reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

U nas to dopiero pierwsza procedura z programu, a druga ogólnie, więc mamy jeszcze kilka szans do wykorzystania, ale dla mnie to walka z wiatrakami. Coraz bardziej przyjmuje do wiadomości słowa ponoć najlepszego lekarza z bociana, że razem może nie będziemy mogli mieć dzieci, ale każde z nas osobno może je mieć.
i coraz częściej myślę, że mój mąż powinien ułożyć sobie życie z kimś innym..
Ehh życie..
Mam nadzieję, że z Was obojga tylko Ty postrzegasz to w ten sposób i to przez chwilę słabości. Zawsze mnie to zastanawiało, czy jest coś takiego jak biologiczne dopasowanie i pewnie znając zawiłość życia, coś takiego istnieje. W takim przypadku nie pozostaje nic, tylko wierzyć w to, że przychodzi ten moment, w którym mimo przeciwności, jednak w końcu się udaje. Ściskam Cię mocno i życzę, żebyście byli w stanie postawić siebie, to co Was łączy i wspólną przyszłość ponad wszystko tak, by wspólnie stawić temu czoła. Pamiętaj, że jesteś wspaniałą i silną kobietą. 💚

reklama
U nas to dopiero pierwsza procedura z programu, a druga ogólnie, więc mamy jeszcze kilka szans do wykorzystania, ale dla mnie to walka z wiatrakami. Coraz bardziej przyjmuje do wiadomości słowa ponoć najlepszego lekarza z bociana, że razem może nie będziemy mogli mieć dzieci, ale każde z nas osobno może je mieć.
i coraz częściej myślę, że mój mąż powinien ułożyć sobie życie z kimś innym..
Ehh życie..
Miałam te same myśli o moim mężu, ale jak mu powiedziałam, to kazał mi przestać opowiadać takie głupoty. Powiedział że on chce mieć dziecko ze mną, a nie dziecko w ogóle i jak się nie uda, to będziemy szczęśliwi we dwoje. Może wtedy się zgodzi, żeby wziąć kolejnego psa, bo ja mam plan że jak się nie uda to kupuję starą willę na włoskiej wsi i przygarniam 10 psów (poza tym którego już mam) 😂

Hej dziewczyny nie wiem czy zadaje pytanie w dobrym miejscu ale z ciekawości chciała bym spytać jakie macie wskazania do ivf ? I jeśli jesteście po transferze to za którym razem wam się udało ? w wtorek idę na monitoring do kliniki bo mam zacząć stymulację do in vitro,jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer powinien być jakoś na początku maja.IVF to dla mnie nowy temat luty,marzec miałam 2 inseminacje które nie wyszły ..
U Nas wskazaniem był brak ciąży przez 3 lata regularnych starań. Mieliśmy szczęście w niepłodnościowym nieszczęściu, bo udało się w pierwszej procedurze, pierwszy transfer i obecnie 20 tc.
Jak masz jakieś pytania to wal śmiało, kto może ten zawsze coś podpowie.
P.s pamiętam Cię z kresek🙂 powodzenia w stymulacji i dalszych etapach✊✊

2 lata starań bez ciąży, nieudana inseminacja, 35 lat za pasem. W drożności wyszedł mi też problem z drożnością jednego jajowodu, ale jak się okazało jajowód to mały pikuś 🤡 bo przy dwóch nieudanych stymulacjach wyszła słaba jakość komórek.

Jak długo się staracie?
W maju Będzie rok i pare miesięcy .. u nas ogólnie wszystkie badania niby idealnie a i tak ciąży nie ma,ale podejrzewam u siebie endometrioze bo pierwszy dzień okresu to czasem dramat i ból nie do zniesienia,lekarze nie mogą stwierdzić bo na monitoringach wszystko tak jak powinno i owulacje i równe cykle także nie wiem …🥺

U Nas wskazaniem był brak ciąży przez 3 lata regularnych starań. Mieliśmy szczęście w niepłodnościowym nieszczęściu, bo udało się w pierwszej procedurze, pierwszy transfer i obecnie 20 tc.
Jak masz jakieś pytania to wal śmiało, kto może ten zawsze coś podpowie.
P.s pamiętam Cię z kresek🙂 powodzenia w stymulacji i dalszych etapach✊✊
Dziękuje ❤️ też cię pamietam i gratulacje 🥰 cieszę się że się udało i to za pierwszym razem! 😍

W maju Będzie rok i pare miesięcy .. u nas ogólnie wszystkie badania niby idealnie a i tak ciąży nie ma,ale podejrzewam u siebie endometrioze bo pierwszy dzień okresu to czasem dramat i ból nie do zniesienia,lekarze nie mogą stwierdzić bo na monitoringach wszystko tak jak powinno i owulacje i równe cykle także nie wiem …🥺
U nas podobnie, wyniki idealne, owulacja jest, cykle regularne i co z tego... co do endometriozy się nie wypowiem, bo mnie ten temat nie dotyczy, ale fajnie, że masz świadomość i możesz zasygnalizować lekarzowi, żeby uruchomił diagnostykę w tym kierunku

Hej dziewczyny nie wiem czy zadaje pytanie w dobrym miejscu ale z ciekawości chciała bym spytać jakie macie wskazania do ivf ? I jeśli jesteście po transferze to za którym razem wam się udało ? w wtorek idę na monitoring do kliniki bo mam zacząć stymulację do in vitro,jeśli wszystko pójdzie dobrze to transfer powinien być jakoś na początku maja.IVF to dla mnie nowy temat luty,marzec miałam 2 inseminacje które nie wyszły ..
Nie zachodziłam w ciążę 4 lata, miałam też dwie inseminacje i nic.
Mąż słabe nasienie, ja w sumie nic. Wszystkie badania wychodziły ok, jajek przy punkcji pobrali mi 28, gdzie 24 były zdolne do zaplodnienia więc tu też okej.

1 i 4 transfer to udane ale poronione w 6tygodniu i 8 tygodniu, 2 transfer beta 0, 3 transfer beta bodajże 8 i spadła.
Zrobiłam biopsję endometrium, wyszło zapalenie, dostałam antybiotyki.

Jestem po 5 transferze w prawie 30 tygodniu🤰🎈

U nas podobnie, wyniki idealne, owulacja jest, cykle regularne i co z tego... co do endometriozy się nie wypowiem, bo mnie ten temat nie dotyczy, ale fajnie, że masz świadomość i możesz zasygnalizować lekarzowi, żeby uruchomił diagnostykę w tym kierunku
Za dużo nie zrobią bo mówią że nie da się leczyć endometriozy kiedy chce się zajść w ciąże,albo jedno albo drugie no i wybrałam wiadomo to drugie,mam nadzieje że nie długo się uda pokładam nadzieje w tym in vitro ale nie powiem boje się tego wszystkiego ..

reklama
Nie zachodziłam w ciążę 4 lata, miałam też dwie inseminacje i nic.
Mąż słabe nasienie, ja w sumie nic. Wszystkie badania wychodziły ok, jajek przy punkcji pobrali mi 28, gdzie 24 były zdolne do zaplodnienia więc tu też okej.

1 i 4 transfer to udane ale poronione w 6tygodniu i 8 tygodniu, 2 transfer beta 0, 3 transfer beta bodajże 8 i spadła.
Zrobiłam biopsję endometrium, wyszło zapalenie, dostałam antybiotyki.

Jestem po 5 transferze w prawie 30 tygodniu🤰🎈
Gratulacje 😍 dużo przeszłaś podziwiam ..

Do góry