpo) 14,4 a po 44h wzrosla na 48,9. Przyrost, az 290% lecz testy sikane nadal negatywne... (cykle 28 dniowe) Co to moze oznaczac?

@mania440 prawdopodobnie wczesną ciąże, moje wyniki też na początku były niskie a pozytywny test ciążowy dopiero mi wyszedł 9 dni po terminie spodziewanej miesiączki także głowa do góry, jutro mnie czeka pierwsza wizyta (7t3d) więc jestem dobrej myśli :)

reklama
Witam jestem w 30 dniu cyklu i 3 dni przed spodziewana miesiączka. Od paru dni boli mnie podbrzusze wiec zrobiłam dziś beta hcg. Mogę poprosić o interpretacje ?

Załączniki

• 782D424F-97A3-4C13-93DB-C6AF9EBC8581.jpeg
    782D424F-97A3-4C13-93DB-C6AF9EBC8581.jpeg
    30,6 KB · Wyświetleń: 5 188
Do góry