nieznośne_poplątanie
Fanka BB :)
A jak to wygląda z lekami na cyklu sztucznym? Bierze się estradiol od 1dc i jak jest gotowe endometrium, to wdraża się progesteron i po 5 dniach transfer?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja brałam estrofem od 2dc a reszta tak jak napisałaś. Podgląd w ustalonym dniu czy endo ładne i jak tak 5 dni brania proga I transfer.A jak to wygląda z lekami na cyklu sztucznym? Bierze się estradiol od 1dc i jak jest gotowe endometrium, to wdraża się progesteron i po 5 dniach transfer?
A jak lekarz to uzasadnia?Kurcze mój lekarz pomimo 5 bet 0 w sumie od 2022 nie chce podać dwóch. Mąż też nie chce, mamy syna. Ja chciałabym sprobowac żeby choć 1 "zaskoczyl"...ale sama mogę sobie chcieć...nasze ostatnie dwa są właśnie "slabsze"
To u nas w ogóle nie ma badania progesteronu z programu.Tak w ramach programu. U mnie w klinice proga bada sie trzy razy w cyklu transferowym. 2dc, przed zaczęciem przyjmowania progesteronów i dzień przed transferem. 2 pierwsze pobrania musi byc ponizej 1.5 a w ostatnim powyzej 10.
A jak to wygląda z lekami na cyklu sztucznym? Bierze się estradiol od 1dc i jak jest gotowe endometrium, to wdraża się progesteron i po 5 dniach transfer?
Tak. 1-3 dc zaczynasz brac estrofem. Później prog. Jak miałam jeszcze włączony acard na lepsze ukrwienie, a po transferze zmieniałyśmy na zastrzykiA jak to wygląda z lekami na cyklu sztucznym? Bierze się estradiol od 1dc i jak jest gotowe endometrium, to wdraża się progesteron i po 5 dniach transfer?
Uzasadnia tak, że była cesarka i bliźniacza byłaby niebezpieczna, z drugiejs str mowil że jak będzie jeden słabszy to mogą podać drugi, tylko nie wiem jak miałoby to się odbywać. Oni rozmrażają dzień przed transferem..A jak lekarz to uzasadnia?
Tu na forum jest sporo przypadków podania dwóch zarodków z czego finalnie było jedno dziecko.
Ponoć kiedyś było normą podawanie dwóch i w nielicznych przypadkach była ciąża bliźniacza.
zasadnia
To u nas w ogóle nie ma badania progesteronu z programu.
Co klinika to swoje zasady..
Ja zaczynałam brac estradiol w 3dc, jak wynik progesteronu był poniżej 1. Jak był wyższy, cykl przepadał.A jak to wygląda z lekami na cyklu sztucznym? Bierze się estradiol od 1dc i jak jest gotowe endometrium, to wdraża się progesteron i po 5 dniach transfer?
Ja nie mam mutacji i nie miałam heparyny. Miałam acard 75mg od 1dc.Dziewczyny czy pomimo tego, że nie mam zadnych mutacji (tylko mthfr w hetero) do transferu rutynowo jest sens brać heparyne?
Czy któraś z Was też brała mimo, że nie miała mutacji?
W takiej sytuacji raczej tylko acard.Dziewczyny czy pomimo tego, że nie mam zadnych mutacji (tylko mthfr w hetero) do transferu rutynowo jest sens brać heparyne?
Czy któraś z Was też brała mimo, że nie miała mutacji?
To u Ciebie inna sprawa w związku z cesarką. No trzeba przeanalizować z lekarzem wszelkie za i przeciw, bo czasem faktycznie ryzyko może być zbyt duże.Uzasadnia tak, że była cesarka i bliźniacza byłaby niebezpieczna, z drugiejs str mowil że jak będzie jeden słabszy to mogą podać drugi, tylko nie wiem jak miałoby to się odbywać. Oni rozmrażają dzień przed transferem..
Musze jeszcze dopytać..
I z mężem porozmawiać..