AuraWaves
Fanka BB :)
Nie mam właśnie nic stwierdzoneMasz może określony stopień Endo? Czy to jest lekka endometrioza czy zaawansowana?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie mam właśnie nic stwierdzoneMasz może określony stopień Endo? Czy to jest lekka endometrioza czy zaawansowana?
dokladnie zgadzam sie z tym, sama siebie tak naiwnie uspokajałam ze to tylko testy ale niestety, jak jest przyrost to testy tez ciemnieją jesli faktycznie są dobre - a ja robie cale starania jedne testy I nigdy mnie nie oszukały i w pierwszej ciąży i teraz. Wy przynajmniej możecie sobie to weryfikować przez krew a ja moge tylko sikać na testyZ jednej strony tak, a z drugiej - wszystkie wiemy, że test powinien ciemnieć jak beta rośnie. Nie ma co się oszukiwać.
Oczywiście jest szansa, że to są jakieś felerne testy i ciąża dobrze się rozwija, ale mówienie, że intensywność kreski nie ma absolutnie żadnego znaczenia to też nie jest do końca prawda.
No niestety tez tak sądzę, zaraz jadę na betę, jak będzie niska to wiadomo że nic z tego.no u mnie tak wyglądał biochem - te same testy teraz wyglądają pięknie gdy ciąża już jest pewna
a w Holandii każda na cyklu sztucznym ma tak długo hormony trzymane, bez względu na historię bo jako że cykl sztuczny sama nie produkujesz niczegoMi z racji dwóch poronień też trzymał cały 1trymestr
No ale skoro w Polsce odstawiają estrofem niektórym tu dziewczynom szybko po transferze to jednak jest możliwea w Holandii każda na cyklu sztucznym ma tak długo hormony trzymane, bez względu na historię bo jako że cykl sztuczny sama nie produkujesz niczego
No Polska i holandia mocno się różnią. W naturalnych cyklach w nl w ogólnie nie dają hormonów. Więc cóż…ja się nie wtryniam w decyzję lekarzy.No ale skoro w Polsce odstawiają estrofem niektórym tu dziewczynom szybko po transferze to jednak jest możliwe![]()
Np moja szwagierka w Holandii miała odstawiony progesteron zaraz po pozytywnym teście (nie becie, bo tam bety nikt nie robi). Dla mnie to było szaloneNo Polska i holandia mocno się różnią. W naturalnych cyklach w nl w ogólnie nie dają hormonów. Więc cóż…ja się nie wtryniam w decyzję lekarzy.
A jak u ciebie to wygląda masz stwierdzone endo ? I teraz pierwszy raz też podchodzisz do ivf czy już próbowaliście ?Masz może określony stopień Endo? Czy to jest lekka endometrioza czy zaawansowana?
no jest szalone ale pewnie miała transfer zaraz po punkcji - oni wtedy twierdzą że organizm sam produkuje progesteron. Ale do transferów na cyklu naturalnym rzadko się zdarza żeby dawali dodatkowy progesteronNp moja szwagierka w Holandii miała odstawiony progesteron zaraz po pozytywnym teście (nie becie, bo tam bety nikt nie robi). Dla mnie to było szalone
Tak, ona miała transfer 3 dniowcano jest szalone ale pewnie miała transfer zaraz po punkcji - oni wtedy twierdzą że organizm sam produkuje progesteron. Ale do transferów na cyklu naturalnym rzadko się zdarza żeby dawali dodatkowy progesteron