reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Jezu, dopiero zauważyłam, że nie napisałam wyniku 🤦‍♀️ 14,31 Gdzieś na grupie wyczytalam, że żeby stwierdzić, że była owulacja to musi być ponad 20.
Musi być tak ponad 6-8 (zależnie którego lekarza zapytać). Plus progesteron wydziela się skokowo w przeciągu całej doby więc przy badaniu mogłaś trafić na te niższą wartość :). Jest git :).

No to w sumie mnie cieszy, że to bzdura. Lepiej dla mnie ;) dziękuję;)

Dziękuję za odpowiedź, to już zostaje mi tylko czekać na rozwój sytuacji ;)

Nie chciałam, żeby to zabrzmiało zle [emoji16] mi lekarz ostatnio tłumaczył to co już lady napisała, ze prog w ciągu doby wydziela się skokowo i pojedynczy pomiar wcale nie jest aż tak miarodajny, jeśli chodzi o sama jego wartość. Rano może być 6 a 4 godziny później już 12, później znów mniej, a później znów więcej. Dlatego wielu ginekologów potwierdza owulacje po progu nawet rzędu 5, niektórzy mówią o 3, bo bez owu to jest zdecydowanie dużo niższy. Twoja wartość jeśli trafiła na niższy moment jest super, a jeśli trafiła na wyższy to tez jest jak najbardziej w porządku. Mamy tu na forum koleżankę która na początku ciąży startowała z progiem 7 i tak sobie ładnie sam rósł razem z beta [emoji3526] a ja myśle, ze trafiła po prostu na ten „dołek” w ciągu dnia [emoji6]

Nie chciałam, żeby to zabrzmiało zle [emoji16] mi lekarz ostatnio tłumaczył to co już lady napisała, ze prog w ciągu doby wydziela się skokowo i pojedynczy pomiar wcale nie jest aż tak miarodajny, jeśli chodzi o sama jego wartość. Rano może być 6 a 4 godziny później już 12, później znów mniej, a później znów więcej. Dlatego wielu ginekologów potwierdza owulacje po progu nawet rzędu 5, niektórzy mówią o 3, bo bez owu to jest zdecydowanie dużo niższy. Twoja wartość jeśli trafiła na niższy moment jest super, a jeśli trafiła na wyższy to tez jest jak najbardziej w porządku. Mamy tu na forum koleżankę która na początku ciąży startowała z progiem 7 i tak sobie ładnie sam rósł razem z beta [emoji3526] a ja myśle, ze trafiła po prostu na ten „dołek” w ciągu dnia [emoji6]
Nie zabrzmiało źle ;D no nic, zostaje mi czekać kilka dni. W środę idę do lekarza omówić ewentualną kolejną (ostatnia) inseminacje. A w piątek się dowiem czy będzie ona potrzebna. ;)

Nie zabrzmiało źle ;D no nic, zostaje mi czekać kilka dni. W środę idę do lekarza omówić ewentualną kolejną (ostatnia) inseminacje. A w piątek się dowiem czy będzie ona potrzebna. ;)

Oby nie [emoji1696][emoji1696][emoji1696][emoji1696]

reklama
Hej dziewczyny
Staramy się z partnerem 2.5 roku o dzidziusia. W marcu 2021 łyżeczkowanie polipa z jamy macicy. Miało być lepiej i wreszcie się udać ale bez efektu. Zmieniłam lekarza, który stwierdził u mnie dwurożną macicę z przegroda i zlecił badanie nasienia. Niestety nasienie wyszło średnio i skierowano nas do kliniki novum w Warszawie. Prowadzi nas dr Sowińska. Jesteśmy tam od początku października. W listopadzie miałam histeroskopie gdzie usunęli przegrodę plus dodatkowe 2 polipy, które nie były widoczne na usg. Po licznych wizytach i wykonaniu wszystkich niezbędnych badań 25 stycznia pierwsza inseminacja na cyklu naturalnym - jeden pęcherzyk. Ruch postępowy nasienia 25%. Partner bierze leki od listopada ale średnia poprawa po nich jest.
Niestety dzis przyszła @...
Tym razem inseminacja będzie na cyklu stymulowanym. Mam brać clo raz dziennie po pół tabletki.
Czy myślicie ze dawka jest odpowiednia? I czy szanse za drugim razem są większe?
Leczy się ktoś w klinice Novum?
Jakie u was są koszty inseminacji?

Do góry