reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jakie fajne wieści na forum 🙂 A ja mam pytanie, bo już 5 dzień czekam na wieści od embriologa jak wygląda hodowla moich zarodków. I cały czas cisza... zaczynam się trochę niepokoić. Jak to było u Was? Czy gdyby coś było nie tak to dali by wcześniej znać? Trochę głupio mi dzwonić do kliniki i im zawracać głowę.

Jakie fajne wieści na forum 🙂 A ja mam pytanie, bo już 5 dzień czekam na wieści od embriologa jak wygląda hodowla moich zarodków. I cały czas cisza... zaczynam się trochę niepokoić. Jak to było u Was? Czy gdyby coś było nie tak to dali by wcześniej znać? Trochę głupio mi dzwonić do kliniki i im zawracać głowę.
Ja tylko dzień po punkcji dowiedziałam się ile się zapłodniło a potem dopiero w dniu transferu

U mnie dzwonili po dwóch dniach, a potem po 5. Masz numer? Jak tak to zadzwoń do kliniki. Powinni Cię już dziś poinformować.

mi dali znać dopiero 6 dnia po południu. Myślę, że jakby nie został żaden zarodek to dzwoniliby wcześniej. W tym przypadku brak informacji to dobra informacja :)

Zawsze możesz zadzwonić i zapytać to nie wstyd, a ważna kwestia na którą oczekuję się z niecierpliwością, więc klinika powinna dać info kiedy pojawią się wieści i uspokoić. U nas w klinice było już od początku zapowiedziane że info będą w 2gim i 6 dniu hodowli (czyli już po jej zakończeniu)u mnie akurat była taka sytuacja że hodowla 1go z zarodków została przedłużona o 1 dzień z 5-na 6 dobę i ten jeden dzień poskutkował rozwinięciem się dodatkowej blastocysty. Każda klinika ma swój system informowania, ja bym śmiało dzwoniła i dopytała kiedy zadzwoni embriolog ( też dzwoniłam w tej 6 dobie w południe, bo się niecierpliwiłam, dostałam telefon zwrotny o wynikach godzinę po tym).

Zawsze możesz zadzwonić i zapytać to nie wstyd, a ważna kwestia na którą oczekuję się z niecierpliwością, więc klinika powinna dać info kiedy pojawią się wieści i uspokoić. U nas w klinice było już od początku zapowiedziane że info będą w 2gim i 6 dniu hodowli (czyli już po jej zakończeniu)u mnie akurat była taka sytuacja że hodowla 1go z zarodków została przedłużona o 1 dzień z 5-na 6 dobę i ten jeden dzień poskutkował rozwinięciem się dodatkowej blastocysty. Każda klinika ma swój system informowania, ja bym śmiało dzwoniła i dopytała kiedy zadzwoni embriolog ( też dzwoniłam w tej 6 dobie w południe, bo się niecierpliwiłam, dostałam telefon zwrotny o wynikach godzinę po tym).
No mi coś mówili o środzie, ale myślałam że się Pani embriolog dni pomyliły bo 5 dni hodowli minęło dzisiaj. Ale jak widać informują też 6 dnia. Więc już poczekam cierpliwie (nie do końca haha) do jutra. Pocieszam się że gdyby było coś nie tak to dzwoniliby wcześniej.

reklama
Ja dostałam info dopiero równy tydzień po punkcji, wcześniej nie udało mi się nic dowiedzieć, bo "hodowla trwa i trzeba czekać".
Cierpliwości! Skoro nie ma żadnych wiadomości to na pewno rozwijają się zarodki 🩷

Do góry