reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    34
Zapomnialam dodac, ze mialam juz chyba z 15 stymulacji, z tego polowa odwolana bo mialam za duzo inseminacji. W UK w mojej klinice nie robi sie zadnych badan krwii podczas cyklu daje sie Gonal F miedzy 2-4 doba cyklu i lek hamujacy naturalne hormony.

reklama
Witam serdecznie,

To moj pierwszy post tutaj. Mam 38 lat i podchodze do 4 tej IUI w UK. 4 lata temu zaszlam w ciaze przy drugiej IUI. Ale mialam wtedy 34 lata. Mam wiele pytan. Pierwsze czy ktoras z was miala IUI na 2 lub 3 pecherzykach?

Bede miec teraz w pon. na 2 ale 3ci tez wyglada jakby mogl urosnac. Bardzo sie martwie, ale mialam juz tyle odwolanych inseminacji bo czesto produkuje 3-4 pecherzyki, ze sie zdecydowalam.

Wolalabym miec na jednym pecherzyku. Maz nie chce in vitro.
A w mojej klimice stymuluja tylko gonatotropinami. Niby chce tej IUI ale baaaardzo sie martwie ze sa 2 pecherzyki, na droznym jajowodzie. dzis mam brac Ovitrell a jajniki mi juz rozsadza z bólu. Czy ktos mial z was moze iui na 2 pecherzykach? Jakiej wielkosci mieliscie pecherzyki. Moje maja okolo 18-20mm. Wczxoraj rano mialam scan i mialy 17.5 i 16.5 i 3 mial 12mm. Bardzo prosze o wasze historie. Pozdrawiam
Ja pierwszą IUI miałam na 3 pęcherzykach, a w zasadzie na 2 bo ten trzeci był mały. Stymulacja Lametta + zastrzyk ok. 30 godz przed inseminacja z Ovitrelle. Niestety inseminacja nie udała się. Teraz szykuje się do drugiej ( we wtorek monitoring ) i jak wszystko będzie dobrze to w piątek zabieg 🙂

Ja pierwszą IUI miałam na 3 pęcherzykach, a w zasadzie na 2 bo ten trzeci był mały. Stymulacja Lametta + zastrzyk ok. 30 godz przed inseminacja z Ovitrelle. Niestety inseminacja nie udała się. Teraz szykuje się do drugiej ( we wtorek monitoring ) i jak wszystko będzie dobrze to w piątek zabieg 🙂
To powodzenia i dzięki za odpowiedz.

Hej kochana ja mam 28 lat z mężem zdecydowaliśmy się na IUI, ponieważ parametry nasienia tzw. morfologia wynosiła 2 % gdzie norma jest 4 %. Reszta badań była bez zarzutu tj. ruchliwość czy ilość. Mąż przez 3 miesiące zażywał Proxeed Plus na poprawę nasienia. Odczekaliśmy te 3 miesiące kuracji męża 17 maja miałam swoją pierwszą IUI napewno były 3 pęcherzyki, z tego 2 były takie same a jeden był mniejszy. Przez IUI od 3 do 7 dnia cyklu brałam Lametta oraz od 1 dnia cyklu do owulacji w sumie wypadało to do ostatniego dnia przez IUI Miovelia Nac. Jeszcze 5 dni przez całą IUI dostałam zastrzyk w brzuch na rośniecie pęcherzyków. A już 16 maja dzień przez IUI był zastrzyk Ovitrelle na pękanie pęcherzyków na drugi dzień 17 maj ok. godz 14 miałam swoją inseminacje. Lekarz od razu powiedział że mąż się spisal parametry nasienia się poprawiły bardzo dobrze, że zabieg IUI robi się min przy 800 tysiącach plemników dobrej jakości a mój mąż tak się postarał, że oddał aż 5 mln plemników dobrej jakości i bardo dobrej ruchliwości. I udało się za 1 razem zaszłam w ciążę, biorę Encorton i Acard. Oczywiście kwas foliowy i luteinę dopochwowo. 14 czerwca mam usg i czekamy aż usłyszymy aż tak długo wyczekiwane nasze ukochane serduszko ❤️❤️
To gratuluje serdecznie. Czy wiecie juz czy to ciaza mnoga czy pojedyncza?

Hej dziewczyny:) postanowiłam do Was dołączyć, w tym miesiącu będę miała robione pierwsze IUI. W moim przypadku wskazaniem do IUI jest słabe nasienie męża. IUI będę miała na cyklu naturalnym. Fajnie jest przeczytać, ze komuś się udało, mnie to zawsze podnosi na duchu i daje nadzieje. Serdeczne gratulacje, tym dziewczynom którym się udało❤️❤️❤️ Trzymam kciuki za staraczki, cały czas mam cichą nadzieję, że nam też w końcu uda się zobaczyć dwie kreski na teście.

reklama
Hej kochana trzymam za Ciebie kciuki z całego serca jak za każdą przyszła mamusie tutaj 😊😊❤️ Gdzie będziesz miała robiona IUI?
Dziękuje❤️ W Warszawie, w klinice Fertina. Pierwszą IUI robię na cyklu naturalnym, ewentualne kolejne mają być na cyklu stymulowany. Mój mąż podchodzi sceptycznie do inseminacji, wolałby od razu in-vitro, do którego się kwalifikujemy ze węglu na słabe parametry nasienia, ale ja chce spróbować IUI, może i do nas po 2 latach starań los się uśmiechnie. Jeżeli chodzi o nasienie to u nas niestety wszystko jet poniżej normy, ilość, ruchliwość i morfologia. W ogóle mieliśmy też dziwną sytuacje z wynikami badania nasienia, tak się złożyło, że w przeciągu dwóch tygodni mąż badał nasienie w dwóch różnych klinikach i uzyskaliśmy mega różne wyniki, w jednym punkcie wyniki były na granicy normy a w drugim zdecydowanie poniżej. Wszyscy rozkładają ręce i mówią, ze to nie możliwe żeby były takie różnice w tak krótkim czasie.

Do góry