reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Hej dziewczyny, chętnie do was dołączę. U mnie w poniedziałek pierwsza wizyta w klinice. Niestety wcześniejsze starania nie przyniosły efektów. Za was trzymam mocno kciuki.
Hej, witaj 😊. Jak długo się staracie i czy robiliście oboje jakieś badania? Ja właśnie jestem na stymulacji i też czeka mnie pierwszy transfer 🤞🏻🤞🏻.

Hej, witaj 😊. Jak długo się staracie i czy robiliście oboje jakieś badania? Ja właśnie jestem na stymulacji i też czeka mnie pierwszy transfer 🤞🏻🤞🏻.
Staramy sie rok, mąż miał robione badanie nasienia a ja monitorowanie plus stymulacja i ogólne badania. Pod koniec lipca lekarz zasugerował, że jeśli tyle czasu się nie udało to trzeba pomyśleć o inseminacji. Ja chciałam dać sobie jeszcze jeden miesiąc i po raz pierwszy w ostatnim cyklu jakimś cudem, były ładne dwa pęcherzyk ( bez stymulacji) które po zastrzyku pękły, co dało mi dużą nadzieję, że tym razem się uda. 😔 W poniedziałek pierwsza wizyta i zobaczymy co powie lekarz.

Staramy sie rok, mąż miał robione badanie nasienia a ja monitorowanie plus stymulacja i ogólne badania. Pod koniec lipca lekarz zasugerował, że jeśli tyle czasu się nie udało to trzeba pomyśleć o inseminacji. Ja chciałam dać sobie jeszcze jeden miesiąc i po raz pierwszy w ostatnim cyklu jakimś cudem, były ładne dwa pęcherzyk ( bez stymulacji) które po zastrzyku pękły, co dało mi dużą nadzieję, że tym razem się uda. 😔 W poniedziałek pierwsza wizyta i zobaczymy co powie lekarz.
Czyli z tego, co rozumiem nie znacie za bardzo przyczyny niepowodzeń zajścia w ciążę naturalnie pomimo zrobienia badań? 🤔 Nam zeszło też dokładnie rok..ale zaszliśmy raz naturalnie w ciążę lecz ją poroniłam w 9tc. Teraz leci 3 cykl po poronieniu i też postanowiliśmy profilaktycznie zrobić badania i wyszła słaba morfologia nasienia. Lekarz też nam zasugerował IUI, żeby nie czekać na naturalne zajście..które może nie nastąpić 🤷🏼‍♀️..cóż, próbujemy 🤞🏻.

Czyli z tego, co rozumiem nie znacie za bardzo przyczyny niepowodzeń zajścia w ciążę naturalnie pomimo zrobienia badań? 🤔 Nam zeszło też dokładnie rok..ale zaszliśmy raz naturalnie w ciążę lecz ją poroniłam w 9tc. Teraz leci 3 cykl po poronieniu i też postanowiliśmy profilaktycznie zrobić badania i wyszła słaba morfologia nasienia. Lekarz też nam zasugerował IUI, żeby nie czekać na naturalne zajście..które może nie nastąpić 🤷🏼‍♀️..cóż, próbujemy 🤞🏻.
Ja poroniłam 10 lat temu i dopiero rok temu uświadomiłam sobie, że robiłam wielki błąd czekając bo strasznie bałam się, że sytuacja może się powtórzyć i tłumaczyłam sobie, że to jeszcze nie czas, że muszę dostać umowę na stałe w pracy, że trzeba mieć swoje lokum, żeby zapewnić byt dziecku. Czasu nie cofnę, ale żałuję, że wcześniej się nie ogarnęłam bo niestety PESEL nie kłamie.

hej, u nas tez jest problem z morfologia, jestem po 3 nieudanych iui i klinika proponuje in vitro ale przed ivf chce sie upewnic czy to koniecznosc i zapisala sie do innej kliniki aby sprawdzic co tam na zasugeruja, z chcecia podeszlabym jeszcze raz do iui ale nie wiem czy to nie strata pieniedzy :(

reklama
hej, u nas tez jest problem z morfologia, jestem po 3 nieudanych iui i klinika proponuje in vitro ale przed ivf chce sie upewnic czy to koniecznosc i zapisala sie do innej kliniki aby sprawdzic co tam na zasugeruja, z chcecia podeszlabym jeszcze raz do iui ale nie wiem czy to nie strata pieniedzy :(
Kurczę..właśnie się też zastanawiam jak to u nas będzie wyglądało 😔. My za IUI nie płacimy, bo jest darmowe a mieszkamy w Danii. To jest ogromny plus tego, że nawet gdyby nie wyszło, możemy dalej próbować..i tak samo jest z in vitro. A jak z Twoimi badaniami, jeśli mogę spytać? Zastanawiałam się nad IUI co do naszego przypadku, że przecież nasienie jest idealnie wyselekcjonowane na to najlepsze i wydaje mi się, że to daje większe szanse, gdy problem nie leży po stronie kobiecej. Może się mylę 🤷🏼‍♀️😖..nie wiem.

Do góry