AuraWaves
Fanka BB :)
Mieszkam za granicą raz do roku w Polsce jestem ale słyszałam o lekarzach którzy są na prawdę dobrzy w wykrywaniu endometriozy,często mają też bardzo długi czas oczekiwania z tego co słyszałam i czytałam.. tutaj gdzie mieszkam raczej ciężko by było o takiego lekarza który potwierdził by endometriozę bez laparo,w ostatniej klinice w której byłam i miałam IUI lekarz mówił że nie może za dużo zrobić i może być tak że mam endometriozę bo bolesne miesiączki często na to wskazują ale nawet jeśli ją mam to teraz nie mogę jej leczyć bo bym musiała hormony przyjmować na których nie będę mogła zajść w ciąże..Mówił że albo jedno albo drugiePrze endometriozie polecam kupić i brać Endomesin. (Możesz brać nawet w trakcie stymulacji). Nawet jeśli nie jesteś pewna że masz- to jest na zdrowe endometrium.
A poza tym przecież w wielu miejscach w Polsce robią test czy ma się endometrioze ( wygląda to jak cytologia)- poczytaj o tym. Wcale nie trzeba już otwierać brzucha, otwieranie czyli laparo służy tylko aby operować i potwierdzić stopień zaawansowania choroby.