reklama
Sunflowerxxx
Fanka BB :)
Rozumiem, właśnie zastanawiałam się czy coś było inaczej, bo za pierwszym razem się udało a teraz tyle niepowodzeń
Kiedy planujesz ruszyć z kolejną stymulacją?
Jeszcze raz powtórzę, że bardzo mi przykrotrzymaj się.
Myslalam ze bedzie prościej. Miałam duże szczęście tamtym razem, że się udało za pierwszym razem. A teraz pewnie jeden lub dwa cykle odpoczynku i zaczynam kolejną procedure
AuraWaves
Chcemy w tym cyklu najbliższym transfer według planu mógł by być 11 maja no ale wiadomo że nie liczę na to bo może dużo rzeczy się obsunąć i może być później trochę,nie mogę się doczekać bo wszystko takie nowe ale z drugiej strony mam stresik nie powiem że nieI co celujecie w ten cykl czy bedziecie odraczac transfer? Jaka Wasza przyczyna niepowodzen?
Ja czekam na okres i dzialamy z transferem, moze zejda nam sie terminyzobaczymy

sunshine97
Nie wiem czy to czy boli ma dla Ciebie znaczenie ale ja jestem najwieksza panikara jako znam <i o losie caly czas wystawiana jestem na proby np. punkcja bez znieczuleniamuszę dopytać na wizycie o to.

LadyCaro
Nie, dla mnie na luzie takie rzeczy. W sensie nie, że nic mnie nie boli, ale ja się w ogóle nie stresuje, będzie bolało to będzie, wiem, że to jest chwila i minie. Także jak będzie trzeba to zrobię.Nie wiem czy to czy boli ma dla Ciebie znaczenie ale ja jestem najwieksza panikara jako znam <i o losie caly czas wystawiana jestem na proby np. punkcja bez znieczulenia> i z pełną odpowiedzialnością potwierdzam - na pełnym pęcherzu nie ma sie czego bać
lekarz liczył do 5 i właśnie tyle to trwalo 5 sekund. Lekkie smyranie i ciagniecie w podbrzuszu a ja sie trzeslam przed wizyta doslownie jak moj pies u weta
![]()
Prze endometriozie polecam kupić i brać Endomesin. (Możesz brać nawet w trakcie stymulacji). Nawet jeśli nie jesteś pewna że masz- to jest na zdrowe endometrium.Chcemy w tym cyklu najbliższym transfer według planu mógł by być 11 maja no ale wiadomo że nie liczę na to bo może dużo rzeczy się obsunąć i może być później trochę,nie mogę się doczekać bo wszystko takie nowe ale z drugiej strony mam stresik nie powiem że nie.. nie wiadomo czemu się nie powodzi,wszystkie badania które robiliśmy wyglądają idealnie,jednak ja sama podejrzewam że może endometrioza bo mam bolesne miesiączki od nastoletnich lat,tyle że nikt mi tego nigdy nie potwierdził.. lekarze mówią jedynie że możliwe że mam no ale w tym momencie nie jest to do potwierdzenia ani leczenia bo chcemy zajść w ciąże
A poza tym przecież w wielu miejscach w Polsce robią test czy ma się endometrioze ( wygląda to jak cytologia)- poczytaj o tym. Wcale nie trzeba już otwierać brzucha, otwieranie czyli laparo służy tylko aby operować i potwierdzić stopień zaawansowania choroby.
Badałas krzywą insulinową i cukrową? Badałaś poziom homocysteiny we krwi?muszę dopytać na wizycie o to.
Cześć , mam pytanie do Dziewczyn które już schodziły w ciąży z takich leków jak utrogestan i progesteron besins. Po 12 tyg odstawiałyscie tak z dnia na dzień czy stopniowo? Mi lekarz z Kliniki mówił, zeby z dnia na dzień przestać brać, ale mam obawy i chciałam zapytać jak było u Was?
Devin
Moderator
Ja stopniowo schodziłam z każdego leku.Cześć , mam pytanie do Dziewczyn które już schodziły w ciąży z takich leków jak utrogestan i progesteron besins. Po 12 tyg odstawiałyscie tak z dnia na dzień czy stopniowo? Mi lekarz z Kliniki mówił, zeby z dnia na dzień przestać brać, ale mam obawy i chciałam zapytać jak było u Was?
Jakby pojawiło się plamienie to miałam wrócić do dawki poprzedniej
reklama
fckathy
Hej, u mnie było zalecenie, żeby z dnia na dzień zejść i to już w okolicy 10tc, ale nie czułam się z tym komfortowo, więc lekarka mi to rozpisała chyba do 15 tc i najpierw zeszłam do co drugi dzień i potem chyba jeszcze jakoś zmniejszylam częstotliwość. Już nie pamietam dokładnie, ale wiem na pewno, ze był temat, ze na pewno to nie zaszkodzi.Cześć , mam pytanie do Dziewczyn które już schodziły w ciąży z takich leków jak utrogestan i progesteron besins. Po 12 tyg odstawiałyscie tak z dnia na dzień czy stopniowo? Mi lekarz z Kliniki mówił, zeby z dnia na dzień przestać brać, ale mam obawy i chciałam zapytać jak było u Was?