reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

duphaston 2x1, cyclogest 1x1 i acard 75.
Masz dosc niskie dawki, ale to transfer swiezy, wiec troche inaczej. Ja tym razem dostałam besins i mi podkręcił mocno progesteron, tak że pierwszy raz, a to mój 4ty transfer nie muszę brać prolutexu. A prog wyszedl mi kolo 27 (wiadomo besins wychodzi w krwi, a duphaston nie).

reklama
Masz dosc niskie dawki, ale to transfer swiezy, wiec troche inaczej. Ja tym razem dostałam besins i mi podkręcił mocno progesteron, tak że pierwszy raz, a to mój 4ty transfer nie muszę brać prolutexu. A prog wyszedl mi kolo 27 (wiadomo besins wychodzi w krwi, a duphaston nie).
nie miałam transferu świeżego :) miiałam mrożony, ale na cyklu naturalnym, więc mój organizm sam produkuje sporo progesteronu (a raczej ciałko żółte). Ja czuję się komfortowo z takimi dawkamii progesteronu, chociaż nie powiem, głowa mówi, żeby dołożyć 200 mg 😂

nie miałam transferu świeżego :) miiałam mrożony, ale na cyklu naturalnym, więc mój organizm sam produkuje sporo progesteronu (a raczej ciałko żółte). Ja czuję się komfortowo z takimi dawkamii progesteronu, chociaż nie powiem, głowa mówi, żeby dołożyć 200 mg 😂
O to mi chodziło, pomyliłam pojęcia :) na sztucznym cyklu z reguły są wyższe dawki.

Dużo miałaś podglądów na naturalnym?

reklama
A w sumie to nawet nie wiem, dziś nie testowałam i lepiej się z tym czuję psychicznie. W poniedziałek pójdę na betę, będzie akurat 10 dpt. Ale dziękuję, że pytasz :)
Trzymaj się ciepło. A czy ja dobrze pamiętam, że u Ciebie poprzednio późno beta ruszyła? Może się jeszcze zdziwisz🤔

Do góry