reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

U mnie klinika w to nie ingerowała jak usłyszała ze jestem pod opieka endo. Mi przed procedura endo powiedziała, ze na bank tsh poleci do góry . Przy drugim nieudanym transferze miałam przeszło 5 😏 podniosłam dawkę i po 2 tyg robiłam kontrole
Właśnie ja do endo nie chodzę bo zawsze tsh optymalne na poziomie 1,7.
Teraz tak poszybowało w górę.

reklama
Dziewczyny, nie udało mi się rano wyrwać na pierwszą kontrolną morfologię przy przyjmowaniu Accofilu. Miałam sprawdzić po zużyciu pierwszej ampułki. Myślicie, że jak przyjmę dzisiaj normalnie i dopiero w środę rano pójdę zbadać, to będzie ok? 🫣
I do takiej morfologii, gdzie w sumie interesują nas same leukocyty i tak trzeba być na czczo? Bo może ewentualnie jeszcze bym zdążyła podskoczyć do punktu dzisiaj, przed przyjęciem kolejnej dawki (wieczorem).
A jakie masz zalecenia? W sensie kiedy badać? Bo ja słyszałam, że doktor S zaleca na przykład zbadanie 12h po zastrzyku

Screenshot_2025-04-07-17-43-07-21_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg

Widziałyście? Kolejna klinika

jak już mowa o ekipie tu, to muszę naruszyć, że jest mi szkoda, że jednak praktycznie wszystkie zaciążone po ivf dziewczyny przestały się tu udzielać :( tworzyłam wątek z myślą, że po powodzeniu też tu zostaniemy. No, ale rozumiem, pewnie wątki mamowe i tak dalej :) niemniej jednak, szkoda mi
Ja też zaglądam co jakiś czas, ale jestem tak zakręcona ostatnio, że ani tu ani tam nie bardzo mam czas pisać. Ale czytam!

Ja pamiętam, że zrobiłam test tylko dlatego, że @JestemA zrobiła test 5dpt (a miałyśmy transfer w ten sam dzień😅) i pamiętam, że u niej rano była biel vizira, ale po południu coś się wybarwiło i wtedy też pękłam i zrobiłam i była taka blada kreska, że mój mąż to tak trochę siedział i zastanawiał się czy wszystko ze mną okej. Więc w sumie ten 5 dpt to tak na dwoje babka wróżyła 🙈

Ja pamiętam, że zrobiłam test tylko dlatego, że @JestemA zrobiła test 5dpt (a miałyśmy transfer w ten sam dzień😅) i pamiętam, że u niej rano była biel vizira, ale po południu coś się wybarwiło i wtedy też pękłam i zrobiłam i była taka blada kreska, że mój mąż to tak trochę siedział i zastanawiał się czy wszystko ze mną okej. Więc w sumie ten 5 dpt to tak na dwoje babka wróżyła 🙈
Tak dokładnie, pisałam @LadyCaro na innym wątku że czasem i dwie godziny zrobią różnicę z kreską

reklama
Dziewczyny, ja mam pytanie z innej beczki. Endokrynolog stwierdził u mnie hiperprolaktynemie czynnościowa, przepisany dostinex pół tabletki raz w tygodniu. Lekarz z kliniki to wyśmiał, mówi ze nie leczy się wyników badań i nie powinnam tego brać. Według niego jedyny objaw hiperprolaktynemi to mlekotok… kogo posłuchać?

Do góry