Agunia1401
Moderator
Ja mam dzisiaj owu, więc pewnie Ty za dwa dniU mnie owulak jest bardzo podobny do tego wczoraj, czyli negatyw. Także raczej bankowo w czwartek będzie przed owulacją
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam dzisiaj owu, więc pewnie Ty za dwa dniU mnie owulak jest bardzo podobny do tego wczoraj, czyli negatyw. Także raczej bankowo w czwartek będzie przed owulacją
W takim razie dajesz nadzieję Czekam cierpliwie do jutra. Może właśnie dlatego podczas rozmowy z Panią embriolog sugerowała, żeby zrobić betę dopiero w 12 dpt i wcześniej nie testować. Znała przypadki, że dziewczyny za wcześnie robiły betę, z której nic nie wynikało, odstawiały leki i dochodziło do poronienia.U mnie to była ciąża naturalna, ale gdybym miała przełożyć to na DPT to było by to 5dpt
Trzeba pamiętać, że implantacja ma prawo trwać i u jednych ma prawo być wcześniej u drugich później. Tam jest praktycznie cały tydzień na te implantacje więc naprawdę nie ma co się sugerować według mnie.
Wiem, że nie jest łatwo ale trzeba mieć te malutką iskierkę nadziei. Dla mnie każda z was jest tu prawdziwą bohaterką
I tak nie jest źle, dokładnie rok po mnie koleżanka w UK prowaadzila ciążę i miała więcej badań niż ja w Norwegii. Ciąża uznawana jest w 16tc, jedyne usg wykonywane jest w 19tc. A chodzi się do położnych, mierzą brzuch i sprawdzają echo serca tymi detektorami, ale z drugiej strony nigdy nie zostałam olana... każda watpilowsc mogłam pisać dzwonić, słyszałam tylko że gdyby coś się działo w 15 minut jesteś w szpitalu, 10 min lotu i 5 min czekania na helikopter. Za to kolejek nie ma. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Ale paracetamol to tam dają na wszystko, śmieją się sami że wprowadzą lody o smaku paracetamolu. Witamina D, Witamina C i paracetamol to podstawy.
Ależ w ludziach jest dużo nienawiści i niezrozumienia. Minister zdrowia wrzuciła na fb info, że z programu rządowego invitro jest już 5 000 ciąż. A komentarze sprawiają, że serce pęka...
Ludzie nie rozumieją ile musiałyśmy przejść, że każdy przychodzący okres sprawiał załamanie i płacz. Ile pieniędzy wydaliśmy na lekarzy, badania...
Przykre to
to w takim razie powinnam jutro mieć pika zobaczymy, ja mam raczej koło 15-16 dc i tak się spodziewam.Ja mam dzisiaj owu, więc pewnie Ty za dwa dni
Też jestem ciekawa jak to jest liczone i czy zmniejszona jest ta liczba o ciąże, które jednak się nie udały?W sumie ciekawe jest to, że mimo iż ta opieka jest tam jaka jest to jednak w większości tych krajów wskaźnik dzietności jest wyższy niż w Polsce. I ogólnie liczba martwych porodów też wcale nie jest większa.
I przy okazji ciekawe też odnosząc się do tego niżej wpisu:
Jak oni liczą te 5 tys. ciąż - np. czy to są faktycznie zaawansowane ciąże czy jednak po prostu pozytywne bety tj. powyżej 5
No nic nie chcieli ktoś tu pisał ze w innym bocianie też nie chcieli. Coś mi tłumaczyła dr anez że to jest krótkie i bez zwiotczenia ??to troche szok, że do narkozy nie zlecili żadnych badań...
No nawet jeśli to takie pdostawowe badania jak jonogram, cukier i tak dalej powinny byc zrobione. Taka moja opinia, ale wiadomo, chyba lekarze wiedzą co robiąNo nic nie chcieli ktoś tu pisał ze w innym bocianie też nie chcieli. Coś mi tłumaczyła dr anez że to jest krótkie i bez zwiotczenia ??
Gratulacje! Masz jakieś objawy po tym transferze ? Jak się czułaś ?No mamy to beta 49,9 progesteron 19,9teraz aby do środy