reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2022

reklama
Hej, dzisiaj miałam 2 usg.
Wg miesiączki 7+2
Wg usg 6+2
Serduszko bije 160/min
Czy miała z Was przypadek, że na początku ciąży, była rozbieżność między usg, a miesiączką, aż o tydzień?
Dodam, że wiem kiedy była owulacja, ponieważ miałam monitoring cyklu + zastrzyk ovitrelle na pęknięcie+ inseminacja.
Lekarz powiedział, że ok, że zarodek mógł się później zagnieździć :/
Boję się kolejnej straty:/

Wg miesiączki 7+2
Wg usg 6+2
Serduszko bije 160/min
Czy miała z Was przypadek, że na początku ciąży, była rozbieżność między usg, a miesiączką, aż o tydzień?
Dodam, że wiem kiedy była owulacja, ponieważ miałam monitoring cyklu + zastrzyk ovitrelle na pęknięcie+ inseminacja.
jest to początek ciąży dlatego jest taka rozbieżność :) moim zdanie wszystko jest ok :)
z jakiego powodu podeszliście do iui ?

Wg miesiączki 7+2
Wg usg 6+2
Serduszko bije 160/min
Hej :) Może dziewczyny na wątku dla mam szybciej odpowiedzą bazując na swoim doświadczeniu, bo tu w większości IUI nie przyniosła oczekiwanego efektu…
Jeśli lekarz twierdzi, ze jest ok i masz do niego zaufanie to nie przejmuj się na zapas. Powodzenia, trzymam mocno kciuki! 🍀

Wg miesiączki 7+2
Wg usg 6+2
Serduszko bije 160/min
Gratuluję, niech maleństwo rośnie zdrowe :)
A mogę zapytać, po której iui wszystko udało się? ja po 2 nic, od dzisiaj okres, zastanawiamy się z mężem na ile mamy nastawić się czy odpuścić...

reklama
jest to początek ciąży dlatego jest taka rozbieżność :) moim zdanie wszystko jest ok :)
z jakiego powodu podeszliście do iui ?
Hej, ogólnie 2,5 roku starań o 3 ciążę. ( 1 strata, z 2 ciąży bez żadnych problemów mamy córkę)
Drożność jajowodów ok
Histeroskopia ok
W laparoskopii 1 jajowód niedrożny.
Nie chcieliśmy in vitro. ( nie jesteśmy przeciwni tej metodzie) po prostu uważaliśmy, że w końcu się uda i lekarz zaproponował inseminacje.
Ciąża z niby niedrożnego jajowodu 😂

Do góry