reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

INSEMINACJA 2021 - Komu się udało?

Po której inseminacji się udało?

• Wszystkich głosujących
    35
Ja idę na badanie tydzień i 3 dni po terminie miesiaczki ;) ale założyłam sobie aplikacje na telefon i wg niej serduszko zaczyna bić po 22-23 dniach jest wielkości ziarenka maku ;) ja idę 26 dni po iui także może może już się uda 🥰 byłoby pięknie ❤ dla mnie cala ciaza I każde badanie to stres zazdroszczę Ci ze u Was już po prenatalnych 😍 ale u mnie też zleci.. płeć już wiadoma?
My byliśmy na pierwszym usg tydzień po terminie, bo ja straszliwie bałam się pustego jaja. Była wtedy maleńka kropeczka, a kolejne usg tydzień później i pani doktor mówiła, ze mamy szczęście, bo wyglada jakby serduszko tyle co zaczelo bic 🥰 powiem Ci, ze te 3 miesiące były dla mnie koszmarne tak strasznie się denerwowałam, bo w ogóle nie wierzyłam, ze mogło się nam udać…najchętniej robiłabym usg co tydzień 😅
Teraz już mam nadzieje, ze będę trochę spokojniejsza :) zgodnie z podejrzewaniami lekarzowi wyglada to na dziewczynkę, ale za 10 dni mamy wizytę u naszej lekarki, wiec pewnie się dowiemy 🥰
Ps z doświadczenia odradzam Ci forum dla mamusiek jak poznasz datę porodu, bo tam piszą dziewczyny, które zrobiły tylko test i już myślą, ze są w ciąży, a potem wychodzą różne cuda i ja czytając to na początku miałam totalna zalamke. Conajmniej trzy poronienia sobie wmowilam, wiec chyba nie warto 😅

reklama
My byliśmy na pierwszym usg tydzień po terminie, bo ja straszliwie bałam się pustego jaja. Była wtedy maleńka kropeczka, a kolejne usg tydzień później i pani doktor mówiła, ze mamy szczęście, bo wyglada jakby serduszko tyle co zaczelo bic 🥰 powiem Ci, ze te 3 miesiące były dla mnie koszmarne tak strasznie się denerwowałam, bo w ogóle nie wierzyłam, ze mogło się nam udać…najchętniej robiłabym usg co tydzień 😅
Teraz już mam nadzieje, ze będę trochę spokojniejsza :) zgodnie z podejrzewaniami lekarzowi wyglada to na dziewczynkę, ale za 10 dni mamy wizytę u naszej lekarki, wiec pewnie się dowiemy 🥰
Ps z doświadczenia odradzam Ci forum dla mamusiek jak poznasz datę porodu, bo tam piszą dziewczyny, które zrobiły tylko test i już myślą, ze są w ciąży, a potem wychodzą różne cuda i ja czytając to na początku miałam totalna zalamke. Conajmniej trzy poronienia sobie wmowilam, wiec chyba nie warto 😅
Ja czekam do pierwszego badania i jak tylko powiedzą ze wszystko dobrze, nie było pustego jaja jest bombelek jest serduszko to na bank tez będę z każdym problemem latać na USG sprawdzać czy wszystko dobrze, właśnie te 3 miesiące do badań prenatalnych to póki co nasza slodka tajemnica nikomu nie mówimy, mam nadzieję że jakoś to wytrzymam ;) i ze wszystko okaże się być dobrze , tylko jak wytrzymać te 7 tygodni.... W sumie to jak wytrzymać tydzień do pierwszego badania 🤣 Dlatego na żadne grupy nie wchodzę i się nie nakręcam tylko na tą i tu czekam na dobre informacje ze sie udało I iui daje nadzieję że się da czego jesteśmy przykładem :)

Ja czekam do pierwszego badania i jak tylko powiedzą ze wszystko dobrze, nie było pustego jaja jest bombelek jest serduszko to na bank tez będę z każdym problemem latać na USG sprawdzać czy wszystko dobrze, właśnie te 3 miesiące do badań prenatalnych to póki co nasza slodka tajemnica nikomu nie mówimy, mam nadzieję że jakoś to wytrzymam ;) i ze wszystko okaże się być dobrze , tylko jak wytrzymać te 7 tygodni.... W sumie to jak wytrzymać tydzień do pierwszego badania 🤣 Dlatego na żadne grupy nie wchodzę i się nie nakręcam tylko na tą i tu czekam na dobre informacje ze sie udało I iui daje nadzieję że się da czego jesteśmy przykładem :)

Bd dobrze😀 nie ma innej opcji😀

Dziewczyny, dawno mnie nie było, ale staram się być na bieżąco. Wszystkim przyszłym mamom z całego serca gratuluje 😊 My dzisiaj na wariata. Pęcherzyk 23 mm, 13 dc. Dostałam Ovitrelle w klinice. Dziewczyny, doradźcie kiedy działać. Wiem, że to nie zawody, ale z drugiej str wiecie jak to jest. Lekarz mówił, że owu jutro/pojutrze. Seks przedwczoraj. Działać dzisiaj czy wstrzymać się i „oszczędzać” do jutra i powtórka pojutrze?

Dziewczyny, dawno mnie nie było, ale staram się być na bieżąco. Wszystkim przyszłym mamom z całego serca gratuluje 😊 My dzisiaj na wariata. Pęcherzyk 23 mm, 13 dc. Dostałam Ovitrelle w klinice. Dziewczyny, doradźcie kiedy działać. Wiem, że to nie zawody, ale z drugiej str wiecie jak to jest. Lekarz mówił, że owu jutro/pojutrze. Seks przedwczoraj. Działać dzisiaj czy wstrzymać się i „oszczędzać” do jutra i powtórka pojutrze?
Ja bym zaczekała do jutro :) my w czwartek 14dc zastrzyk, w piątek o 11 iui, w sobotę rano powtórka o się udało ;)

My działaliśmy 3 dni pod rząd i IUI w tak zwanym między czasie 😉

Ale też trzeba mieć na uwadze to, że plemniki muszą się dostać do jajka 😃 Strasznie nie lubie takich dylematow.
O to żeby się dostały w pierwszej kolejności już zadbał lekarz i do 72h sobie tam żyją więc jak jajo będzie to one czekają :) naturalnie muszą przejść drogę a on już je tam umiejscowił te najmocniejsze ,najlepsze okazy :) dlatego daj szanse naprodukowac się nowym i z rańca zaatakuj ;) chyba że mąż ma chrapkę to działajcie na pewno nie zaszkodzi :)

reklama
Do góry