Ja miałam inseminacje we wtorek na wspomaganiu i tez pierwszy raz. Oby nam się udałoNie, to moja pierwsza inseminacja, lekarz zadecydował ze zrobimy na cyklu naturalnym
reklama
coca
Fanka BB :)
Nie, to moja pierwsza inseminacja, lekarz zadecydował ze zrobimy na cyklu naturalnym [emoji4]
A co jeśli pecherzyki będą miały w sobotę dopiero po 17 mm?
Lea2022
Moderator
No to będzie wiadomo co urosło i jakTak zrobią usg przed.
Tak w najbliższa sobotę.
U mnie zrobili inseminacje z 17mm pęcherzykiem bo była obawa, ze pęknie niespodziewanie w nocy i będzie po wszystkim. Dostałam ovitrelle wieczorem i na drugi dzień inseminacja.A co jeśli pecherzyki będą miały w sobotę dopiero po 17 mm?
lady_in_blue
Fanka BB :)
To dostałaś Ovitrelle przy jakiej wielkości pęcherzyka? Bo mi lekarz powiedział że dostanę Ovitrelle jak pęcherzyki będą miały co najmniej 17mm i wtedy IUI około 36h później.U mnie zrobili inseminacje z 17mm pęcherzykiem bo była obawa, ze pęknie niespodziewanie w nocy i będzie po wszystkim. Dostałam ovitrelle wieczorem i na drugi dzień inseminacja.
Natalija_26
Zaangażowana w BB
Lekarz powiedział ze inseminacje można zrobić na nie pękniętym jeszcze pęcherzyku, przed zabiegiem zrobi usg żeby zobaczyć ile ma mm, powiedzial ze nie chce przegapić pęknięcia i woli zrobić mi inseminacje wcześniej niż później z racji tej ze mam do kliniki 250 km i nie zdążę tak po prostu sobie przyjść. Powiedział ze pęcherzyk jest gotowy do zapłodnienia 24 godziny a plemniki żyją od 48-72 godzin wiec wie co robi.A co jeśli pecherzyki będą miały w sobotę dopiero po 17 mm?
17mmTo dostałaś Ovitrelle przy jakiej wielkości pęcherzyka? Bo mi lekarz powiedział że dostanę Ovitrelle jak pęcherzyki będą miały co najmniej 17mm i wtedy IUI około 36h później.
Lea2022
Moderator
Wg najnowszych badań nawet żyje 12h, a zdolna do zapłodnienia jest 6, także jest radośnie. A do tego plemniki też potrzebują chwili na aklimatyzację zanim ruszą. Także statystycznie większe szanse jak komórka czeka na plemniki niż odwrotnie.Lekarz powiedział ze inseminacje można zrobić na nie pękniętym jeszcze pęcherzyku, przed zabiegiem zrobi usg żeby zobaczyć ile ma mm, powiedzial ze nie chce przegapić pęknięcia i woli zrobić mi inseminacje wcześniej niż później z racji tej ze mam do kliniki 250 km i nie zdążę tak po prostu sobie przyjść. Powiedział ze pęcherzyk jest gotowy do zapłodnienia 24 godziny a plemniki żyją od 48-72 godzin wiec wie co robi.
Tylko chodzi tez o to, żeby nie pękł pęcherzyk z jeszcze niedojrzałą komórką, bo wtedy się nic nie rozwinie. A i tak cholera wie jak się trafi
reklama
Natalija_26
Zaangażowana w BB
To jest jak totolotek albo się uda albo nie i trzeba żyć dalej, jutro będę wiedzieć coś więcej bo o 8 rano mam być w klinice. Jeżeli za pierwszym się nie uda na naturalnym cyklu to spróbujemy drugi raz na stymulowanym.
Podziel się: