reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A ja mam głupie pytanie.
Bo mam przepisany utrogestan dopochwowo ale mam wrażenie że on mi się do końca nie rozpuszcza. Wiadomo nalot na bieliźnie jest ale przy korzystaniu z toalety przy podcieraniu to globulka mi wychodzi prawie całą tylko taka rozmiękczona. (Przepraszam że to tak dokładnie opisałam ale nie wiedziałam jak inaczej to określić)🙈
I się zastanawiam czy to tak powinno być czy może używać cyclogestu bo mam jeszcze parę globulek z poprzedniego razu a on inaczej był ....
nie wypowiem się, bo nie wiem :D
Ale np ja mam cyclogest z tego cyklu, a luteine z poprzendnich i też mam zamiar sobie podmienić. Najpierw zużyć tą luteinę, żeby się nie zmarnowała.

reklama
A ja mam głupie pytanie.
Bo mam przepisany utrogestan dopochwowo ale mam wrażenie że on mi się do końca nie rozpuszcza. Wiadomo nalot na bieliźnie jest ale przy korzystaniu z toalety przy podcieraniu to globulka mi wychodzi prawie całą tylko taka rozmiękczona. (Przepraszam że to tak dokładnie opisałam ale nie wiedziałam jak inaczej to określić)🙈
I się zastanawiam czy to tak powinno być czy może używać cyclogestu bo mam jeszcze parę globulek z poprzedniego razu a on inaczej był ....
mi też czasem tak wychodzi - zwłaszcza jak korzystam z toalety chwilę po aplikacji. Ale ogólnie gdzieś czytałam że on w ciągu 15min od aplikacji uwalnia składniki, więc jak się rozmiękła tabletka to nie powinno być problemu. Ja nie raz tak miałam a jutro mija 14dpt żadnych plamien nie mam.
Jeśli się boisz że nie wchłania się to poleż po aplikacji leku z 15min i powinno być ok. Ja niestety opcji leżenia nie mam, zwłaszcza jak aplikuję w pracy chociaż staram się żeby robić to po pracy i przed pracą (ok 5 i ok 15) w domu też nie trzymam sztywno godzin, wstaje o 8 to dopiero wtedy aplikuję. U mnie są nawet dłuższe okna między tabletkami ale trzymam się tego by było 3 razy dziennie mniej więcej rano, południe i wieczór

mi też czasem tak wychodzi - zwłaszcza jak korzystam z toalety chwilę po aplikacji. Ale ogólnie gdzieś czytałam że on w ciągu 15min od aplikacji uwalnia składniki, więc jak się rozmiękła tabletka to nie powinno być problemu. Ja nie raz tak miałam a jutro mija 14dpt żadnych plamien nie mam.
Jeśli się boisz że nie wchłania się to poleż po aplikacji leku z 15min i powinno być ok. Ja niestety opcji leżenia nie mam, zwłaszcza jak aplikuję w pracy chociaż staram się żeby robić to po pracy i przed pracą (ok 5 i ok 15) w domu też nie trzymam sztywno godzin, wstaje o 8 to dopiero wtedy aplikuję. U mnie są nawet dłuższe okna między tabletkami ale trzymam się tego by było 3 razy dziennie mniej więcej rano, południe i wieczór
Ale na przykład dzisiaj zaaplikowałam o 6 rano tą tabletkę i poszłam dalej spać i wstałam po 10 skorzystać z toalety a to wyszło prawie całe lekko naruszone. I nie wiem...
Z cyclogestem nie miałam z tym problemu tylko wiadomo nalot na bieliźnie był ale to już ktoś tutaj powiedział że normalne

Ale na przykład dzisiaj zaaplikowałam o 6 rano tą tabletkę i poszłam dalej spać i wstałam po 10 skorzystać z toalety a to wyszło prawie całe lekko naruszone. I nie wiem...
Z cyclogestem nie miałam z tym problemu tylko wiadomo nalot na bieliźnie był ale to już ktoś tutaj powiedział że normalne
Aa I jeszcze dopowiem że pierwszy transfer miałam na naturalnym cyklu i właśnie dupahston i cyclogest brałam i poziom proga w dzień transferu miałam na poziomie 90 a drugi transfer miałam ten urogestran i progesteron Besins i w dniu transferu progesteron miałam 5 i wieczór lekarz dzwonił żeby prolutex dokupić i stosować bo niski próg.
I właśnie się zastanawiam czy to właśnie ten urogestran nie był powodem bo przy tamtym razem też się mi tak robiło.
I do tego transferu też mam ten urogestran.
Czy poprostu zależy od takiego jakim cyklem się idzie i dlatego taka rozbieżność prog

może jesteś sucha w środku? Ja mam taką wilgoć że cały czas noszę wkładki bo wszystko wypływa. Ale ja mam tylko doświadczenie z jednym lekiem bo tylko go przepisują. Więc nie wiem jakbym miała z innym. Pijesz dużo w ciągu dnia?

Najbardziej w holenderskim ivf rozbawiło mnie, że tam nie robli bety, tylko dali szwagierce test ciążowy do łapki i ma sobie zrobić sikańca 14dpt 😂 gdzie np mój lekarz z kliniki sikańców nie uważa, dla niego test ciążowy = beta.
Skandynawskie klimaty tak działają, w Danii jest to samo. A wskaźniki skuteczności in vitro mają naprawdę wysokie.

nie wypowiem się, bo nie wiem :D
Ale np ja mam cyclogest z tego cyklu, a luteine z poprzendnich i też mam zamiar sobie podmienić. Najpierw zużyć tą luteinę, żeby się nie zmarnowała.
Ale luteina jest znacznie słabszym lekiem, one nie powinny być stosowane wymiennie. A w ciąży cyclogest jest refundowany jak coś.

może jesteś sucha w środku? Ja mam taką wilgoć że cały czas noszę wkładki bo wszystko wypływa. Ale ja mam tylko doświadczenie z jednym lekiem bo tylko go przepisują. Więc nie wiem jakbym miała z innym. Pijesz dużo w ciągu dnia?
Hmm nie wiem.
Nigdy nie miałam jakoś tak dużo śluzu zazwyczaj w okresie owulacyjnym to czuć było wilgotność ale nie do tego stopnia żeby np.wkładek używać.
Jeśli chodzi o wodę to taka butelkę 1.5l dziennie zdarza mi się wypić

reklama
Do góry