reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ja przy świeżym miałam, a po krio mam ale do 4 dnia po transferze tylko. Sama się zastanowiłam, czy lekarka się nie pomyliła, ale on jest podobno tylko po to, by przygotować wyściółkę macicy do implantacji. Ogólnie brałam go cały cykl sztuczny, od 1 dc.
No na sztucznym tak. Dzięki!

Cześć, mam pytanko. Podchodzę do kolejnego transferu a nie mam refundacji (nie mieszkam w pl). Czy może macie na sprzedaż progesteron (cyclogest, podjęzykowa, duphaston, bensis) albo accofil ?
Byłabym wdzięczna 😊

ja również. ❤️
A jeśli ta 3 iui się nie uda, to idziecie w ivf?
Taak, już tak. Nawet myślałam czy sobie nie zrobić przerwy, ale jak wrzuciłaś ten post, że jedna klinika zamroziła już środki i nie kwalifikuje, to dotarło do mnie że nie ma co czekać. Wiem, że to jedna i pewnie jakaś mała, ale wolę się zakwalifikować wcześniej. I tak trochę czasu minie zanim zaczniemy, więc choćby cykl przerwy się z tego zrobi.

Taak, już tak. Nawet myślałam czy sobie nie zrobić przerwy, ale jak wrzuciłaś ten post, że jedna klinika zamroziła już środki i nie kwalifikuje, to dotarło do mnie że nie ma co czekać. Wiem, że to jedna i pewnie jakaś mała, ale wolę się zakwalifikować wcześniej. I tak trochę czasu minie zanim zaczniemy, więc choćby cykl przerwy się z tego zrobi.
też uważam, że lepiej dmuchać na zimne. W zeszłym roku ten hajs co miały kliniki był na pół roku, a teraz jest na rok i niestety obawiam się, że wiele klinik może podjąć taką decyzję. Może nie teraz, ale za kilka miesięcy.
Swoją drogą niesamowite jest to, jak refundacja pokazała skalę problemu...

reklama
Co ciekawe, ja jestem też na grupach dotyczących in vitro na fb i trochę mnie przeraża, co tam się dzieje czasem.
Są pary, które totalnie nie ogarniają o co chodzi w IVF - idą, bo jest. I pytają się o jakieś podstawowe rzeczy, np. dlaczego mają mieć jakieś zamrożone zarodki, że 3 razy im lekarz to tłumaczył a oni i tak nie zrozumieli.... no przykre.

Ostatnia edycja:
Do góry