reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

A badałas tylko TSH? Czy antyTPO i antyTG też? :) serio mam ogromną nadzieję,że Wam się uda :) jeśli natomiast nie, to musisz koniecznie najpierw zacząć od porządnej diagnostyki :) trzymam mocno kciuki i proszę daj znać jak sytuacja :) ja też napisze :)
Tak badałam w zeszłym tygodniu
TSH 2,12
FT3 2,78
FT4 0,91
anty-TPO. <3,00
anty-TG <3,00
P/c. p. Receptorom TSH 0,89

Coś Ci mówią te wyniki ?

reklama
Witam:)
Dołączam do Pań, będzie raźniej.
11.04 miałam pierwszą inseminacje(ARTVIMED Kraków), dziś wiem, że niestety się nie udało:/
Beta 1,2 mIU/ml w 11 dniu po zabiegu w 21 dc.
Cykle 28 dniowe- zabieg w 10dc(??)

O samej inseminacji:
Cykl stymulowany Lametta
Pęcherzyk 22mm
Endometrium 9mm
Zastrzyk Zivafert w ten sam dzień po zabiegu
Duphaston od dnia zabiegu do dnia oznaczenia BETY.

Oboje zdrowi, u Męża wzrost odsetka zdrowych żołnierzyków z 2%na 5% dzięki suplementacji, u mnie drożność ok, FSH/LH super, wysokie AMH.

Nastawiamy się na podejście nr 2.

Czy któraś z Was podpowie kiedy spodziewać się okresu? Czy po odstawieniu Dupka przyjdzie jak zwykle?

Witam:)
Dołączam do Pań, będzie raźniej.
11.04 miałam pierwszą inseminacje(ARTVIMED Kraków), dziś wiem, że niestety się nie udało:/
Beta 1,2 mIU/ml w 11 dniu po zabiegu w 21 dc.
Cykle 28 dniowe- zabieg w 10dc(??)

O samej inseminacji:
Cykl stymulowany Lametta
Pęcherzyk 22mm
Endometrium 9mm
Zastrzyk Zivafert w ten sam dzień po zabiegu
Duphaston od dnia zabiegu do dnia oznaczenia BETY.

Oboje zdrowi, u Męża wzrost odsetka zdrowych żołnierzyków z 2%na 5% dzięki suplementacji, u mnie drożność ok, FSH/LH super, wysokie AMH.

Nastawiamy się na podejście nr 2.

Czy któraś z Was podpowie kiedy spodziewać się okresu? Czy po odstawieniu Dupka przyjdzie jak zwykle?
Hej 🙂
Jak tam sytuacja? Już pewnie okres przyszedł?
Ja mam przepisana luteinę dopochwowo i mam dostawić 26 dc przy cyklach około 30 dyniowych.
Podchodzisz do kolejnej inseminacji? Ja dziś miałam trzecia.

Hej 🙂
Jak tam sytuacja? Już pewnie okres przyszedł?
Ja mam przepisana luteinę dopochwowo i mam dostawić 26 dc przy cyklach około 30 dyniowych.
Podchodzisz do kolejnej inseminacji? Ja dziś miałam trzecia.
Tak okres przyszedl w 26dc (2 dni wcześniej niż zwykle). Wczoraj podeszliśmy do drugiej inseminacji. Czyli w podobnym czasie :) w którym dniu cyklu miałaś zabieg? Ja tym razem w 11dc, betę mam oznaczyć po 11 dniach czyli wypada 18.05 ale wypada w weekend więc planuję oznaczyć dopiero 20.05:)

Tak okres przyszedl w 26dc (2 dni wcześniej niż zwykle). Wczoraj podeszliśmy do drugiej inseminacji. Czyli w podobnym czasie :) w którym dniu cyklu miałaś zabieg? Ja tym razem w 11dc, betę mam oznaczyć po 11 dniach czyli wypada 18.05 ale wypada w weekend więc planuję oznaczyć dopiero 20.05:)
Super :) to trzymam kciuki.🙂

Ja miałam w 14 dniu cyklu, akurat wtedy pęcherzyk był idealny 🙂 miałam robiona na niepeknietym, rano ovitrelle a potem za około 3 godziny zabieg. Miałam jeszcze dodatkowo accofil od immunologa. Jak się czujesz? Mnie dziś strasznie boli brzuch :(

Super :) to trzymam kciuki.🙂

Ja miałam w 14 dniu cyklu, akurat wtedy pęcherzyk był idealny 🙂 miałam robiona na niepeknietym, rano ovitrelle a potem za około 3 godziny zabieg. Miałam jeszcze dodatkowo accofil od immunologa. Jak się czujesz? Mnie dziś strasznie boli brzuch :(
Czekamy więc razem ♥️ po pierwszej inseminacji brzuch bolał mnie w zasadzie cały czas, nie mogłam się na brzuchu położyć, tym razem dopiero dziś miałam dziwny ból głowy, brzucha, biegunke i nudności ale teraz przeszło i mam nadzieję że to przypadek. Duphason mam zażywać dopiero od jutra więc to może on powodował ból brzucha w poprzednim cyklu?! Zobaczę czy ból powróci jak zacznę brać.
Tez miałam zabieg 3 godziny po zastrzyku, tym razem Ovitrel, ostatnio zivafert. Martwiłam się ze za szybko miałam zabieg ale widzę że Ty też tak miałaś :)

Ostatnia edycja:
Również miałam na niepękniętym.
Ale nie miałam USG po by sprawdzić czy pękł, chyba następnym razem się zdecyduje. A czy Ty potwierdzałaś ?
Ile miał pęcherzyk jeśli mozna wiedzieć ?A może miałaś klika? :)

reklama
Również miałam na niepękniętym.
Ale nie miałam USG po by sprawdzić czy pękł, chyba następnym razem się zdecyduje. A czy Ty potwierdzałaś ?
Ile miał pęcherzyk jeśli mozna wiedzieć ?A może miałaś klika? :)
Jeszcze nie potwierdzalam, ale chyba zrobię progesteron z krwi albo podejdę gdziekolwiek na USG. Od jutra mam brać dopochwowo luteinę 🙂 Miałam jeden pęcherzyk, byłam na naturalnym cyklu :) co do wielkości pęcherzyka nie pamiętam dokładnie, we wtorek na pewno miał 20 mm, a w środę rano robiliśmy zabieg :)
A Twój?
Planujesz iść na betę? Czy po prostu czekasz na ewentualny okres?
Długo się staracie już? :)

Do góry