reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
niestety nie udało sie
Pojechałam jednak po 17 na bete i dupa
Czyli w tym miesiącu odpuszczam
Robię histeroskopie i podejdę później do iui
Bardzo mi przykro, ze się nie udało. Najważniejsze, ze sie nie poddajesz i masz plan działania. Daj znać jak będziesz miała datę histeroskopii. U mnie póki co krwiak jest cały czas, o tyle dobrze, ze jak na razie zarodek rośnie, kolejna wizyta pod koniec sierpnia.

reklama
Karolcia91 a jak u Ciebie? Mam nadzieje, ze okres nie przyszedł:)
Nie przyszedł. Dzisiaj jest 14 dzień po insemce, a według aplikacji okres powinien być 16 sierpnia, czekam cierpliwie. Wczoraj wieczorem jajnik, z którego była owulacja tak ze 3 razy mnie tak ukłuł, ze aż mnie zgieło z bolu. Cyce mi się nie mieszczą w stanikach 🙈 a tak to wszelkie bóle brzuszne czy plecowe dzisiaj się nie pojawiały

Nie przyszedł. Dzisiaj jest 14 dzień po insemce, a według aplikacji okres powinien być 16 sierpnia, czekam cierpliwie. Wczoraj wieczorem jajnik, z którego była owulacja tak ze 3 razy mnie tak ukłuł, ze aż mnie zgieło z bolu. Cyce mi się nie mieszczą w stanikach 🙈 a tak to wszelkie bóle brzuszne czy plecowe dzisiaj się nie pojawiały
Testujesz dzisiaj?

U nas akurat fragmentacja jest okej, ale po prostu mamy tylko 1% zdrowych. To właśnie kir jest ścisłe związany z immunologia, wiec może warto sprawdzić i to. Niestety badanie nie należy do najtańszych…
U nas tez mówią żeby działać naturalnie. Ostatnio tez wyczytałam, ze zgodnie z najnowszymi doniesieniami inseminacja nie ma żadnej przewagi nad naturalnymi staraniami 😳 co jest dla mnie totalnym szokiem, ale właśnie chyba dlatego porzucę ten temat i zacznę odkładać na in vitro 🙄
Inseminacją za bardzo się wcześniej nie interesowałam bo właściwie to ja zachodze w ciążę tylko nie mogę jej utrzymać. Wyczytałam gdzieś ostatnio że przy inseminacji i in vitro można wyselekcjonować plemniki m.in. tą metodą fertile chip. A to może na naszą fragmentację być pomogło.

Inseminacją za bardzo się wcześniej nie interesowałam bo właściwie to ja zachodze w ciążę tylko nie mogę jej utrzymać. Wyczytałam gdzieś ostatnio że przy inseminacji i in vitro można wyselekcjonować plemniki m.in. tą metodą fertile chip. A to może na naszą fragmentację być pomogło.
Być może, wiadomo - wszystkiego trzeba spróbować :) trzymam kciuki

reklama
Bardzo mi przykro, ze się nie udało. Najważniejsze, ze sie nie poddajesz i masz plan działania. Daj znać jak będziesz miała datę histeroskopii. U mnie póki co krwiak jest cały czas, o tyle dobrze, ze jak na razie zarodek rośnie, kolejna wizyta pod koniec sierpnia.
Najważniejsze ze dzidziuś rośnie 🥰
Histeroskopie mam umówiona na 1 września ale widzę ze @bedzie wcześniej wiec pewnie na koniec sierpnia
Poprzednio po podobnym zabiegu zaszłam to mam cicha nadzieje ze będzie dobrze

Do góry