Ale super gratulacje ! Jutro robisz betę?U mnie dzisiaj 5dpt i takie kreski .Mam nadzieję że przyrosty będą ok i tym razem się uda
reklama
Lea2022
Moderator
Ale to była blastocysta, czyli 5(ew.6) dniowy zarodek tylko klasy 2.Dziewczynom widać ledwo kreskę w 6dtp 5dniowego zarostka Tobie taka kreska będzie widoczna minimum w 9dtp
Cywil87
Fanka BB :)
Takchce wiedzieć na czym stojęAle super gratulacje ! Jutro robisz betę?
miszka0109
Zaangażowana w BB
W poniedziałekA kiedy miałaś transfer ?
miszka0109
Zaangażowana w BB
Nie wiem ale pani embriolog powiedziała że 2 to stadium rozwoju blastocysty a nie klasa.Ale to była blastocysta, czyli 5(ew.6) dniowy zarodek tylko klasy 2.
Magnolia89
Aktywna w BB
Ja zaczęłam brać globulki 4 dni przed transferem. Ogólnie, żeby nie pobrudzić tym bielizny wystarczała wkładka. Też miałam w miare sucho, aż do 10dpt. Wtedy zaczęło lecieć ze mnie tyle śluzu, że przesiąkły mi majtki miałam tak przez co najmniej kolejny tydzień i teraz się troche uspokoiło :-)A jak wyglądała u was sytuacja ze sluzem ,bo ja piorę progesteron dopochwowo i od kilku dni praktycznie mi już nie wypływa ten proszek i mam wrażenie jak bym miała tam mega mega sucho
- Nowy
- Dodaj skrót
miszka0109
Zaangażowana w BB
Nie wiem ale pani embriolog powiedziała że 2 to stadium rozwoju blastocysty a nie klasa.
Załączniki
Lea2022
Moderator
No tak, całość (cyfra+2litery) to klasa zarodka, cyfra wskazuje na rozwój blastocysty, ale to nadal blastocysta, a nie dwudniowy zarodek, więc beta pozytywna pojawi się mniej więcej w tym samym czasie (może trochę później niż przy takiej 5XX) jak przy innych blastocystach, a nie jak przy 2-3 dniowym zarodku. Ale też wiadomo, że to przedział czasowy zawszeNie wiem ale pani embriolog powiedziała że 2 to stadium rozwoju blastocysty a nie klasa.
miszka0109
Zaangażowana w BB
No tak tak dlatego wiadomo że może moje 6dpt to może być nieco za wcześnie...zobaczymy jutroNo tak, całość (cyfra+2litery) to klasa zarodka, cyfra wskazuje na rozwój blastocysty, ale to nadal blastocysta, a nie dwudniowy zarodek, więc beta pozytywna pojawi się mniej więcej w tym samym czasie (może trochę później niż przy takiej 5XX) jak przy innych blastocystach, a nie jak przy 2-3 dniowym zarodku. Ale też wiadomo, że to przedział czasowy zawsze
reklama
Lea2022
Moderator
Trzymam kciukiNo tak tak dlatego wiadomo że może moje 6dpt to może być nieco za wcześnie...zobaczymy jutro