reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Acofil podaje w zastrzykach. Chodzi mi o wlew ze swojego osocza 😊 taki miałam i teraz na NFZ nawet za dopłata nie mogę mieć.
Ja niestety też nie mogłam mieć,uczestnicząc w programie NFZ,ale.... Na ten wlew nie mogła wystawić mi skierowania lekarka,która mnie prowadzi. I idąc takim torem miałam ,,konsultacje" fikcyjne,za które płaciłam dwie z różnymi lekarzami,którzy wystwili mi skierowanie. Więc udało się zrobić to w klinice,ale na skierowaniu od innego lekarza, oczywiście odpłatnie. Wlew z Accofilu też miałam,ale recepta od lekarki, ja zakupiłam,i miałam prywatnie u swojej doktor w gabinecie prywatnym. A jeśli chodzi o to czemu nie mogliśmy zrobić odpłatnego- doktor powiedziała,że Polacy przekabinowali w poprzednim programie i NFZ wprowadziło takie wymogi🤷

Ja niestety też nie mogłam mieć,uczestnicząc w programie NFZ,ale.... Na ten wlew nie mogła wystawić mi skierowania lekarka,która mnie prowadzi. I idąc takim torem miałam ,,konsultacje" fikcyjne,za które płaciłam dwie z różnymi lekarzami,którzy wystwili mi skierowanie. Więc udało się zrobić to w klinice,ale na skierowaniu od innego lekarza, oczywiście odpłatnie. Wlew z Accofilu też miałam,ale recepta od lekarki, ja zakupiłam,i miałam prywatnie u swojej doktor w gabinecie prywatnym. A jeśli chodzi o to czemu nie mogliśmy zrobić odpłatnego- doktor powiedziała,że Polacy przekabinowali w poprzednim programie i NFZ wprowadziło takie wymogi🤷
O kurde to jest jakieś światełko w tunelu 😍 właśnie też bym chciała zapłacić ale to mieć, tym bardziej że przy udanym transferze to miałam. Finalnie udał Wam się transfer ?!

O kurde to jest jakieś światełko w tunelu 😍 właśnie też bym chciała zapłacić ale to mieć, tym bardziej że przy udanym transferze to miałam. Finalnie udał Wam się transfer ?!
Czekamy,bo mieliśmy 21.01,to jest nasz 3 transfer. Przy drugim też był wlew,beta dodatnia,ale nie udało się. Teraz mieliśmy transferowane dwa zarodki. Boje się strasznie....

Pierw był ujocien i ściemniało. Jutro idę na betę. Dzisiaj 7dpt. Siedzę cicho gdyby się mój dowiedział że zrobiłam test... jaki stres i częściowa chociaż ulga...

Załączniki

• 20250124_053652.jpg
    20250124_053652.jpg
    873,3 KB · Wyświetleń: 5
reklama
Dziękuję! 💚 Ja szczerze mówiąc już od dłuższego czasu mam wrażenie, że to się nie uda i myślami jestem już przy kolejnej stymulacji. 🫣 Muszę jeszcze przegadać z lekarką kwestię Encortonu, bo właściwie immunolog chciał, ale ze względu na nadciśnienie powiedział, że może lepiej nie, a że jestem w sytuacji, gdzie wszystko albo nic, to chciałabym jednak zrobić wszystko od razu, żeby jakoś tę szansę na powodzenie transferu zwiększyć.
Doskonale rozumiem, staraczkowy umysł przeważnie ma w razie czego plan na następne kroki tak samo jest w kwestii maksymalizacji szans na powodzenie. Mam nadzieję, że lekarz podejmie właściwą decyzję nt Encortonu z korzyścią dla Ciebie i że ten pierwszy transfer się uda i nie będzie trzeba ponownie przechodzić przez to wszystko. Ja też aż tak mocno nie wierzyłam w pierwszy transfer (posłuchałam rekomendacji lekarza prowadzącego nie wzięłam pod uwagę w pierwszym podejściu zaleceń immunologa w kwestii Accofilu i Encortonu) a jednak się powiódł- wierzę że Twój zarodek się pięknie rozgości za pierwszym razem
🤞

reklama
Do góry