reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Hej dziewczyny, chętnie do was dołączę. U mnie w poniedziałek pierwsza wizyta w klinice. Niestety wcześniejsze starania nie przyniosły efektów. Za was trzymam mocno kciuki.
Hej, witaj 😊. Jak długo się staracie i czy robiliście oboje jakieś badania? Ja właśnie jestem na stymulacji i też czeka mnie pierwszy transfer 🤞🏻🤞🏻.

Hej, witaj 😊. Jak długo się staracie i czy robiliście oboje jakieś badania? Ja właśnie jestem na stymulacji i też czeka mnie pierwszy transfer 🤞🏻🤞🏻.
Staramy sie rok, mąż miał robione badanie nasienia a ja monitorowanie plus stymulacja i ogólne badania. Pod koniec lipca lekarz zasugerował, że jeśli tyle czasu się nie udało to trzeba pomyśleć o inseminacji. Ja chciałam dać sobie jeszcze jeden miesiąc i po raz pierwszy w ostatnim cyklu jakimś cudem, były ładne dwa pęcherzyk ( bez stymulacji) które po zastrzyku pękły, co dało mi dużą nadzieję, że tym razem się uda. 😔 W poniedziałek pierwsza wizyta i zobaczymy co powie lekarz.

Staramy sie rok, mąż miał robione badanie nasienia a ja monitorowanie plus stymulacja i ogólne badania. Pod koniec lipca lekarz zasugerował, że jeśli tyle czasu się nie udało to trzeba pomyśleć o inseminacji. Ja chciałam dać sobie jeszcze jeden miesiąc i po raz pierwszy w ostatnim cyklu jakimś cudem, były ładne dwa pęcherzyk ( bez stymulacji) które po zastrzyku pękły, co dało mi dużą nadzieję, że tym razem się uda. 😔 W poniedziałek pierwsza wizyta i zobaczymy co powie lekarz.
Czyli z tego, co rozumiem nie znacie za bardzo przyczyny niepowodzeń zajścia w ciążę naturalnie pomimo zrobienia badań? 🤔 Nam zeszło też dokładnie rok..ale zaszliśmy raz naturalnie w ciążę lecz ją poroniłam w 9tc. Teraz leci 3 cykl po poronieniu i też postanowiliśmy profilaktycznie zrobić badania i wyszła słaba morfologia nasienia. Lekarz też nam zasugerował IUI, żeby nie czekać na naturalne zajście..które może nie nastąpić 🤷🏼‍♀️..cóż, próbujemy 🤞🏻.

Czyli z tego, co rozumiem nie znacie za bardzo przyczyny niepowodzeń zajścia w ciążę naturalnie pomimo zrobienia badań? 🤔 Nam zeszło też dokładnie rok..ale zaszliśmy raz naturalnie w ciążę lecz ją poroniłam w 9tc. Teraz leci 3 cykl po poronieniu i też postanowiliśmy profilaktycznie zrobić badania i wyszła słaba morfologia nasienia. Lekarz też nam zasugerował IUI, żeby nie czekać na naturalne zajście..które może nie nastąpić 🤷🏼‍♀️..cóż, próbujemy 🤞🏻.
Ja poroniłam 10 lat temu i dopiero rok temu uświadomiłam sobie, że robiłam wielki błąd czekając bo strasznie bałam się, że sytuacja może się powtórzyć i tłumaczyłam sobie, że to jeszcze nie czas, że muszę dostać umowę na stałe w pracy, że trzeba mieć swoje lokum, żeby zapewnić byt dziecku. Czasu nie cofnę, ale żałuję, że wcześniej się nie ogarnęłam bo niestety PESEL nie kłamie.

hej, u nas tez jest problem z morfologia, jestem po 3 nieudanych iui i klinika proponuje in vitro ale przed ivf chce sie upewnic czy to koniecznosc i zapisala sie do innej kliniki aby sprawdzic co tam na zasugeruja, z chcecia podeszlabym jeszcze raz do iui ale nie wiem czy to nie strata pieniedzy :(

reklama
hej, u nas tez jest problem z morfologia, jestem po 3 nieudanych iui i klinika proponuje in vitro ale przed ivf chce sie upewnic czy to koniecznosc i zapisala sie do innej kliniki aby sprawdzic co tam na zasugeruja, z chcecia podeszlabym jeszcze raz do iui ale nie wiem czy to nie strata pieniedzy :(
Kurczę..właśnie się też zastanawiam jak to u nas będzie wyglądało 😔. My za IUI nie płacimy, bo jest darmowe a mieszkamy w Danii. To jest ogromny plus tego, że nawet gdyby nie wyszło, możemy dalej próbować..i tak samo jest z in vitro. A jak z Twoimi badaniami, jeśli mogę spytać? Zastanawiałam się nad IUI co do naszego przypadku, że przecież nasienie jest idealnie wyselekcjonowane na to najlepsze i wydaje mi się, że to daje większe szanse, gdy problem nie leży po stronie kobiecej. Może się mylę 🤷🏼‍♀️😖..nie wiem.

Do góry