reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Interpretacja wyników beta HCG

Witam jestem w 30 dniu cyklu i 3 dni przed spodziewana miesiączka. Od paru dni boli mnie podbrzusze wiec zrobiłam dziś beta hcg. Mogę poprosić o interpretacje ?
Wygląda na bardzo wczesną ciążę- ale zgodnie z zaleceniem laboratorium -tam gdzie masz zakresy bhcg wskazane jest powtórzenie bhcg po 48h. Możesz zrobić też później jeśli 48h już minęło i wpisać sobie wyniki w kalkulator bhcg ( znajdziesz ich sporo w necie) wtedy dowiesz się czy przyrost jest prawidłowy i wszystko jest Ok. Powodzenia!

reklama
Pierwsza beta 17.14 druga po 48h 65,84 a normy lub takie : jak to zrozumieć ?

Załączniki

• D8A6ED5A-350C-4311-B5F2-61C9512C8793.jpeg
    D8A6ED5A-350C-4311-B5F2-61C9512C8793.jpeg
    3,7 MB · Wyświetleń: 17 594
To pewnie jest bardzo wczesna ciąża. Musisz spokojnie poczekać. Najważniejsze, że prawidłowo przyrasta. Jeśli masz wątpliwości zapytaj lekarza, dbaj o siebie, bierz kwas foliowy i się nie stresuj.

@Natalia450, Ja miałam bardzo podobne wartości, pierwszego dnia (5 dni po terminie spodziewanej miesiączki, testy z moczu ujemne) moja beta wynosiła 16,12, po 48h powtórzyłam badanie i wyszło 86,94. Początkowo również nie rozumiałam tych norm bo widzę, że robiłyśmy badania w tej samej sieci laboratoriów. Kiedy spytałam babeczki tam pracującej jak to rozumieć to odpowiedziała mi bardzo niemile, że to ciąża nie jest pomimo bardzo ładnego przyrostu. Tydzień później ponowne badanie i wynik 1647,43, a kolejny tydzień później 18775,12 :) Obecnie 23 tydzień zdrowej i jak najbardziej prawidłowej ciąży, będzie synek :)

Jak na razie cieszy mnie ten widok :) w przyszłym tygodniu pójdę znowu na betę bo do gina jestem umówiona 2 stycznia :)

Załączniki

• 0258F075-CBD3-43AC-9A47-C0D331B58C79.jpeg
    0258F075-CBD3-43AC-9A47-C0D331B58C79.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 1 343
Cześć. Chciałabym się podpiąć i prosić o pomoc w wyjaśnieniu . Zrobiłąm wyniku beta hCh wyszło 213, z moich obliczeń wynika, że może to być tylko 3 tydzień ciąży( innej opcji nie ma) Czy to nie jest za wysoka beta? Zrobiłam powtórke po kilku dniach i beta wzrosła do prawie 300.. Czy to nie za mały wzrost ?

reklama
Do góry