reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Ja biorę encorton, mam hiperinsulinemię ale jak na razie nic mi nie jest. Podobno podnosi cukier. Z jakiego powodu bierzesz? U mnie dodatnie ANa 1 i ANa 2 oraz wrogi śluz.
Ja nie miałam badań immunologicznych robionych, ale lekarz stwierdził, że jeżeli mam już dwie choroby autoimmunologiczne to na pewno moja immunologia upadła więc i tak skończy się na encorton'ie więc szkoda tyle pieniędzy na badania. Czy to prawda? Jeszcze nie wiem

reklama
Ja nie miałam badań immunologicznych robionych, ale lekarz stwierdził, że jeżeli mam już dwie choroby autoimmunologiczne to na pewno moja immunologia upadła więc i tak skończy się na encorton'ie więc szkoda tyle pieniędzy na badania. Czy to prawda? Jeszcze nie wiem
Może być bardzo dużo innych dolegliwości immunologicznych gdzie encorton nie pomoże. Często dziewczyny biorą wlewy domaciczne i inne: accofil, intralipid albo są sczepione limfocytami partnera, wiec na Twoim miejscu zbadałabym konkretnie immunologię. To kosztuje ale wtedy masz pewność co ci jest objął to leczyć

Miałam 29.02Pierwszą iui dziś miałam zrobić test ale negatywny 😒. Starania 4 lata bezpłodność idiopatyczna chyba trzeba zacząć myśleć o invitro bo lata lecą.

Ostatnia edycja:
Miałam 29.02Pierwszą iui dziś miałam zrobić test ale negatywny 😒. Starania 4 lata bezpłodność idiopatyczna chyba trzeba zacząć myśleć o invitro bo lata lecą.
Cześć! To miałyśmy podobny timing i sytuację - u mnie też bezpłodność idiopatyczna, pierwsza inseminacja 27/01, jutro zaczynam zastrzyki przed drugą próbą. Zasadniczo miało być pd razu in vitro, ale ponieważ oczekiwanie to 6 miesięcy, inny lekarz zaproponował mi inseminację w międzyczasie. Więce niż 3 prób raczej nie będzie, w moim wieku już się tego nie proponuje... czas leci nieubłaganie 😉.
Gdzie się leczysz ?

Cześć! To miałyśmy podobny timing i sytuację - u mnie też bezpłodność idiopatyczna, pierwsza inseminacja 27/01, jutro zaczynam zastrzyki przed drugą próbą. Zasadniczo miało być pd razu in vitro, ale ponieważ oczekiwanie to 6 miesięcy, inny lekarz zaproponował mi inseminację w międzyczasie. Więce niż 3 prób raczej nie będzie, w moim wieku już się tego nie proponuje... czas leci nieubłaganie 😉.
Gdzie się leczysz ?
Ja się leczę w Bocianie w Białymstoku i też max trzy próby iui jak nie to invitro ( kupę kasy bo u mnie nie ma żadnego dofinansowania ale dla upragnionej ciąży to już na pieniądze nie są istotne ) .

Ja się testuje we wtorek, jeśli się nie udało znowu to zdecydujemy się na in vitro :(
No właśnie czasem się zastanawiam czy nie lepiej było odrazu zrobić bo tyle co człowiek nerwów stracił i łez wylał to tylko zrozumie ten co przez to przeszedł. Jest cholernie Ciężko ale gdyby nie promyk nadziei że jest ostatecznie invitro to nie wiem co bym zrobiła.

Cześć dziewczyny! Jakie plany na walentynki? U nas wieczorny zastrzyk z Gonal F w ramach drugiego podejścia 😉. Jeśli nie zadziała to w przyszły miesiącu przerwa, bo muszę zająć się innymi badaniami... 😓 Wszystko nieco na wariackich papierach, bo jesteśmy przez tydzień u mojej mamy, wiozłam ten Gonal w lodówce 1000km, i zaraz po powrocie muszę biec na usg... I jeszcze śnił mi się mój ginekolog robiący mi inseminację w mieszkaniu. Boshe..😅

Cześć Dziewczyny:)
Właśnie jestem po inseminacji, miałam dziś o 11:30, wczoraj miałam zastrzyk Orivielle o 11.
Endometrium 10 mm, pęcherzyk 19 mm, 12 dc.
Teraz długie czekanie, to moja 2 IUI, ale pierwszy raz stymulowana.

reklama
Cześć dziewczyny! Jakie plany na walentynki? U nas wieczorny zastrzyk z Gonal F w ramach drugiego podejścia 😉. Jeśli nie zadziała to w przyszły miesiącu przerwa, bo muszę zająć się innymi badaniami... 😓 Wszystko nieco na wariackich papierach, bo jesteśmy przez tydzień u mojej mamy, wiozłam ten Gonal w lodówce 1000km, i zaraz po powrocie muszę biec na usg... I jeszcze śnił mi się mój ginekolog robiący mi inseminację w mieszkaniu. Boshe..😅
A kiedy planowana inseminacja :)?

Do góry