reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

Cześć dziewczyny :) miałam pierwszą inseminację 21 stycznia i niestety wczoraj dostałam okres. A już myślałam, ze się udało, bo tak czułam jajniki i kłucie…. Chyba progesteron bensis tak działa i daje objawy ciąży. Mam dobre Amh na swój wiek i nie chcą mi zrobić in vitro w Polsce, dlatego będziemy nadal walczyć poprzez inseminację.
A jakie masz wskazania do IUI, że nie chcą Ci zrobić in vitro?

reklama
Witaj. Tez jestem po pierwszej inseminacji i niestety wczoraj dostałam okres 😪 a w pon miałam testować betę. Podchodzisz do drugiej iui?
Tak podchodzę. Wiem, że to małe szanse powodzenia są, ale jeszcze spróbuję. Trochę goni mnie czas, bo zaraz skończę 37. Jak do lata się nie uda to planujemy in vitro, ale chyba w Czechach.

Wyniki męża są bardzo dobre. U mnie rezerwa jajnikowa wysoka i stwierdzona niepłodność idiopatyczna. Lekarz stwierdził, ze na razie nie ma wskazań do in vitro.
No to tak jak u nas. Wskazaniem do in vitro w Polsce w tym przypadku jest dwa lata starań - w tym rok leczenia innymi metodami.

No to tak jak u nas. Wskazaniem do in vitro w Polsce w tym przypadku jest dwa lata starań - w tym rok leczenia innymi metodami.
Dokładnie tak. Choć ja wolałbym in vitro już zrobić. Za dużo nerwów i stresu kosztuje mnie ta inseminacja. W marcu mam wizytę u słynnego docenta Paśnika i zaczynam badać immunologię.

Dokładnie tak. Choć ja wolałbym in vitro już zrobić. Za dużo nerwów i stresu kosztuje mnie ta inseminacja. W marcu mam wizytę u słynnego docenta Paśnika i zaczynam badać immunologię.
Nie orientujesz sie jaki jest koszt invitro? I czy ktoś twoj znajomy mial ta procedurę

Nie orientujesz sie jaki jest koszt invitro? I czy ktoś twoj znajomy mial ta procedurę
Cenniki są na stronach klinik - zobacz sobie tam gdzie Cię to interesuje. Tak, ktoś z moich znajomych podchodził do procedury. Ja w tej chwili podchodzę do IUI czy będę do in vitro - życie pokaże.

reklama
Do góry