reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Interpretacja wyników beta HCG

Justyś211

Zaciekawiona BB
Cześć! Dziewczyny proszę Was o pomoc. Tydzień temu robiłam test i był pozytywny do tego beta na poziomie 16. Dziś miałaby być miesiączka wiec zrobiłam dwa testy i oba wyszły pozytywne do tego betę ale w innym laboratorium bo nie miałam innej możliwość. Poniżej wyniki i w sumie nic z nich nie wiem...
IMG_0337.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• IMG_0337.jpg
    IMG_0337.jpg
    752,4 KB · Wyświetleń: 68 449
reklama
Jesteś w ciąży 3/4 tydzień..co tu dużo mówić?
Beta powyżej 5 to ciąża;-)
Masz wykres obok .
Zrób za 48 albo 72 h żeby sprawdzić czy dobrze przyrasta musi cały czas dużo rosnąć, nie może mieć małych przyrostów albo spadać ;)
Do lekarza jeszcze nie idź bo nic nie zobaczysz:-)
Pecherzyk widac dopiero przy becie 1.000 a zarodek 10.000.
Tak za dwa tyg idź najlepiej .

W każdym laboratorium mają trochę inne normy i przedziały. Tu akurat jest tak. Najważniejsze jest czy beta prawidłowo wzrasta. Zrób sobie to samo badanie, w tym samym laboratorium w piątek i sprawdzisz, czy beta wzrosła procentowo więcej niż 60%. Jest mnóstwo kalkulatorów bety w necie, można sobie bez problemu przeliczyć.
I gratuluję ciąży.:)

Dziękuje dziewczyn za pomoc! Wystraszyłam się bo ni jak nie umiałam przypisać tego wyniku 146.56 do tych przedziałów w legendzie na badaniu bo one są strasznie wysoki. Teraz jestem trochę spokojniejsza [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

witajcie! Moja beta wyglada tak. Co oznacza? Totalnie nie mogę jej odczytać, nie rozumiem.

Załączniki

• IMG_1242.PNG
    IMG_1242.PNG
    112,6 KB · Wyświetleń: 29 229
reklama
Tam obok wyniku masz normy - każde laboratorium ma swoje, więc u Ciebie 1-2 lub 2-3 tc. Lekarz mógł jeszcze nic nie widzieć. Widziałam, że znalazłaś już wątek, gdzie piszemy o normach bhcg. Nie stresuj się na razie, niestety musisz poczekać. Na jutrzejszej wizycie być może zobaczysz pęcherzyk, ale dużo też zależy od jakości usg.

Do góry