Agunia1401
Moderator
W święta dzieją się cudaw święta to zostaje tylko szukanie kreski niestety
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W święta dzieją się cudaw święta to zostaje tylko szukanie kreski niestety
Powinnam zrobić w sobotę dla kliniki - ale zrobię jutro bo nie wytrzymam tego dłużej.@ic5289 widać cienie , kiedy beta?
A ile wystymulowałaś komórek? U nas teoretycznie przyczyna męska, ale już nie jestem taka pewna czy tylko... embriolog nie do końca zna przebieg hodowli bo obserwacja była dnia 2 a potem dopiero 5... Zaczęłam się zastanawiać czy może te moje komórki nie są takie słabe z powodu stresów które przechodziłam w ostatnim czasie - miesiąc temu zmarła moja mama...Ja miała dwie symulacje i z każdej po jednym zarodku. Bardzo kiepski wynik ale u mnie AMH 0,8 i beznadziejna morfologia nasienia u męża 0,84% plemników o prawidłowej budowie. To i tak cud, że coś wyhodowali.
A jaka u was przyczyna problemów z niepłodnościa?
Może umówcie wizytę z embriologiem, coś wyjaśni i będzie znał przebieg hodowli.
Bardzo mi przykro
A ile udało Ci się wystymulować komórek przy każdej z procedur?Ja tak miałam. Za trzecim razem udało się uzyskać 1 zarodek 4bb.
A kiedy masz wizytę u lekarza, może on coś więcej ci powie. Suplementujesz się czymś dodatkowo? Masz określony rodzaj nieplodnosci?Rozmawiałam tylko telefonicznie z embriologiem który przekazywał mi tą wiadomość. Powiedział tylko że powodem może być przyczyna naszej bezpłodności- tak ogólnie. Jak pytałam to podobno zdarza się dość często i kolejne próby są już udane często. Nie wiem co o tym myśleć, trafiliśmy do kliniki z powodu problemów z plemnikami. A mi się teraz wydaje że to ja mam problem bo wystymulowałam 6 komórek i tylko 4 dojrzałe. 1 odpadła od razu po zaplodnieniu, 1 została uznana za dobrze rokującą a 2 słabo rokujące. Czyli chyba słabo jak na osobę teoretycznie bez problemów z płodnością. Co jeszcze mnie zastanowiło dowiedziałam się że moje zarodki były obserwowane w 2 a potem dopiero w 5 dobie, więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy zaczął być z nimi problem. Nie wiem czy to powszechna praktyka ale wydawało mi się że zarodki są stale monitorowane lub codziennie...
Wizytę umówiłam na poniedziałek, zobaczymy co powie. Nie skupiałam się na suplementacji (brałam D3 i omega ale to 2-3 tygodnie). U nas był problem męski- mała liczba i ruchliwość plemników. Na mnie lekarka się nie skupiała więc nie wiem nic o tych pęcherzykach, a i aktualnego amh nie robiła. Ja miałam być tą zdrową... wiem tylko że podczas stymulacji naliczyli max do 14 pęcherzyków różnych wielkości. Miesiąc temu zmarła mi mama, zastanawiam się czy stres związany z jej chorobą i śmiercią nie spowodował obniżenia mojej płodności...A kiedy masz wizytę u lekarza, może on coś więcej ci powie. Suplementujesz się czymś dodatkowo? Masz określony rodzaj nieplodnosci?
U mnie akurat był monitoring zarodków, miałam informacje jakie były np w 3 dniu. Ile miałaś pęcherzyków antralnych przed rozpoczęciem stymulacji i jakie masz Amh? Moim zdaniem 6 to nie jest zły wynik ale tu nie tyle ilość się liczy co jakość. Gdzieś czytałam, że najoptymalniej jak się ma 10-15 ale to też nie u każdego jest z czego taką ilość uzyskać.Plus bardzo mało jest przypadków że ilość pobranych komórek = ilość zarodków często coś po drodze odpada. U mnie np ilość pęcherzyków antralnych wynosi w zależności od cyklu od 4 do 6/7 to jest już maks więc nagle 10 nie uzyskam i nie mam na to większego wpływu dlatego ważna jest jakość zarówno komórki jak i nasienia.
Przy pierwszej 5 - wszystkie niedojrzałe. Przy drugiej 12 - 4 dojrzałe, przy trzeciej 10- 4 dojrzałe. Moje amh to 0.47.A ile udało Ci się wystymulować komórek przy każdej z procedur?
Ogromne gratulacjeDziewczyny! Jestem 6dpt i moja beta z dzisiaj to 24! Natomiast zmartwił mnie prog bo jest tylko 17ng… póki co nie dowierzam, bo po 100 betach w życiu, przy 7 i 8 transferowanym zarodku pozytywna…
Jaka obstawą leków i dawek? Możesz skrobnąć na priv w wolnej...ale zazdroszczeDziewczyny! Jestem 6dpt i moja beta z dzisiaj to 24! Natomiast zmartwił mnie prog bo jest tylko 17ng… póki co nie dowierzam, bo po 100 betach w życiu, przy 7 i 8 transferowanym zarodku pozytywna…