reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

In vitro 2024 - refundacja

uf jestem po pierwszym zastrzyku
Dałam radę 😌 znaczy mąż dał 🙂🤣
Oficjalnie zaczynamy 😚
Powodzenia ✊🏻
Noszzz kur** ja pierdo** -.-
I po ptakach. Transfer odroczony bo mam burdel w prolaktynie, właśnie dostałam maila od lekarza :) zajebiście -.-
Eh, co się odwlecze to nie uciecze! 🫂

Dziewczyny nie wierzę w to co widzę, dziś 10dpt - milczałam żeby nie zapeszyć 🫢🫢🫢 no i mamy to - oby to nie byl biochem

Ale super 🤩 trzymam kciuki 🥰

No nie wierzyłam w to że można nie mieć objawów i być w ciąży 😳🤪 a sama tego doświadczam

Też nie miałam żadnych objawów ale tylko na początku bo zaczęły się dopiero od 4 miesiąca 😅

widziałyście?
Zobacz załącznik 1695371

wiiem, że to jedna klinika, ale szok, że już nie kwalifikują
Widziałam właśnie 😳

Dziewczyny, transfer w środę 🥰🥰

Super 🤩

Tak ale bielusieńko😐

Zastanawiałam się jak tam u Ciebie i przykro mi to czytać 🫂

Ja we czwartek✊
Doczytałam że ty we środę jednak 😁
Trzymam kciuki ✊😉

Będą kciuki 🥹

Hej dziewczyny chwalę się ,że od jutra estrofem i szykujemy się do transferu 💪💪💪wizyta 10 kwietnia 🥰🥰🥰

Super, powodzenia ✊🏻

Co ciekawe, ja jestem też na grupach dotyczących in vitro na fb i trochę mnie przeraża, co tam się dzieje czasem.
Są np pary, które totalnie nie ogarniają o co chodzi w IVF - idą, bo jest. I np pytają się o jakieś podstawowe rzeczy, np dlaczego mają mieć jakieś zamrożone zarodki, że 3 razy im lekarz to tłumaczył a oni i tak nie zrozumieli.... no przykre.

Też jestem na tej grupie i pytania jakie czasem tam padają 😅 Niektórzy chyba nie czytali regulaminu ze zrozumieniem albo wcale 😅

reklama
Nadrobiłam więc się witam 🥹🥰

Praca mnie pochłonęła na maksa ale dzisiaj wolne więc mam czas 🤩
U nas mąż powtórzył w piątek badanie nasienia i okazało się, że z dobrych ma jeszcze lepsze 🥹
Poza tym spływają moje wyniki i póki co wszystko w porządku 😊
Czekamy jeszcze na kilka wyników i jak będziemy mieli wszystkie to mamy się umawiać do naszej doktor.
Myślę, że jeszcze przed Świętami odhaczyny wizytę ✊🏻

Co ciekawe, ja jestem też na grupach dotyczących in vitro na fb i trochę mnie przeraża, co tam się dzieje czasem.
Są pary, które totalnie nie ogarniają o co chodzi w IVF - idą, bo jest. I pytają się o jakieś podstawowe rzeczy, np. dlaczego mają mieć jakieś zamrożone zarodki, że 3 razy im lekarz to tłumaczył a oni i tak nie zrozumieli.... no przykre.
Do mnie ostatnio napisała dziewczyna, która chce robić IVF w klinice i u Doktorku, która mnie prowadziła. Uwierzcie mi nie miała pojęcia z czym to się je. Uważała, że przy IVF wystarczy jej aromek, bo przecież ładnie jej jeden pęcherzyk rósł na nim 😳 Nie zdawała sobie sprawy z tego ile to zastrzyków, ile wizyt. Pytała o dokładne koszty leków, wiadomo że u każdego inaczej to wygląda. Nie wiedziała jak się tworzy zarodki, mało tego że nie wolno ich niszczyć 😳 Myślała że zrobią jej jeden zarodek, dadzą i bum. Aż mi ręce opadły... 🤷

