reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Podejrzewam ze wie, jesli jest ogarnięty. U mnie nigdy nie badają tsh, patrzą jaki jest przed wszystkim a w trakcie już nie badają. Potem w ciąży mi dawkę euthyroxu zwiększają. Nawet w aptece mi mówią że on podnosi bo wiedzą że biorę leki na tarczyce. Więc jest to problem powszechnie znany
No u nas też nie badają.
Jedynie na wizycie kwalifikacyjnej spojrzał na wyniki bo akuratnie miałam świeże zrobione.

reklama
Dziewczyny, nie udało mi się rano wyrwać na pierwszą kontrolną morfologię przy przyjmowaniu Accofilu. Miałam sprawdzić po zużyciu pierwszej ampułki. Myślicie, że jak przyjmę dzisiaj normalnie i dopiero w środę rano pójdę zbadać, to będzie ok? 🫣
I do takiej morfologii, gdzie w sumie interesują nas same leukocyty i tak trzeba być na czczo? Bo może ewentualnie jeszcze bym zdążyła podskoczyć do punktu dzisiaj, przed przyjęciem kolejnej dawki (wieczorem).

Dziewczyny, nie udało mi się rano wyrwać na pierwszą kontrolną morfologię przy przyjmowaniu Accofilu. Miałam sprawdzić po zużyciu pierwszej ampułki. Myślicie, że jak przyjmę dzisiaj normalnie i dopiero w środę rano pójdę zbadać, to będzie ok? 🫣
I do takiej morfologii, gdzie w sumie interesują nas same leukocyty i tak trzeba być na czczo? Bo może ewentualnie jeszcze bym zdążyła podskoczyć do punktu dzisiaj, przed przyjęciem kolejnej dawki (wieczorem).
W sensie, nie że wieczorem do punktu, tylko wieczorem powinnam zrobić kolejny zastrzyk. A na pobranie bym poleciała jakoś w ciągu godziny najbliższej.

Po jakim czasie po odstawieniu najlepiej powtórzyć tsh kontrolnie?
Nie wiem mi nie badają kontrolnie, teraz w ciąży mi od razu zwiększyli dawkę - biorę 125mg a dodają mi dodatkowo 25mg, za 4tyg mam zbadac tsh i t4 i będą dostosowywać dawkę w razie czego. Nigdy po nie udanym nie sprawdzają. A że ja idę tylko cyklem sztucznym to po prostu wiedzą że jest podniesione. Na 3 transfery jeden biochem, nieudany i teraz udany. Jakby było coś nie tak z tarczycą to by to było widać po transferach.

Nie wiem mi nie badają kontrolnie, teraz w ciąży mi od razu zwiększyli dawkę - biorę 125mg a dodają mi dodatkowo 25mg, za 4tyg mam zbadac tsh i t4 i będą dostosowywać dawkę w razie czego. Nigdy po nie udanym nie sprawdzają. A że ja idę tylko cyklem sztucznym to po prostu wiedzą że jest podniesione. Na 3 transfery jeden biochem, nieudany i teraz udany. Jakby było coś nie tak z tarczycą to by to było widać po transferach.
No nic poczekam na efekty tego transferu pewnie jak zwykle.
I na wizycie wspomnę lekarzowi o tym.

To mnie uspokoiłaś.
Przyjmuje estrofem także może jest tak jak mówisz.
Myślisz żeby wspomnieć to lekarzowi z kliniki o tym czy raczej nie?
U mnie klinika w to nie ingerowała jak usłyszała ze jestem pod opieka endo. Mi przed procedura endo powiedziała, ze na bank tsh poleci do góry . Przy drugim nieudanym transferze miałam przeszło 5 😏 podniosłam dawkę i po 2 tyg robiłam kontrole

Duża specjalistką nie jestem ale ja morfologię miałam sprzed accofilu (czyli do punkcji) a potem zbadałam dopiero po 5 dawkach. Kontrolnie wysłałam do lekarki to tylko odpisała że wynik ok i nie wspomniała że za późno badałam. Zalecone miałam badać 2 razy w tygodniu

reklama
Do góry