reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ja wiem że @Avy poleca bliźniaki, ale ja jej nie wierzę 🤣 będziemy podchodzić na naturalnym (plus możliwe że stymulowanym). Chciałam zmienić na sztuczny ale lekarz odradził z uwagi na moje problemy z progesteronem.
Tylko u nas te bliźniaki są z jednego zarodka 😜
Gin chciała podać dwa zarodki, ale powiedziałam, że nie chcę ryzykować, że będą bliźniaki 🤣 A tu masz babo placek 🤣

reklama
@LadyCaro mocno przytulam :( mam ogromną nadzieję, że lekarze dobrze Cie poprowadzą diagnostycznie.

Nie wiem czy cykl sztuczny pomoga ale np dużo czytalam w necie o tym, że przy odstawianiu estrofemu bardzo nagle dochodzilo do poronień więc może. To był też dla mnie impuls ze wolalabym jednak na sztucznym zeby to wszystko bylo jednak normowane lekami. Ale ja tez nie zawsze mam swoje owulacje :/

@LadyCaro mocno przytulam :( mam ogromną nadzieję, że lekarze dobrze Cie poprowadzą diagnostycznie.

Nie wiem czy cykl sztuczny pomoga ale np dużo czytalam w necie o tym, że przy odstawianiu estrofemu bardzo nagle dochodzilo do poronień więc może. To był też dla mnie impuls ze wolalabym jednak na sztucznym zeby to wszystko bylo jednak normowane lekami. Ale ja tez nie zawsze mam swoje owulacje :/
dzięki. No mam nadzieję, że coś zmienią mi w kolejnych cyklach. Bo jak nie to lipa...
No ale co zrobię? Ale jeśli mi niie zmienią podejścia w kolejnych transferach to na bank zabieram dokumenty i sę przenoszę do innej kliniki

dzięki. No mam nadzieję, że coś zmienią mi w kolejnych cyklach. Bo jak nie to lipa...
No ale co zrobię? Ale jeśli mi niie zmienią podejścia w kolejnych transferach to na bank zabieram dokumenty i sę przenoszę do innej kliniki
A myślałaś o tym, żeby się skonsultować z innym lekarzem?

A myślałaś o tym, żeby się skonsultować z innym lekarzem?
ja w klinice to jestem skonsultowana u 4 😂 mi sę wydaje, że oni póki co robili tak, no bo piierwsze próby, to mgłoby sę udać. Z resztą u nas w badaniach nie wyszło nic strasznego, czy w tych Kirach, czy kariiotypach, czy w trombo. Więc no pewnie tez mieli podejście - powinno się udać. Przeceż polip wycięty, endo wyleczone, co mogło pójść nie tak...

U mnie gin mówiła, że oni zakładają, że jeden na trzy transfery daje ciążę, więc jak pierwszy czy drugi się nie udają to dopiero zaczynają się martwić. Za każdym razem miałam inne leki przed podaniem zarodka. Więc to, że się do tej pory nie udało może być czystą statystyką.

U mnie gin mówiła, że oni zakładają, że jeden na trzy transfery daje ciążę, więc jak pierwszy czy drugi się nie udają to dopiero zaczynają się martwić. Za każdym razem miałam inne leki przed podaniem zarodka. Więc to, że się do tej pory nie udało może być czystą statystyką.
wiem o tym. Gdybym ja uzyskiwała zarodki łatwiej lub miała ich wiecej to pewnie zrobiłabym jeszcze jeden transfer tak po prostu. Ale mam z tyłu głowy, że u mnie niestety nie ma czym szastać, wiięc trzeba już zacząć coś robić żeby się udało...

wiem o tym. Gdybym ja uzyskiwała zarodki łatwiej lub miała ich wiecej to pewnie zrobiłabym jeszcze jeden transfer tak po prostu. Ale mam z tyłu głowy, że u mnie niestety nie ma czym szastać, wiięc trzeba już zacząć coś robić żeby się udało...
ech, ja czekam aż w końcu statystyka zacznie nam sprzyjać, bo ileż można być tym beznadziejnym przypadkiem 😜

reklama
ech, ja czekam aż w końcu statystyka zacznie nam sprzyjać, bo ileż można być tym beznadziejnym przypadkiem 😜
no mnie nie opuszcza myśl, że są ludzie po 15 transferach np. I ktoś taką statystykę robi, kto powiedział, że to nie będę ja?
A nie, ja nie będę mała nawet tylu zarodków, żeby robić tyle transferów...

Do góry