reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
reklama
Ja dziś 13 dc znowu mi się coś wydłużyło
Pecherzyki 19 i 17 endometrium 7 jutro mam wziąć zastrzyk a w środę iui :) zastanawiam się nad tym współżyciem mieliśmy teraz mieć 2-3 dni abstynencji a teraz wydłuży nam się do 5 czy to ok czy lepiej jeszcze podziałać dzisiaj żeby było nasienie ,,świeższe” ? Ostatnie ♥️ Było w piątek

Pecherzyki 19 i 17 endometrium 7 jutro mam wziąć zastrzyk a w środę iui :) zastanawiam się nad tym współżyciem mieliśmy teraz mieć 2-3 dni abstynencji a teraz wydłuży nam się do 5 czy to ok czy lepiej jeszcze podziałać dzisiaj żeby było nasienie ,,świeższe” ? Ostatnie ♥️ Było w piątek
Nasienie jest najlepsze po 48h do 5 dni ;) żeby nie przesadzić jak z rana figli nie było to lepiej zaczekać;) opowiadała mi lekarka ze jeden parze nie wychodziło bo oni codziennie figle i jak wzięli na badanie nasienie to wyszło kiepskie ... jak wyjdzie Ci ponad 48h to działajcie ;)

To bardzo szybko to nam mówił że całość żeby zarezerwować 2 lub 3 h ale to pewnie już wszystko razem [emoji4]
Ja merszkam w Australii.. niestey.. I jakos to troche inaczej tu wyglada.. Wzięłam Ovidrell 25h przed zabiegiem. W dniu zabiegu zadnych badan, nawet lekarka nie sprawdzala pęcherzykow w tym dniu, minuta osiem, sperma wprowadzona i gotowe. 6/10 mam zrobic test. Noi jeszcze po drodze 3 razy Ovidrell w ten czwartek, niedziele i potem we wtorek po 80 kazdy.
Takze dziewczyny cieszcie sie że w PL macie tak dokładną opieke.

Ja merszkam w Australii.. niestey.. I jakos to troche inaczej tu wyglada.. Wzięłam Ovidrell 25h przed zabiegiem. W dniu zabiegu zadnych badan, nawet lekarka nie sprawdzala pęcherzykow w tym dniu, minuta osiem, sperma wprowadzona i gotowe. 6/10 mam zrobic test. Noi jeszcze po drodze 3 razy Ovidrell w ten czwartek, niedziele i potem we wtorek po 80 kazdy.
Takze dziewczyny cieszcie sie że w PL macie tak dokładną opieke.
O popatrz dziwne nie rozumiem tej techniki
Ale mam nadzieje ze się udało :)

Ostatnia edycja:
Ja tez się właśnie zastanawiałam nad tym ❤️ale już teraz rozwiałyście moje wątpliwości 🙂

reklama
Witam was staraczki jestem tu już jakiś czas podglądam, czytam. Staram się z mężem już 4 lata o drugie szczęście. Córka ma już 6 lat więc rodzeństwo już dawno powinno być 😉. W poniedziałek byłam na monitoringu 11 dc i pęcherzyk był 19 mm. W nocy musiałam wziąść Ovitrelle i jutro 13 dc o 11 mamy pierwsze IUI. Trzymam kciuki za wszystkie starające by zobaczyły swoje wymarzone dwie kreski 😍😍. Trzymajcie kciuki by się udało ❤️❤️

Do góry