reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Interpretacja wyników beta HCG

@pchelka10.05 tak tak, jutro idę powtórzyć. I właśnie martwi mnie to że u mnie jest taka niska, u ciebie jak napisałaś to przed miesiączka miałaś już prawie 80, a ja po tylu dniach spóźnienia mam taką niską. No jeszcze istnieje opcja, że owulacja mi się przesunęła

reklama
@pchelka10.05 tak tak, jutro idę powtórzyć. I właśnie martwi mnie to że u mnie jest taka niska, u ciebie jak napisałaś to przed miesiączka miałaś już prawie 80, a ja po tylu dniach spóźnienia mam taką niską. No jeszcze istnieje opcja, że owulacja mi się przesunęła
Wszystko jest możliwe mi po 48h czyli 1 dzień przed okresem pięknie urósł do 217 więc wzrost o prawie 180 %
Więcej nie badalam bo już nie trzeba
Ważne żeby powtórzyć po 48h i zobaczyć jak przyrosla minimum 66%
Może u ciebie coś się opoznilo ale zobacz jaki będzie przyrost
Trzymam kciuki i daj znać jutro

Hej @pchelka10.05, zrobiłam dzisiaj rano ponownie betę i teraz otrzymałam wyniki i skoczyło mi z 16.12 na 86.94 czyli ponad o 500% po równych 48 godzinach może na początku miałam niższą wartość a teraz będzie nadrabiało, jak myślisz? Martwi mnie tylko to, że na wynikach są napisane normy takie, że poniżej 5 nie ma ciąży, a 1-10 tydzień jest w granicach 202-231000. Ja dalej nie mieszczę się w tym przedziale ale jednak chyba bez powodu by mi tak nie skoczyła wartość

Też jestem dobrej myśli ale jednak to troche dziwne że się nie mieszczę w tych ich normach wyznaczonych. Ale tak jak pisałam chyba bez powodu też by tak nie wzrosło A niby według wyliczeń to powinien być 5 tydzień ale widocznie mi sie troche przesunęło wszystko ale tak tez sie zdarza podobno za tydzień powtórzę badanie i jak wyjdą już fajniejsze wyniki to pewnie umówię się na wizytę. Dzięki za wsparcie

Zrobiłam dzisiaj 3-ci raz betę (po równym tygodniu od ostatniej) i wzrosła mi z 86,94 na 1647,43, prawie 19-krotnie! Tak się cieszę bo to już musi być dobry znak ❤️ I w końcu mieszczę się w normach laboratoryjnych

Hej. Bardzo prosze o pomoc. Beta w 24dc (9dpo) 14,4 a po 44h wzrosla na 48,9. Przyrost, az 290% lecz testy sikane nadal negatywne... (cykle 28 dniowe) Co to moze oznaczac?

@mania440 prawdopodobnie wczesną ciąże, moje wyniki też na początku były niskie a pozytywny test ciążowy dopiero mi wyszedł 9 dni po terminie spodziewanej miesiączki także głowa do góry, jutro mnie czeka pierwsza wizyta (7t3d) więc jestem dobrej myśli :)

reklama
Witam jestem w 30 dniu cyklu i 3 dni przed spodziewana miesiączka. Od paru dni boli mnie podbrzusze wiec zrobiłam dziś beta hcg. Mogę poprosić o interpretacje ?

Załączniki

• 782D424F-97A3-4C13-93DB-C6AF9EBC8581.jpeg
    782D424F-97A3-4C13-93DB-C6AF9EBC8581.jpeg
    30,6 KB · Wyświetleń: 5 136
Do góry