reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
No właśnie jutro też mam mieć robiony progesteron i lekarz mi mówił, że zależnie od poziomu da albo nie da Prolutexu, tylko nie wiem o jakim poziomie on myśli. Jaki Ty miałaś w chwili decyzji o wdrożeniu w zastrzykach? Doczytałam, że 15.
Zobaczymy jutro.
Ja miałam niecałe 8 w dniu transferu i dostałam prolutex 🙈

W sumie ciekawe jest to, że mimo iż ta opieka jest tam jaka jest to jednak w większości tych krajów wskaźnik dzietności jest wyższy niż w Polsce. I ogólnie liczba martwych porodów też wcale nie jest większa.
I przy okazji ciekawe też odnosząc się do tego niżej wpisu:

Jak oni liczą te 5 tys. ciąż - np. czy to są faktycznie zaawansowane ciąże czy jednak po prostu pozytywne bety tj. powyżej 5
Moja koleżanka straciła w Norwegii 3 ciążę ok 12 tc, dla nich to był biochem dostawała tabletki wracała do domu, jakiekolwiek badania dopiero pośmiej robili.. 5 ciąża już donoszona, chłopczyk na świecie ale to hej 3 dziecko. Trochę inaczej do tego podchodzą. Ale jak ja byłam w ciazy, to znajomej kolego żona też była, termin miałyśmy praktycznie taki sam urodziła w 24tc, uratowało to dziecko... nie wiem ciężko się wypowiadać. Tam nie mają syropów typu neosine itd dla dzieci paracetamol, zimna woda w wannie i witamina c tak leczą. Ale fakt mniej tam chorowałam, dzieci też mniej chorują Ale to spędzanie czasu na zewnątrz dużo daje...

W Parens się pochwalili ze zabiło 100serduszek od czerwca.

Rozważam produkcję:

Załączniki

• IMG_1013.jpeg
    IMG_1013.jpeg
    105,7 KB · Wyświetleń: 108
  • IMG_1012.jpeg
    IMG_1012.jpeg
    180,3 KB · Wyświetleń: 108
reklama
Do góry