Do mnie ostatnio napisała dziewczyna, która chce robić IVF w klinice i u Doktorku, która mnie prowadziła. Uwierzcie mi nie miała pojęcia z czym to się je. Uważała, że przy IVF wystarczy jej aromek, bo przecież ładnie jej jeden pęcherzyk rósł na nim 😳 Nie zdawała sobie sprawy z tego ile to zastrzyków, ile wizyt. Pytała o dokładne koszty leków, wiadomo że u każdego inaczej to wygląda. Nie wiedziała jak się tworzy zarodki, mało tego że nie wolno ich niszczyć 😳 Myślała że zrobią jej jeden zarodek, dadzą i bum. Aż mi ręce opadły... 🤷
no właśnie o dziwo bardzo dużo ludzi ma takie podejście :oops: i o ile moją mamę mogę zrozumieć - kobieta po 60rż nie interesuje się tym, ale ludzie, którzy chcą do tego podchodzić? Jezu.

no właśnie o dziwo bardzo dużo ludzi ma takie podejście :oops: i o ile moją mamę mogę zrozumieć - kobieta po 60rż nie interesuje się tym, ale ludzie, którzy chcą do tego podchodzić? Jezu.
Moja mama też nie miała pojęcia jak to wygląda, bo i skąd. Ja w końcu jej napisałam żeby poczytała i się dokształciła, bo nie ma pojęcia na co się pisze. A jaki był lament bo podwyższają ceny leków...

Moja mama też nie miała pojęcia jak to wygląda, bo i skąd. Ja w końcu jej napisałam żeby poczytała i się dokształciła, bo nie ma pojęcia na co się pisze. A jaki był lament bo podwyższają ceny leków...
Rozumiem że to krzywdzące, no ale refundacja procedur to i tak ogromne odciążenie..

ja w ogóle z rodzicami nie rozmawiam na ten temat i nic im nie będę tłumaczyć, bo to niestety zagorzali katolicy i mają swoje zdanie na temat ivf. Jak i swoje pojęcie na temat ivf. Np jak kiedyś powiedziałam mojemu tacie, że niszczenie zarodków jest w PL nielegalne i teog się nie robi - NIE UWIERZYŁ MI. Mimo, ze to nie była jakaś moja opinia przecież.
Chyba, ze według jego myślenia "niszczenie zarodków" to jest też to, że one giną po drodze w procesie - wiecie, zapładnionych komórek jest x, a po drodze degradują. Może dla niego to też jest niszczenie zarodków, ale tego się nie dowiem bo w ogóle nie mam zamiaru z nim na ten temat rozmawiać.

Rozumiem że to krzywdzące, no ale refundacja procedur to i tak ogromne odciążenie..
ja to w ogóle jestem zdziwiona, jak ludzie potrafią być roszczeniowi - nie płacisz za procedurę, za leki ułamek ceny, ale i tak źle, bo cena troche wzrasta. Albo, że za jakieś badanie trzeba zapłacić. Ludzie, in vitro to w najprostszym przypadku dziesiątki tysięcy PLN, ogarnijcie się, ze musicie zapłacić 1500PLN za leki...

reklama
Cześć, mam pytanko. Podchodzę do kolejnego transferu a nie mam refundacji (nie mieszkam w pl). Czy może macie na sprzedaż progesteron (cyclogest, podjęzykowa, duphaston, bensis) albo accofil ?
Byłabym wdzięczna 😊
Czesc:), pamiętam Cię i Twoją historie, że byłaś nieugięta w bojach:), niestety z lekami nie pomogę.
A Ty po ktorego bejbika idziesz?:)
Tylko z accofilem? Jak to u Ciebie było, pomógł Tobie? I jakie miałaś wskazania?
Pamiętam, że tylko" transfery 3dniowych zarodków udawaly się Tobie, prawda? Czy coś kręcę?
Powodzenia!
Ja 5x beta 0. Jeszcze dwa mrozaki, kończą się pomysły
Może coś z własnego doświadczenia poradzisz.
Pozdrowienia!

Do góry